avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Activitate corina.trandafir

Activitate corina.trandafir

Am 3 salariati care au muncit intr-o sambata...astfel incat nu s-a putut respecta zilele de odihna consecutive(cele 2) prin urmare ce v-a trebui angajatorul sa le ofere?o alta zi libera in urmatoarea luna?
societatea ar dori ca aceasta sa nu se mai recupereze insa sa fie platita legal!cum este legal sa procedam , am citi legislatie insa sunt inca nedumerita....se acorda spor dar si zi libera sau doar spor?
care este sporul minim acordat ptr lucrul in zi de odihna ...?75%??
dar pentru zi lucrata in zi de sarbatoare legala?
multumesc!
care este legea ce reglementeaza salariul minim al asistentilor personali debutanti angajati la stat?stie cineva cum se calculeaza?
Contractele functionarilor publici trebuiesc trimise in revisal? exista vreo baza legala care prevede acest lucru?ei sunt angajati in baza legii functionarilor publici insa au si contract de munca.
dar demnitari si consilieri locali?....ma poate ajuta cineca cu un raspuns concret
Buna seara! Avand in vedere ca nu mai exista contract colectiv de munca la nivel national imi puteti spune daca salariul pentru un absolvent de studii superioare se mai calculeaza in functie de acei coeficienti de calificare. Care ar fi salariul minim brut pentru un consilier juridic angajat la o firma de consultanta?! Multumesc!
O salariata care revine din cic anul acesta mai poate cere banii pe concediul neefectuat din anii 2007 si 2008.
care este art care reglementeaza acest aspect...
multumesc anticipat pentru raspunsuri?
va multumesc!
1. Cum aflu daca ccm la nivel de ramura turism a fost prelungit sau nu?!
2. societatea de care vorbesc este o agentie de turism(privata).
multumesc!
Asta e problema ...care CCM mai este aplicabil in momentul de fata?!
in cim nu se prevede si in regulament se face referire la ccm dar repet care ccm pentru ca a fost scos! suntem o agentie de turism - pe cel de ramura turism este specificat acest lucru la art/48 dar si acela a fost valabil pentru 2009 si 2010?!!
...prin urmare....?!se acorda sau nu?
Buna ziua!
in CCM la niv national 2007-2010 - Art. 51.se specifica:
- in afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de urmatoarele ajutoare:
c) un salariu mediu pe unitate, platit de aceasta mamei, pentru nasterea fiecarui copil;
Am o salariata ce a nascut recent si solicita acest salariu mediu pe unitate....avand in vedere ca ccm la niv national 2007-2010 nu mai este in vigoare si cel pe 2011-2014 nu a fost publicat in Mo, firma are 9 salariatii..........dvs credeti ca trebuie sa ii fie acordat si daca da pe ce baza legala?! multumesc
Ce art. din ce lege prevede faptul ca la incetarea contractului de munca , drepturile banesti se primesc la zi>??sau este doar o cutuma>?