avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Activitate costin_mentor

Activitate costin_mentor

sa merg/sun la politia locala sau la politia nationala?
Adevarul este ca locurile de parcare sunt standard (si cam ingueste) si este cam incomod sa iesi si sa intri intr-o masina. Precizez ca masina mea nu depaseste liniile marcate, dar masina lui are usile mai mari decat standard si din acest motiv el nu parcheaza masina exact pe mijlocul locului lui de parcare, pentru ca astfel el nu ar mai putea iesi din masina.
In cadrul unui bloc, am cumparat un apartament impreuna cu un loc de parcare. Un vecin din bloc, care are locul de parcare chiar langa al meu, considera ca masina mea este prea mare, desi de fiecare cand parchez nu depasesc liniile care marcheaza locul meu de parcare, si a inceput sa parcheze pe ambele locuri de parcare (al meu si al lui). Ce variante am ca sa-l fac sa nu mai parcheze pe locul meu de parcare?
Medicul are obligatia sa va emita concediul medical, care insa va fi platit de catre firma unde lucrati doar daca aveti 6 luni lucrate in ultimile 12 luni. Daca aveti 6 luni lucrate in ultimile 6 luni. baza de calcul va fi venitul din luna ianuarie 2023.
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Avocatul din oficiu nu are dreptul sa va ceara bani in plus. El este deja platit de catre stat pentru cea ce presteaza. Modul in care pune problema , "ca sa fac treaba cum trebuie, am doua feluri de a asista, interesat si dezinteresat", mi se pare imoral si ilegal, In instanta de judecata veti avea un avocat, care poate sa fie sa nu, acelasi de la urmarire penala.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Taxa de 100 lei este ilegala, la fel si numarul de 7 zile inventat.
La acel moment trebuia sa va dea banii pentru CO + banii pentru perioada lucrata.
Este un abuz din partea angajatorului, dar din ce imi spuneti el pare acoperit.
In momentul demisiei/terminarii contractului trebuie sa va dea banii pentru zilele de cxoncediu odihna (CO) neefectuate.

Aura.2 a scris:

Nu sunt mai mulți angajați. Este un magazin cu haine și încălțăminte, iar seful are 3 angajați. Din spusele lui, motivul pentru care nu îmi dă toate zilele este că nu am eu ce să fac în concediu și că în domeniul acesta așa se dau zilele de concediu. Pe lângă asta, mi a spus și că nu voi vedea banii pe zilele care mi au mai rămas.
Dar, am analizat problema și nu știu dacă pot face ceva în sensul ăsta. Pentru că el, în acte mă trecea ca fiind în concediu și îmi cerea să nu mai semnez condica pe perioada respectivă.

Si daca se merge direct si se sparge lacatul, care ar fi problema?
Sa se adreseze cel care ocupa boxa abuziv instantei de judecata ca nu o mai poate folosi.
Sesizati ITM-ul. Mergeti cu copia dvs. la ITM sa verificati daca a fost transmis.
Nu este normal. Pe viitor faceti plangere la ITM.