avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Activitate Mihaela Luminita VATAVU

Activitate Mihaela Luminita VATAVU

Stie cineva un link la O.M.F.P. 1227/2006 (pentru punerea in executare a titlurilor executorii - hotarari judecatoresti) ?

Răspuns la discuția Cedare casa catre o alta persoana
Acele procente (2 % sau 3 %), aplicate in functie de data dobandirii (raportata la un prag de 3 ani) se refera la impozitul platit de vanzator pe venitul realizat din transferul dreptului de proprietate. Grila notariala se refera doar la onorariile notarilor si prevede, intr-adevar, de la act la act, limite minime sub care nu se poate cobori.
Răspuns la discuția COMPLICE FURT
Fratele dvs. era in masina sau era la 2 m distanta de masina ? Intreb pentru ca ar putea fi un indiciu de ...necomplicitate faptul ca nu era in masina la momentul respectiv; nu-ti ajuti complicele stand la distanta de masina cu care urmeaza s-o stergi cat mai iute de la locul faptei!
Răspuns la discuția chitanta de mana
Da, se poate preciza in contract faptul ca pretul a fost platit integral, anterior semnarii, prin act sub semnatura privata. La urma (dosarul) actului notarial se va pastra o copie dupa respectiva chitanta de mana.
Extrasul respectiv arata o situatie existenta la acel moment; nu este vorba despre o eroare. Va trebui sa va adresati Biroului de Cadastru si Publicitate Imobiliara competent pentru a indeplini formalitatile de radiere - operatiune care va fi urmata de eliberarea unui extras de informare lipsit de acea mentiune.
Fara parcurgerea tuturor etapelor legale si fara intocmirea tuturor actelor necesare nu se poate face nimic; mai mult chiar, se nasc probleme pentru viitorii mostenitori. Mergeti la notar si prezentati situatia de mai sus. In cazuri de acest fel se incheie o promisiune de vanzare cu plata unui avans din pretul vanzarii, precizandu-se ca suma astfel obtinuta de promitentii-vanzatori va fi folosita de catre acestia la intocmirea actelor necesare (certificate de mostenitor, schita cadastrala+intabulare, inregistrarea la finante etc.), urmand ca la finalizarea acestor operatiuni promitentul-cumparator sa achite restul de pret.

In plus, exista posibilitatea ca mama si surorile sa imputerniceasca o singura persoana sa se ocupe de toate aceste formalitati si, astfel, nefiind nevoite sa se deplaseze personal pentru obtinerea actelor.

Cat despre casa in paragina si nelocuita - faptul ca primaria n-a gasit acte nu inseamna ca nu se poate face vanzarea. Primaria are obligatia sa emita la cererea mostenitoarelor adeverinta de rol din care rezulta existenta constructiei, suprafata acesteia, anul construirii si materialele din care este construita si terenul detinut in proprietate. Tot de la primarie se elibereaza si certificatul de atestare fiscala din care va rezulta situatia impozitelor. Apoi, mama si surorile vor trebui sa-si inscrie dreptul de proprietate in evidentele primariei in termen de 30 zile de la emiterea certificatului de mostenitor - pe care il vor obtine de la notar.
Cu alte cuvinte, chiar in situatia inexistentei unor acte de proprietate, mostenirea, intabularea, vanzarea pot fi facute pe baza adeverintei si certificatului anterior amintite; iar acestea reprezinta doar o parte a documentelor necesare. Mai multe va va spune notarul.

Si... da, cred ca @gmancila are dreptate cand spune ca taxele/tarifele/onorariile nu pot depasi pretul vanzarii.
Răspuns la discuția Cedare mostenire
@Joha:
Drept e si recunosc ca nu am luat in calcul ipoteza prezentata de dvs. B-)
Răspuns la discuția Cedare mostenire
Actele notariale de partaj sunt precedate de acte de dezmembrare. E si firesc intrucatva; in partaj loturile impartite sunt identificate conform lotizarii din dezmembrare. Pana la urma cred ca varianta cu acordul de mediere prezentat instantei este cea mai rapida si putin costisitoare.
...si tot de la notar puteti obtine o evaluare (orientativa) a casei si a terenului pentru a va "pregati" de taxarea mai apropiata de realitate (spre care, de altfel, tinde si instanta)
Comunicati-i persoanei respective, in scris (cu confirmare de primire), faptul ca:
1. incepand cu data incetarii relatiilor de munca - si urmare fireasca a acestui lucru - nu mai are drept de acces si utilizare a parolelor pentru emailuri/conturi care apartin firmei;
2. in caz contrar, faptele sale pot intra sub incidenta art. 42 din Legea nr. 161/2003 si, prin urmare, pot face obiectul unei sesizari catre organele de urmarire penala.