avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Activitate persi

Activitate persi

Discuție Succesiune
Buna seara! Sotul meu a murit. In urma casatoriei nu avem copii. Socrul, soacra si cumnatul meu vor sa imi lase mie toata averea. Cum putem proceda? Multumesc mult!
Răspuns la discuția Prezenta obligatorie la proces
Nu avem avocat.
Buna ziua! Ma numesc Moga Ioana si am o rugaminte. In anul 2015 ne-a fost spart apartamentul ( cu un prejudiciu destul de mare, partial recuperat ) , iar in 2016 a fost prins hotul. Am aflat ca este inchis pentru aproximativ 700 de spargeri in toata tara. Luna viitoare incepe procesul in care am fost citata si eu si sotul meu. Zilele astea am primit o scrisoare de la sotia inculpatului prin care ne cere sa ne impacam pe cale amiabila si sa renuntam la plangere, dar nu vreau sa fac asta. Tot doamne imi zice in scrisoare ca trebuie sa fim prezenti la proces si ca trebuie sa suportam cheltuieli cu nu stiu ce expertize ( cred ca o zice la intimidare).Intrebarea mea este trebuie neaparat sa ne prezentam la proces ( urmeaza sa nasc si nu prea am cum sa ajung). Ce costuri implica derularea procesului pentru noi ? Multumesc!
Buna seara! Eu si sotul meu nu am primit cardurile de sanatate desi suntem asigurati? Ce ar trebui sa fac sa le primim? Pana cand se mai distribuie? Multumesc
Răspuns la discuția plata lift
Platim aceeasi suma toti locatarii ceea ce nu mi se pare corect, avand in vedere ca cei de la 1 nu-l putem folosi. Ce putem face?
Răspuns la discuția plata lift
Nu este defect
Discuție plata lift
Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu 10 etaje la etajul 1, dar este blocat liftul la acest etaj , insa administratorul ne obliga sa platim lunar suma de 12 lei. Ce putem face sa nu mai platim avand in vedere ca nici nu putem folosi liftul? Multumsc mult!


Am nascut pe data de 3.07.2014 si din 2.07.2014 am intrat in concediu prenatal. Concediul posnatal se termina pe 5.11.2014.Mi-au ramas pentru anul 2014 10 zile de concediu de odihna neefectuate. Ce se va intampla cu ele? Angajatorul imi spune ca pot sa le iau cand revin din concediu de crestere. Mie mi se pare normal sa mi le iau dupa condediu postnatal si apoi sa intru in crestere copil. Care este procedura corecta? Multumesc mult!
Eu si sotul meu nu am primit inca cardul de sanatate. Am verificat si in sistemul siui daca suntem asigurati si apare ca suntem , ma gandeam ca poate fi o eroare. Avem acelasi medic de familie si locuim in Cluj Napoca. Pana cand se distibuie aceste carduri de sanatate?
Discuție Pensie
La cati ani pot iesi la pensie si care ar fi cea mai buna optiune pentru mine daca sunt nascuta la 1.11.1962 (femeie) si am lucrat 1982-1985,1985-1996 ( 8 ani au fost de munca grea , cred ca este grupa I ), 1996-2000,2002-prezent .
Multumesc mult!