avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate antonio1984

Activitate antonio1984

Am găsit un testament din anul 1974 pe numele lu unchiul și a lăsat soției lui tot ce are să aibă ea drept.
In anul 1996 decedează barbasu mătușa in anul 1998 face dezbaterea moștenirii scoate certificat moștenitor.
In anul 2000 eu cu sora fiind strănepoți de sora ne face testament pe bunuri mobile și imobile.
Mătușa are un copil din prima căsătorie.
La a doua căsătorie nu a avut copil deloc.
Mai e un teren care nu e dezbătut moștenirea e a lu barbasu apare in cartea funciara.
În situația asta strănepoții de sora dacă deschid succesiunea ce moștenesc.
Băiatul din prima căsătorie poate veni la moștenire a mătușii.
Nu înțeleg nimic în cadastru e intabulat terenul cu casa 174 mp in contractul de donație e 250 mp în certificat de moștenitor este 250 mp in titlu de proprietate este 250 mpnla Primărie se plătește 250 mp care este eroarea cum pot vinde la notariat 174 sau 250 mp.
Notariatul dacă are actele in original ale vânzătorului dacă cadastru e greșit poate cere notariatul o remediere sau rectificare de la O.C.P.I sa poate vinde cumpărătorul.
Fiind contract de donație in original,titlu de proprietate original,certificat de moștenitor notara poate cere remediere sau rectificare la OCPI că cadastru fiind greșit.

antonio1984 a scris:

Am contractul de donație din 1986 îl am în original pe numele tatălui,in anul 1994 Titlu de proprietate pe numele tatălui in anul 1999 moare tata mătușa dezbate moștenirea îmi dă mie și lu sora partea tatălui din donație 250 mp casa și teren ne face certificat de moștenitor,in anul 2024 intabularea e greșită este trecut 174 mp in cazul asta pot vinde casa cu terenul dacă e greșit intabularea.

raluk0207 a scris:

Anexa 24 este sesizarea pentru deschiderea procedurii succesorale.
N-are treabă cu vânzarea.

Am contractul de donație din 1986 îl am în original pe numele tatălui,in anul 1994 Titlu de proprietate pe numele tatălui in anul 1999 moare tata mătușa dezbate moștenirea îmi dă mie și lu sora partea tatălui din donație 250 mp casa și teren ne face certificat de moștenitor,in anul 2024 intabularea e greșită este trecut 174 mp in cazul asta pot vinde casa cu terenul dacă e greșit intabularea.

raluk0207 a scris:

Anexa 24 este sesizarea pentru deschiderea procedurii succesorale.
N-are treabă cu vânzarea.

In intabulare sunt prinși 174 mp in titlul de proprietate sunt 250 mp la vinzarea locuinței se poate vinde casa cu terenul la notariat e.dezbatere de moștenire.
Prin anexa 24 ajuta la notariat ptr vinzarea casei și a terenului.
In testament scrie toate economiile dobândite în timpul vieții sa îi revină persoanei care a avut grija de mine aici nu intră și paminturile persoanei străine.
O succesiune după testament cît costă.
Ultimul testament din 2024,sau unde este toată arhiva de cînd sa făcut d zbaterea moștenirii pe partea.tatalui și certificatele de moștenitor la notara din anul 2000 se deschide succesiunea sau la notara unde se vinde casa și terenul din donație.

gi-jane2 a scris:

Cu testament sau fara, dvs si sora sunteti moștenitoare ca nepoate, vecina e si ea, dsr ea mosteneste doar banii, dvs restul. Succesiunea se dezbate la notarul pe raza ultimului domiciliu al defunctei, daca sunt mai mulți notari, la cel unde s-au depus actele

In anul 2000 mătușa a făcut mie și lu sora fiind noi strănepoții de sora un testament bunurile mobile și imobile sa ne revină noua după deces.
In anul 2025 mătușa decedează in septembrie,ia făcut un testament un vecine sa se ocupe de inmormintare si sa îi de-a economiile ei ce le avea mătușa am aflat.
Am făcut o verificare la un notariat și în sistemul notariatului a apărut că e făcut un testament în alt oraș de unde era mătușa.
Pot trimite la notariatul ăla testamentul meu și certificat deces matusei ce este făcut dacă al meu e legal sau al vecinei.
Testamentul meu în același oraș la alt notar.
Pot cere informații despre testamentul vecinei.
Eu sa plec la notariatul respectiv unde e testamentul sa fac formalitățile sa cînd casa.

gi-jane2 a scris:

Testamentul il atacați degeaba ca nu sunteți mostenitori rezervatari. In ce privește certificatul de deces, puteti obtine un duplicat

Dupa testament fac succesiunea îmi dă certificat de moștenitor,după cît timp poate fii atacat certificatul de moștenitor dacă mătușa are un copil din prima căsătorie,din a doua căsătorie nu are,după barbasu a făcut succesiunea in anul 1996 după ce a decedat,barbasu nu mai are moștenitori,frații surorii și nici frații lui nu mai are moștenitori.

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Mergeti la notar pentru dezbaterea sucesiunii.

Sunt mostenitori rezervatari (care nu pot fi indepartati) sotul, copiii si parintii. Acestia vor primi jumatate din cat li s-ar fi cuvenit in lipsa testamentului. Deci, daca matusa nu era casatorita la data decesului si nu a avut copiii (ca banuiesc ca parintii ei nu mai sunt in viata) atunci veti ramane mostenitori numai dvs si sora.

Insa, orice act poate fi atacat/contestat.

Mătușa a decedat eu cu sora avem un testament putem scoate certificat de moștenitor.
Dacă vine un moștenitor legal sau o alta rudă poate ataca certificatul de moștenitor după testament după cît timp ataca.