avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Activitate rotaru georgeta

Activitate rotaru georgeta

Răspuns la discuția Concediu crestere copil
multumesc frumos pentru raspuns!
buna ziua,

cine ma poate lamuri intr-o situatie putin mai complicata?! iata datele problemei
am nascut pe 21 august 2012. am optat ptr ccc pe o perioada de 1 an. pe 10 iunie am deschis un pfa. pe 5 iulie am inceput serviciul. incepanad cu data de 11 iunie, in baza veniturilor din pfa, beneficiez de stimulentul de insertie pana in data de 21 august 2014 (mai putin luna a 12-a in care tatal ar fi trebuit sa stea acasa).
daca in martie 2014 nasc al doilea copil, am dreptul la concediu crestere copil? din cate am inteles eu din discutia cu doamna de la agentia de prestatii sociale nu as beneficia de ccc, in schimb pot beneficia direct de stimulent de insertie. mi s-a mai spus ca o sa se termine intai stimulentul ptr primul copil, si abia apoi o sa duc dosar ptr stimulentul ptr cel de-al doilea copil (de care o sa beneficiez pana o sa implinesca cel de-al doilea copil 2 ani.). nu am inteles de ce nu beneficiez de ccc (chiar daca as suspenda activitatea pfa-ului). m-ar incurca in vreuna fel(in caz de ccc sau de stimulent) perioada 12 iunie - 5iulie in care am venituri impozabile din pfa, insa nu platesc sanatate si altele (veniturile estimate pana la sf anului sunt 1000 lei)
zilele 126 de concediu medical(maternitate ) as putea sa mi le iau pe toate dupa nastere?
intrebare: am inteles bine? va rog ajutati-ma cu un raspuns. multumesc
care este modalitatea cea mai avantajoasa de iesire din indiviziune? tata si sora lui au in co-proprietate un teren pe care vor sa-l imparta dar nu in mod egal. tata intentioneaza ca apoi sa-mi dea mie partea lui. care este cea mai usoara cale? actiune la tribunal sau notariat? avantaje si dezavantaje!!!! multumesc
buna seara!

mama a intrat in somaj din luna decembrie. acum are concediu medical de 10 zile. stim ca trebuie sa facem un dosar la somaj ptr a putea primi bani ptr concediul medical. pentru asta ii trebuie o adeverinta de salariat ptr ultimele 6 luni cu venitul realizat. ce se intampla insa cu lunile (2 luni) in care a beneficiat de somaj????exista un tipizat penttru adeverinta??

multumesc!
Răspuns la discuția deszapezire!!!
cei de la agentia de protectia mediului sunt de alta parere!! ei asociaza activitatea de deszapezire cu cele de salubrizare::O
Discuție deszapezire!!!
ce cod caen are deszapezirea?? necesita autorizatie de protectoia mediului??
cum se poate ca legislatia pe mediu sa lucreze cu codurile caen vechi??(ordinul 1798/2006-procedura de emitere a autorizatiei de mediu)
multumesc!
rugaminte urgenta!!!

am rugamintea sa ma lamuriti cu privire la declaratii depuse a AFM. lucrez la o firma de constructii care tremite declaratii pentru surse fixe (lunar)si surse mobile.(de 2 ori pe an) In anul 2009 programul nu mi-a permis sa completez taxa pentru sursele mobile. pur si simplu nu poate fi selectata.in iunie nu am crezut ca e asa o problema grava, insa cand in decembrie s-a repetat problema am inceput sa caut. mentionez ca in septembrie am platit taxele pentru surse mobile pe care insa nu le-am declarat.

va rog sa ma ajutati si sa ma lamuriti cum sa procedez.pot face o rectificativa sau declaratia initiala?????

Incep controalele.

va multumesc:D