avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Activitate gabimc

Activitate gabimc

Poate intreba la Inspectoratul Teritorial de Munca, este posibil sa fi ramas acolo, pentru ca a fost o perioada inainte de 2010 cand carnetele de munca au fost duse pentru scanare. Din 2011 carnetul de munca trebuia sa fie la bunica dvs deoarece nu s-au mai operat in ele. De atunci exista registrul electronic al salariatilor.
Discriminare este si cea privind sexul/genul, si fizica slab/gras.
Fiecare banca are politica ei de creditare. Creditele, in general,nu pot sa depaseasca 35% din salariul dvs net. Cu doar3 luni vechime si contract pe perioada determinata nu cred ca va acorda nici macar un credit de nevoi personale. Cel mai bine mergeti la cateva banci si intrebati.
Daca nu aveti factura pentru ea , masina este bunul firmei si la un moment dat, cand se va termina insolventa ( daca este inceputa procedura) va fi vanduta la licitatie. Si, in conditiile in care, dvs nu aveti cum sa dovediti cu acte ca ati achizitionat-o de la firma, ar fi de preferat sa nu o mai folositi pana nu rezolvati trecerea pe numele dvs.
Cerere de chemare in judecata pentru stabilirea paternitatii si dupa test ADN care confirma ca este tatal cerere de chemare in judecata pentru drept de vizitare copil.
Intrebarea mea era mai mult pentru suma pe care o va primi cel care iese din firma pentru marfa, dotari magazin, etc. Se poate face un contract sau ceva asemanator intre cei doi? Sau cum s-ar putea proceda.

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, nu este nevoie sa faceti majorare de capital, conform noilor modificari cesiunea catre terti se face acum intr-o singura etapa si dureaza foarte putin, va complicati cu majorarea.

Masina din 2015 pana in prezent este sub sechestru? Cine a instituit sechestrul? Masina nu este in posesia dvs pentru care motiv?
Abia asa vom putea sa dam eventuale raspunsuri
Un asociat unic doreste sa "vanda" firma. Se face majorare capital social prin adaugare "cumparator" apoi cesiune parti sociale. Intrebarea este cum si ce documente se pot intocmi pentru suma ce o va primi in schimbul magazinului (marfa, dotari, etc)? Se inregistreaza in conta, cum?
Buna ziua.

Vin si eu cu o intrebare (de la un client) .
In contextul actual s-a decis ca mall-urile sa fie inchise (galeriile comerciale din jurul supermarketului) pana nu se stie cand cu exceptia magazinelor cu intrare/iesire directa afara. Complexul Comercial de genul Cora, Auchan, Kaufland se incadreaza la mall sau poate functiona?
Răspuns la discuția Salariu


Anamaria Melinte a scris:

Buna ziua!
Am o nelămurire.
In data de 25.07.2019 mi s-a făcut contract de munca. In data de 10.08.2019 mi s-au dat primii bani, mai exact 750 roni(venitul lunar fiind de 1500 de roni).
In data de 06.04.2020 mi-ai dat lichidarea, iar ultimii bani primiți au fost in 10.04.2020. Țin sa menționez că am fost plătită tot cu o luna in urma.
Întrebarea mea este, daca sunt plătită cu o luna, și mi-am dat demisia în 06.04.2020, mai trebuie sa primesc ceva bani(in afara de concediul de odihna.


Daca data cu care ati demisionat este 06.04.2020 atunci in luna mai 2020 veti primi salariul aferent zilelor lucrate in aprilie.+zile concediu odihna neefectuate pe anul 2020 proportional cu perioada lucrata in functie de cate zile de concediu de odihna sunt pe an. De exemplu daca aveti 24 de zile de concediu anual atunci 24 zile : 12 luni= 2 zile pe luna. Ati lucrat ianuarie - martie intregi rezulta 2 zile x 3 luni= 6 zile de concediu de odihna. La fel pentru aprilie conform zilelor lucrate si cate zile lucratoae sunt in luna.
De regula salariul se achita in luna urmatoare pana pe data de 25(total sau lichidarea daca se ofera si avans in cadrul lunii).