avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune

care este modalitatea cea mai avantajoasa de iesire din indiviziune? tata si sora lui au in co-proprietate un teren pe care vor sa-l imparta dar nu in mod egal. tata intentioneaza ca apoi sa-mi dea mie partea lui. care este cea mai usoara cale? actiune la tribunal sau notariat? avantaje si dezavantaje!!!! multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 13:22, 4 Iulie 2010
Buna ziua !
Partajul voluntar este calea mai rapida si mai simpla , in cazul in care co-proprietarii se inteleg asupra intinderii drepturilor cuvenite .
Daca partile nu se inteleg singura solutie o reprezinta o actiune in instanta avand ca obiect iesirea din indiviziune .
La instanta aveti de achitat o taxa de timbru de 3 % din valoarea terenului asupra caruia urmeaza sa se iasa din indiviziune, taxa pe care o aveti de achitat si care se restituie integral in situatia incheierii unei tranzactii la primul termen de judecata.
In situatia in care partile nu incheie tranzactie mai sunt si alte cheltuieli suplimentare de suportat- onorariu expertiza topografica, onorariu expert consilier, onorariu avocat.
Ultima modificare: Duminică, 4 Iulie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces sau notar ? bufa bufa Va rog sa-mi spuneti,daca se poate, care este varianta mai putin costisitoare pentru iesirea din indiviziune,cea de la notar sau de la judecatorie? daca ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune valpetcu valpetcu Buna, Puteti sa-mi spuneti care ar fi cea mai avantajoasa varianta pentru a face un partaj succesoral? Este mai bine sa-l facem prin notar? si in cazul ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune rundaana rundaana impreuna cu fosta mea sotie sunt proprietarul unui teren intravilan in mediu urban cu deschidere de 10 m, si lungime de 40 m. fosta mea sotie doreste iesirea ... (vezi toată discuția)