avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Activitate lucianmarius

Activitate lucianmarius

Răspuns la discuția Achizitii publice
Buna ziua,
Cred ca va referiti la achizitia directa de lucrari, a caror valoare este mai mica decat 441.730 lei, fara TVA. Da, este obligatoriu ca achizitia acestor lucrari sa fie facuta prin intermediul Catalogului de produse/servicii/lucrari din SEAP. Doar in cazul in care nu identificati în cadrul catalogului electronic produsul, serviciul sau lucrarea care va poate satisface necesitatea sau constatati că preţul postat de operatorii economici pentru obiectul achiziţiei este mai mare decât preţul pieţei sau din motive tehnice imputabile SEAP nu este posibil accesul la catalogul electronic, atunci puteti realiza achiziţia de la orice operator economic, elaborând în acest sens o notă justificativă.
Răspuns la discuția Cesionare contract
Buna ziua,
Trebuie sa respectati prevederile art 236 alin. (4) din Legea 98/2016, prin care contractele de achiziţie publică/acordurile-cadru încheiate înainte de data intrării în vigoare a Legii 98 sunt supuse dispoziţiilor legii în vigoare la data când acestea au fost încheiate în tot ceea ce priveşte încheierea, modificarea, interpretarea, efectele, executarea şi încetarea acestora. Contractul dvs. a fost incheiat pe OUG 34/2006, legislatie care nu permitea intoducerea de noi subcontractanti sau plata direct catre subcontractanti. Subcontractantii, propusi initial, se pot inlocui numai cu acordul autoritatii contractante, dar in baza OUG 34, nu se pot introduce alti subcontractanti daca, initial, in cadrul ofertei depuse nu au fost nominalizati subcontractanti.
Ordinul ANRMAP nr. 509/2011, art. 9, alin. (3):
În situaţiile de la art. 11 alin. (4) şi (5) din Hotărârea Guvernului nr. 925/2006 pentru aprobarea normelor de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractelor de achiziţie publică din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii, cu modificările şi completările ulterioare, autoritatea contractantă va lua în considerare, la verificarea îndeplinirii cerinţei de calificare privind plata de către ofertant a impozitelor, taxelor şi contribuţiilor de asigurări sociale, atât declaraţia pe propria răspundere prin care se confirmă îndeplinirea cerinţei, cât şi acele certificate de atestare fiscală prezentate de ofertant în urma solicitării primite din partea autorităţii contractante, chiar dacă acestea sunt emise de autorităţile competente ulterior datei de deschidere a ofertelor şi, eventual, atestă lipsa datoriilor ulterior respectivei date.
Răspuns la discuția Speta ciudata
In conformitate cu prevederile Ordinului ANRMAP 509/2011 privind formularea criteriilor de calificare şi selecţie, in cadrul aceleiaşi oferte/proceduri un operator economic poate îndeplini atât calitatea de subcontractant, cât şi pe cea de terţ susţinător, prin prezentarea de documente edificatoare în acest sens. Indiferent dacă există un singur sau mai mulţi susţinători, cerinţa privind cifra de afaceri sau cea privind experienţa similară va fi îndeplinită în întregime de către o singură persoană, respectiv un singur terţ susţinător.
Referitor la intrebarea din final, nu a venit direct ofertantul C, ci a venit ofertantul A, deoarece acest contract incheiat de catre ofertantul A il va ajuta pentru demonstrarea experientei similare proprii, in vederea participarii in viitor la alte proceduri de achizitie.