avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Activitate paunionutz

Activitate paunionutz

Va multumesc pentru raspuns. Nu simplific nimic, situatia este exact cum am descris-o mai sus. Intradevar, au trecut 5 ani de la hotararea judecatoreasca ( eu trebuia sa platesc in perioada de probabatiune, dar fiind suma foarte mare, nu am avut cum si am platit esalonat lunar. Instanta a decis sa platesc in continuare esalonat, pana la stingerea datoriei. Nu a stabilit penalizari), insa eu am cerut sa-mi calculeze exact cat mai am de plata si mi s-a spus 85421 lei. Deci nu a cerut nimeni penalizari.

nicunicolae10 a scris:

Banuiesc ca simplificati situatia reala..Probabil ca suma initiala era 97000 si trebuia sa o platiti in termen de ,banuiesc, 3-5 zile.Acum normal la suma asta se adauga dobanzi si penalitati Din cate stiu eu se plateste o.1% /zi penalitati la suma initiala.Daca a trecut un an de la hotararea ramasa definitiva la suma de 97000 cu dobanda si penalitati cred ca se ajunge pe la 140000.,Succes

Eu pun suma la dispozitie, nu este aceasta problema. Intrebarea mea este, cine plateste acest mediator sau executor!
Am sa cer o hartie de la Asociatie, cum ca refuza banii (cu sau fara motiv), dar nu cred ca o voi obtine si apoi am sa dau banii inapoi de unde i-am imprumutat.
Apoi ramane sa ne vedem in instanta si sa-mi puna poprire pe salariu si le dau banii in 40 de ani.
Sau ar mai fi o varianta sa cer in instanta, anularea platii, daca ei nu vor sa primeasca banii

ynocentta a scris:

Apelati la mediator sau executor judecatoresc puneti suma la dispozitie ca sa aveti dovada legala ca va achitati de obligatia dispusa de instanta de judecata

Va multumesc pentru raspuns. Din pacate pt mine, aceasta este suma si aceasta este situatia. Ideea este ca nu vreau sa cheltuiesc nici macar 10 lei in plus, fata de aceasta suma, din principiu. Sau daca ii cheltuiesc, sa ii pot recupera intr-un fel de la Asociatia de Locatari. Faptul ca sunt dusi cu pluta, am constatat si eu, insa nu imi imbunatateste cu nimic situatia.

Adam Grecu a scris:

Dom'le, un debit de 97.000 lei?
Chiar nu am mai auzit, in fine, dumneata ai scris...
Mai cred ca cei care conduc asociatia de locatari sunt dusi cu pluta. Daca as fi in locul lor, as incsa, da, in fiecare zi cate 5000 lei (adica 17 x 5000) si as merge la furnizorii la care as avea debit sa-i predau. Ca ma vor intreba de sanatate sau de altceva, sa ma intrebe... Cred ca ar trebui sa mergeti impreuna la furnizor sa discutati.
Faza cu ex.jr, este buna, dar implica costuri pe care cabinetul le incaseaza dintr-un foc, asa ca va sfatuies sa nu procedati asa - desi sfatul a fost bun.
Le si puteti spune:
- pot folosi seviciile unui executor judecatoresc - cu cheltuieli suplimentare:
- pot sa va trimi banii prin mai multe mandate postale - cu cheltuieli suplimentare
Acum , nu sunt in tema, dar ati putea sa obtineti un card de debit in favoarea as. de locatari - discutati si cu cei din conducere si cu o banca agreeata de ei. Mergeti impreuna la banca si discutati. Banul tre' sa circule, pentru ca maine- poimane, se va alege praful de ei...
Succes!

Va multumesc pentru raspuns.
Mai vin cu o intrebare,legata de raspunsul dumneavoastra . In cazul in care apelez la executor judecatoresc, cheltuielile pot fi imputate Asociatiei? Caci pana la urma, Asociatia are probleme cu incasarea banilor.
Multumesc inca odata.

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Puteti apela la un executor judecatoresc, care va consemna suma de bani pe numele Asociatiei la o Banca. Apoi ii va instiinta ca sa-i ridice de acolo.

