avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Activitate Andreea_81

Activitate Andreea_81

Mulțumesc frumos!
Bună ziua, vă rog să mă lămuriți în legătură cu următorul astepct: Bunica a avut doi copii. Unul trăiește, iar celălalt, decedat înaintea bunicii, a avut la rândul lui doi copii. Cei doi nepoți moștenesc ceva de la bunică sau moștenește totul copilul supraviețuitor? Dacă moștenesc și nepoții, cum se va împărți masa succesorală? Mulțumesc
Este avantajoasa acordarea de tichete de masa la un SRL, microintreprindere, in care singurii angajati sunt cei doi asociati? Rationamentul meu este ca impozitul pe dividende este mai mic decat cel platit pe tichetele de masa (avand in vedere ca dividendele din pacate probabil nu vor depasi pragul de 12 salarii medii, ca sa trebuiasca platit suplimentar si CASS pe ele). Imi scapa ceva? Ma poate ajuta cineva cu un calcul comparativ? Multumesc!
Ce fel de act poate fi semnat de parintii care doresc, in timpul vietii, sa desemneze viitorii tutori ai copilului in cazul in care parintii mor accidental, in acelasi timp? Cine redacteaza un astfel de act, un avocat sau un notar? Si cum anume se pot asigura parintii ca dorinta lor va fi respectata, ca actul va fi pus in aplicare in cazul mortii accidentale?

Multumesc
Ce fel de contract poate fi incheiat intre doua persoane fizice care doresc sa dezvolte impreuna un website, care va aduce in timp venituri prin exploatare si eventual vanzare, astfel ca profitul realizat sa fie impartit in mod egal?

Daca unul dintre parteneri declara venitul si plateste toate taxele si impozitele aferente, apoi profitul se imparte, atunci cel de-al doilea partener mai are obligatia de a plati ceva taxe?

Un astfel de contract, intre doua persoane fizice, are valoare juridica in cazul unei neintelegeri intre parti?

Multumesc mult.
Sunt o PFA cu venituri din activitati comerciale, cu contabilitate in sistem real . Va rog sa imi spuneti cat din impozit pot directiona catre un ONG, pentru ca am intalnit trei variante diferite:
1. la fel ca societatile comerciale, maxim 3 la mie din CA dar nu mai mult de 20% din impozitul pe profit
2. 5% din venitul net
2. 2% din impozitul pe venit

De asemenea va rog sa imi confirmati daca este necesar ca contractul de sponsorizare sa fie semnat anul acesta si suma sa fie virata inca anul acesta.

Multumesc
Multumesc pentru raspuns. M-ati lamurit cu privire la SRL. Nu am formulat corect intrebarea, ma refeream la redirectionarea unei parti din impozitul pe profit. O PFA care plateste impozit pe profit poate redirectiona o suma in limita de 3 la mie din cifra de afaceri si 20% din impozitul pe profit, la fel ca o societate comerciala, sau legea se limiteaza strict la societatile comerciale?
1. In ce conditii poate o PFA platitoare de impozit pe profit sa faca o sponsorizare deductibila si care este suma limita?

2. Exista posibilitatea unei sponsorizari deductibile pentru un SRL platitor de impozit pe venit?

Multumesc mult.
As dori sa angajez o persoana, care are domiciliul in alt oras decat sediul firmei mele, si care sa lucreze la domiciliu. Este posibil acest lucru? Am auzit ca ar fi obligatoriu sa-mi deschid punct de lucru in orasul de domiciliu al angajatei, ceea ce mi se pare absurd, deoarece toata activitatea se desfasoara online, fiind vorba de postul de operator procesare texte si imagini.
Am fost implicata intr-un accident de circulatie. Intrand cu masina in intersectie pe verde, am fost lovita de o masina care intrase in aceeasi intersectie pe rosu. Soferul responsabil si-a asumat vina, am incheiat intelegerea amiabila.

Intrebarea mea este: in acest caz, soferul vinovat va fi pedepsit? Pentru intrarea in intersectie pe rosu ar trebui sa i se ia carnetul, nu?

Pe formularul de intelegere a bifat ca a intrat pe rosu. Formularul respectiv anjunge cumva de la asigurator la Politie?