Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Am contractul de donație din 1986 îl am în original pe numele tatălui,in anul 1994 Titlu de proprietate pe numele tatălui in anul 1999 moare tata mătușa dezbate moștenirea îmi dă mie și lu sora partea tatălui din donație 250 mp casa și teren ne face certificat de moștenitor,in anul 2024 intabularea e greșită este trecut 174 mp in cazul asta pot vinde casa cu terenul dacă e greșit intabularea.
raluk0207 a scris:
Anexa 24 este sesizarea pentru deschiderea procedurii succesorale.
N-are treabă cu vânzarea.
Anexa 24 este sesizarea pentru deschiderea procedurii succesorale.
N-are treabă cu vânzarea.
Cu testament sau fara, dvs si sora sunteti moștenitoare ca nepoate, vecina e si ea, dsr ea mosteneste doar banii, dvs restul. Succesiunea se dezbate la notarul pe raza ultimului domiciliu al defunctei, daca sunt mai mulți notari, la cel unde s-au depus actele
Testamentul il atacați degeaba ca nu sunteți mostenitori rezervatari. In ce privește certificatul de deces, puteti obtine un duplicat
Buna ziua
Mergeti la notar pentru dezbaterea sucesiunii.
Sunt mostenitori rezervatari (care nu pot fi indepartati) sotul, copiii si parintii. Acestia vor primi jumatate din cat li s-ar fi cuvenit in lipsa testamentului. Deci, daca matusa nu era casatorita la data decesului si nu a avut copiii (ca banuiesc ca parintii ei nu mai sunt in viata) atunci veti ramane mostenitori numai dvs si sora.
Insa, orice act poate fi atacat/contestat.