avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 160 soluții astăzi
Forum Activitate gicu73

Activitate gicu73

Răspuns la discuția Abuz privind factura de caldura
Vad ca e foarte greu de inteles, cat sa platesc daca firma respectiva nu a facut recalcularea ca sa stiu cat a ramas de platit?Normal ca am platit in fiecare luna dar nu toata restanta cu majorarile aplicate ptr. ca am asteptat RECALCULAREA ptr. ca sa stiu cat e de platit in mod real si nu sa platesc sume inchipuite,suma ptr. care ma da in judecata este de 1500 lei.
Răspuns la discuția Abuz privind factura de caldura
In primul rand pe faptul ca in luna august 2011 cand am adus la cunostinta societatii de citire repartitoare ca am de platit mai mult decat am consumat mi-a spus ca daca in perioada cand au venit cu cititul nu eram acasa au pus o suma estimativa de consum prezumat ceea ce nu corespundea cu consumul real,de aceea am cerut o recalculare pe care nici in momentul de fata nu au facut-o,DE CE NU O FAC?
Răspuns la discuția Abuz privind factura de caldura
Societatea care citeste repartitoarele si calculeaza factura de caldura este una iar societatea care mi-a facut notificarea este alta,respectiv societatea care detine centralele termice si furnizeaza caldura in apartament.Problema este ca seful de asociatie lucreaza la societatea care furnizeaza caldura si probabil el este persoana care mi-a facut notificarea deoarece tot el a spus societatii care calculeaza facura ca sa nu faca nici un fel de recalculare deoarece trebuie sa imi dea bani inapoi si nu cade bine la asociatie.
Răspuns la discuția Abuz privind factura de caldura
Am facut copii la listele de plata incepand din luna septembrie 2011 pana in prezent ,unde am fost in fiecare luna pentru a cere aceasta reclaculare si pe care le-am dat la societatea respectiva pentru a demonstra ca nu au facut acest lucru, si ca raspuns in luna decembrie 2011,o angajata de acolo mi-a spus ca stie de situatie dar nu se rezolva pentru ca a venit seful de asociatie unde locuiesc si i-a spus sa nu se faca nici un fel de recalculare.Nu stiu ce sa va spun daca e sovinism sau ura din partea sefului de asociatie deoarece sunt roman,el este maghiar ,observand o atitudine rau voitoare de cand m-am mutat in acel bloc,apropo stau intr-un oras din jud.Harghita si de asemenea seful de asociatie lucreaza la S.C.[EDIT] care mi-a trimis notificarea!?.Ma gandesc sa ma adresez oficiului de protectie a consumatorului,ce spuneti?
In perioada lunilor martie,aprilie,mai - 2011 la factura de caldura mi-a fost facturate sume mari de bani cu mult peste consumul real,in acest sens,in luna august 2011, am fost la societatea care citeste repartitoarele si face calculul facturilor de caldura pentru a cere o recalculare a facturi de caldura pentru stabilirea costurilor reale,ocazie cu care mi s-a comunicat ca recalcularea se poate face odata cu inceperea furnizarii de caldura pentru sezonul rece 2011-2012.Am asteptat pana in luna decembrie -2011 aceasta recalculare dar nu s-a facut astfel ca la acesta societate am depus o sesizare in scris cu privire la acest fapt cerand sa faca recalcularea astfel ca acum in luna ianuarie - 2012 a venit factura de caldura fara sa se faca nici un fel de recalculare.In aceasta perioada s-a adunat majorari si penalizari la factura de la asociatie astfel ca de cateva zile a venit de la S.C. [EDIT] o notificare ca daca nu platesc sumele restante vor inainta actiune judecatoreasca pentru recuperarea debitelor.Ce sa fac?
Răspuns la discuția Vreau sa-mi dau in judecata seful
cu japca,ne-a spus verbal ca vom lua in fiecare luna cu o anumita suma de bani mai putin pana la recuperarea intregii creante...
Răspuns la discuția Vreau sa-mi dau in judecata seful
Tocmai asta e problema,seful a stiut ca in intervalul orar 22.00 - 06.00 este considerata munca de noapte iar el a intocmit serviciile in intervalul orar 21.00 - 05.00, cu toate ca omologi de-ai lui au facut planificarea serviciilor in intervalul 22.00 - 06.00 ptr. lucratorii lor.
Sunt un functionar public si ma confrunt cu o problema privind seful meu. Serviciul meu se desfasoara la 8 ore din care foarte multe ture le am in schimbul trei,respectiv pe timpul noptii,unde beneficiez de spor de noapte in intervalul orar 22.00- 06.00.De la inceputul anului 2011 pana in prezent,respectiv luna octombrie 2011, am avut serviciul schimbul 3 in intervalul orar 21.00 - 05.00,dispus de seful meu prin registrul de servicii intocmit de acesta.In luna octombrie 2011 ne-a fost adus la cunostinta de compartimentul financiar ca trebuie sa returnam sporul de noapte de la inceputul anului 2011,respectiv sporul unei ore din fiecare noapte de serviciul schimbul 3 deoarece nu am lucrat in intervalul orar 22.00 - 06.00 asa cum prevede dispozitiile in vigoare.S-a trecut la fapte,respectiv pe luna octombrie 2011 s-a tras din salariul pentru o parte din orele care nu s-au incadrat in schimbul 3,respectiv s-a considerat ca pe timpul noptii s-a lucrat doar 7 ore si in consecinta s-au tras bani urmand sa se recupereze intraga suma de la inceputul anului pana in prezent.Rugamintea mea este sa ma indrumati cum pot sa il dau pe sef in judecata,deoarece el a intocmit acest program in schimbul 3 care a dus la diminuarea sporului de noapte.
Pentru a cumpara un teren intravilan ptr. constructia unei case e nevoie de un titlu de proprietate de la persoana care detine terenul.Intrebarea este daca persoana care vinde terenul este in curs de a obtine acest titlu de proprietate se poate face cu aceasta un precontract de vanzare-cumparare a terenului respectiv pana la obtinerea titlului si daca la notar se percepe vreo taxa? Daca se poate face legal acest precontract ce clauze principale sa se stipuleze in acesta?
Vreau sa cumpar un teren pentru constructie casa in care este o ruina de la o casa veche.Intrebarea mea este ce acte sunt necesare de la proprietar pentru ca sa intru in proprietatea acelui teren deoarece am vorbit cu oameni din aceea zona si au spus ca au mostenit de la parinti acele terenuri dar nu au facut nici un fel de acte legalizate cu privire la mostenire,fiind lasate din parinti pe baza unor acte de mana intocmite intre ei fiind foarte putini din zona care au facut acte legale.