avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Activitate Adina-Bianca Popea

Activitate Adina-Bianca Popea

Procesul va continua de unde a ramas, dar tinand seama de cele dispuse de catre instanta de control judiciar.Este posibil sa fie continuat de alt complet si asa ar fi normal, din moment ce primul complet s-a pronuntat cu o solutie in cauza, chiar daca a fost vorba doar despre o suspendare. Daca judeca acelasi complet, puteti pune in discutie acest aspect - ar fi vorba de o propunere de recuzare -
Răspuns la discuția Cum sa scap de amenda?
Aveti 15 zile de la data cand ati primit procesul-verbal de contraventie sa-l contestati. Nu era absolut necesar sa va imaneze personal cineva procesul-verbald e contrventie, comunicarea se poate realiza si prin afisare,daca refuzati sau nici o persoana care locuieste cu D-voastra nu este gasita.In contestatie cereti audierea martorurului din procesul-verbal d e contraventie, sigur nu a vazut daca aveati sau nu centura de siguranta
Intr-o speta: doua parti incheie o promisiune de vanzare-cumparare teren si casa, stabilind un pret din care cumparatorul achita o parte, fara a stabili data pana la care urmeaza sa se prezinte la notar in vederea incheierii actelor in forma autentica. Intrand in folosinta de fapt a unei parti din imobil, cu acordul promitentului vanzator, promitentul cumparator realizeaza "imbunatatiri la imobilul" obiect al promisiunii de vanzare.
In termen de 3 ani , promitentul cumparator este notificat sa se prezinte la notar in vederea incheierii contractului de vanzare-cumparare si platii diferentei de pret.
Promitentul cumparator nu se prezinta, insa declanseaza un proces prin care solicita obligarea vanzatoarei la restituirea partii din pret si a contravalorii "imbunatatirilor" aduse imobilului.
Instanta de fond, apreciind o culpa comuna a promitentilor, obliga parata la restituirea pretului si a contravalorii imbunatatirilor ( care intrece de 2 ori pretul fixat prin actul de promisiune) cu dobanzi legale, in timp ce vanzatoarea urmeaza a fi despagubita doar cu echivalentul chiriei pentru o periada de un an de zile, de cand promitentii cumparatori nu mai folosesc imobilul.
Intrebare: Se poate dispune restituirea pretului fara a se cere si /sau constata rezolutiunea promisiunii? este vorba de extra petita in speta?
Răspuns la discuția donatia poate fi contestata?
Daca mama D-voastra nu lasa in urma decesului suficiente bunuri a caror valoarre sa asigure rezerva succesorala a fratelui vitreg, acesta poate cere ca jumatate din Valoarea casei donata de parintii D-voastra sa se ia in calcul la masa succesorala, aceasta putand fi redusa proportional cu valoarea care ii incalca lui rezerva.
Cu alte cuvinte, fratele poate cere in anumite conditii reductiunea donatiei, daca aceasta este excesiva.
Trebuie ca sotul D-voastra sa faca o cerere la Tribunalul pentru Minori si Familie de la domiciliul unde locuiti, in care sa ceara adoptia copilului si ca acesta sa-i poarte numele, in contradictoriu cu tatal natural al copilului. La cerere veti atasa actele enumerate de D-voastra mai sus, urmand ca sa faceti dovada ca adoptia este in interesul minorului.
Răspuns la discuția justitie proasta
Putea sa dovedeasca cu martori ca a fost intrunul din cazurile de intrerupere sau suspendare a curgerii termenului de prescriptie, Dovada intreruperii termenului se poate face cu orice mijloc de proba, in functie de cauza, nu doar cu "chitanta", D-voastra daca a-ti invocat prescriptia trebuia sa veniti cu contraproba.
Răspuns la discuția executare silita
Contestatia suspenda executarea. Dupa expirarea termenului de contestatie poate incepe executarea silita.Termenul in care "vin" ramane la latitudinea organului de executare........mai intai va popresc conturile, mai ales cele din trezorerie, daca aveti iar pentru aceasta nu este necesar sa vina sau sa va anunte inainte.
In mod normal nu se transfera contractele de utilitati fara achitarea debitelor restante.
Il puteti da in judecata sa achite respectivele sume.
Iar D-voastra va putea-ti duce dupa vanzare sa reziliati contractele pentru respectivul apartament.
In cazul acesta depuneti contestatia impotrivsa procesului-verbald e contraventie ca sa nu iesiti din termen, puteti sa o scrieti de mana si aratati ca o motivati ssau precizati pana la primul termen de judecata,
In principal contestatia trebuie sa contina motivele pentru care solicitati anularea procedului-verbal de contraventie. Acestea pot fi de mai multe feluri, unele pot viza valabilitatea procesului-verbal daca nu sa fost intocmit potrivit prevederilor legale, sau se pot referi la contraventie. Un model e mai greu de dat pentru ca sunt mai multe elemente care trebuiesc avute in vedere la o astfel de contestatie si bine ar fi sa angajati un avocat pentru acest lucru.