Asociatia de Locatari nu doreste sa primeasca banii!
Buna seara,
In urma unei Hotarari judecatoresti, am de platit Asociatiei de Locatari suma de 97.000 lei. Am platit pana acum esalonat 11.700, pt ca asa am avut posibilitatea, iar acum am reusit sa strng restul sumei de 85.000 lei. Am instiintat Asociatia ca doresc sa platesc restul sumei integral, dar m-am lovit de un refuz, cu anumite argumente din partea lor:
1. Asociatia are datorii catre Radet de 1.400.000 lei (aici au intrebat cine plateste diferenta). Am raspuns ca nu stiu si nici nu ma intereseaza, tinand cont ca eu am o suma stabilitata de o instanta
2. Asociatia este Locatari, nu de proprietari, nu are cont in banca si nuzsi asuma administratorul sa tina banii in casa. A spus ca daca ii duce la Radet, or sa-l intrebe si de restul banilor. Iarasi nu este problema mea
3. Nu poate incasa mai mult de 5000 lei/zi cash, dar tinand cont ca prin banca nu am unde, cash este singura varianta. I-am spus sa-mi faca chitante cu date anterioare, pt toata suma. Aici mi-a amintit de punctul 2, ca nu tine atatia bani on casa.
Prin urmare, vreu sa platesc, dar nu imi sunt primiti banii.
Ce am de facut mai departe?
Va multumesc.
Buna ziua,
In data de 19.08.2010 pe la ora 2 noaptea, am baut o bere cu un prieten si apoi am plecat acasa, fiind destul de aproape si mergand pe premiza ca nu este nimeni pe strada si ca o bere nu iese la etilotest. Se pare ca m-am inselat si a fost un filtru de politie si mi-a iesit 0,14. Am ramas fara permis 3 luni si pe buna dreptate. Gresala a fost in totalitate a mea si suport consecintele. Nu am de gand sa fac contestatie si nu am cerut nici macar reducerea suspendarii, dar am vazut o neregula pe procesul verbal si ma interesa mai mult pentru cultura mea generala (oricum nu mai am cand sa fac contestatia) si anume:
PV, seria xx nr xxx
Incheiat astazi: 18.08.2010, ora 03:50..................................
In data de 19.08.20101 la ora 3:45 a savarsit infractiunea
Deci din PV reiese ca a fost incheiat cu 1 zi inainte de producerea infractiunii. Dovada are data de 19.08.2010.
Repet, ca ma consider 100% vinovat si voi astepta cele 90 de zile pentru recuperarea permisului, dar este bine de stiut pentru viitor.
Va multumesc,
Ionut Paun

Din cate stiu eu, reexaminarea se da numai la: neacordare de prioritate, trecere pe rosu, alcool, sau accident. La 30 de zile suspendare, nu trebuie sa dai reexaminare. Dar cel mai bine, dai un telefon la politia Bistrita si te interesezi, ca la noi se schimba codul rutier peste noapte si poate te trezesti cu surprize.
Răspuns la discuția Ordonanta Guvernului nr. 2/2001
Ceva lipseste, sau este incomplet. Nu vine nici un agent sa-ti aduca procesul verbal la usa si sa te puna sa semnezi pentru el. Daca vine gen recomandata, nu s-ar duce nimeni sa le ridice de la posta, prin urmare, nu ai semnat pentru el, inseamna ca nu ai fost instiintat. Eu nu am mai ridicat amenzi de la posta de mai bine de 3 ani si nu apar nicaieri, pentru ca ele se plimba intre posta si circa de politie. Nimeni nu poate demonstra ca eu am gasit acel biletel in cutia postala, sau sa ma oblige sa merg cu el la posta. Poate fi orice. Totusi, din cate stiu eu, cred ca este trimis direct la destinatar si data comunicarii, ar fi data oficiului postal de care apartineti.
[ www.politiaromana.ro/DPR/Regulament_circulatie_actualizat_nov_2007.pdf ]din Regulamentul de aplicare al Codului Rutier:

Art. 212. – (1) Permisul de conducere eliberat de o autoritate străină, reţinut ca urmare a încălcării, de către titular, a unei norme rutiere pentru care legea prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce şi pentru care s-a eliberat dovadă înlocuitoare cu drept de circulaţie, împreună cu o copie a procesului-verbal de constatare a contravenţiei, se trimit poliţiei rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, în termen de 15 zile de la aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare.
(2) Când dovada înlocuitoare este eliberată fără drept de circulaţie, permisul de conducere şi copia procesului-verbal de constatare a contravenţiei se trimit unităţii de poliţie prevăzută la alin.(1) în cel mult o zi lucrătoare de la data constatării faptei.
(3) Până la împlinirea termenului prevăzut la alin.(1) titularul permisului de conducere eliberat de o autoritate străină, poate solicita ca, până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, documentul să fie păstrat la serviciul poliţiei rutiere pe raza căruia a fost săvârşită fapta pentru a-i fi restituit. Despre această posibilitate titularul permisului de conducere va fi informat odată cu comunicarea suspendării exercitării dreptului de a conduce.
...
Art. 220. – (1) Titularul permisului de conducere eliberat de o autoritate străină, împotriva căruia s-a dispus suspendarea dreptului de a conduce, poate solicita şefului poliţiei rutiere pe raza căreia a fost constatată fapta, restituirea documentului, înainte de expirarea perioadei de suspendare, cu cel mult o zi lucrătoare înainte de data părăsirii teritoriului României.
(2) În situaţia restituirii permisului de conducere potrivit alin.(1), şeful poliţiei rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române comunică sancţiunea aplicată autorităţii străine care a eliberat documentul.

Cam acelasi lucru spune si articolul 113 [ www.politiaromana.ro/DPR/OUG_195_2002_actualizata.pdf ] din Codul Rutier

Din cele de mai sus cred ca veti avea nevoie de un sofer sau de un bilet de avion ca sa va intoarceti in Germania. Oricum cand mergeti sa va luati permisul intrebati in ce tari puteti conduce cu un permis suspendat in Romania. Ar fi bine ca sa intrebati si in Germania daca politia germana ia in seama semnalarile de suspendare ale politiei romane.
Buna ziua,
In luna Decembrie 2009, am incheiat un contract de date/internet cu unul dintre colaboratorii Orange Romania. Toate bune si frumoase, pana la emiterea facturii. Factura emisa de Orange a fost pe doua luni si anume, pe 12 dec. a fost emisa factura pentru 1-30 noiembrie si 1-30 decembrie. Contractul meu, cuprinde o singura pagina, iar printr-o greseala a celor de la magazin, nu mi-au dat si "Termene si conditii" ale contractului si nici nu mi-au fost aduse la cunostinta. Eu am refuzat sa platesc aceste servicii in avans, le-am si trimis un e-mail, prin care i-am instiintat. In schimb, dupa 25 de zile, raspunsul lor, a fost sa merg sa ridic si cealalta parte a contractului de la magazin si ca totusi eu sunt obligat sa platesc comform contractului. Acum, eu nu mi-am dat seama daca cei care se ocupa de reclamatii chiar nu au citit e-mailul meu, sau chiar sunt niste incompetenti. Conform contractului meu, eu nici macar nu trebuie sa le platesc ceva, ca nu scrie nimic in contract de plata facturii. Aceasta foaie este singurul act dintre mine si Orange Romania. In mail, le-am spus ca sunt de acord sa platesc pentru luna noiembrie si sa reziliem contractul, pentru ca ei nu il respecta, dar se pare ca nu am cu cine. Deja s-a emis a treia factura si primesc notificari si somatii de plata. Din punct de vedere legal si conform contractului, eu cred ca nu au nici o sansa de castig, tinand cont ca in singur act semnat de mine, nu scrie nici macar ca trebuie sa platesc ceva, sa nu mai spun de plata unor servicii in avans.
Astept si parerea dumneavoastra.
Va multumesc
Ionut Paun