avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Activitate IORDANA

Activitate IORDANA

Buna ziua.
As vrea sa stiu daca perioada in care un functionar public de executie de ex. inspector, clasa I, grad profesional Principal a exercitat temporar pe o perioada de 6 luni o functie publica de conducere poate fi considerata vechime in gradul profesional al functiei de executie in vederea promovarii in grad.
In speranta unui raspuns, va multumesc.
Am urmatoarea speta:
Conform Legii 283/2011, în anul 2012, pentru personalul nou incadrat pe functii, salarizarea se face la nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare, în care este cuprinsă şi suma compensatorie cu caracter tranzitoriu (spor dispozitiv şi fidelitate)introdusa in salariul de baza din anul 2010.
O persoana nou angajată in 2012, dar care a mai fost angajată a instituţiei până în anul 2010, perioadă în care a beneficiat de această sumă compensatorie, beneficiază de aceasta la o noua incadrare in anul 2012?
In speranţa unei lămuriri, vă mulţumesc.
Un angajat care are CIM suspendat pt. concediu ingrijire copil isi prelungeste cu un an suspendarea. Pe perioada suspendarii, un alt angajat ocupa postul acestuia pe perioada determinata. Cum operez toate acestea in Revisal? La angajatul cu CIM suspendat, merg pe incetare suspendare si din nou suspendare sau merg pe modificare si modific data de suspendare? daca merg pe modificare modific doar data de sfarsit suspendare sau si pe cea de inceput? La fel si pt. angajatul cu CIM pe perioada determinata: ii incetez CIM si inchei altul pe perioada determinata sau merg pe modificare perioada determinata? Va multumesc.
Buna ziua. As vrea sa stiu daca se poate transforma o functie publica vacanta intr-o functie in regim contractual si care ar fi baza legala. Conform art. 107, alin. (1), lit. b, respectiv art. 111, alin. (5)? Sau aceste prevederi se refera doar la modificarea calitatii posturilor ocupate?
Va multumesc.
Cum se procedeaza in cazul in care, in urma unei hotarari judecatoresti, se dispune repunerea in functie a unui fost angajat (personal contractual - bugetar) ce a fost disponibilizat, dar institutia publica nu dispune de locuri vacante?
Răspuns la discuția contestarea fisei de evaluare
In metodologia proprie este precizat faptul ca fisa de evaluare (a angajatilor din institutiile publice din subordinea consiliului local) poate fi contestata in instanta in termenul prevazut de lege. Care este acesta?
Care este termenul legal in care un angajat bugetar - personal contractual poate contesta in instanta fisa de evaluare anuala?
Un funcţionar public care in anul 2010 a avut raportul de serviciu suspendat depune declaratia de avere si interese? (si-a reluat activitatea in aprilie 2011). În speranţa unui răspuns, Vă mulţumesc.
O persoana care indeplineste conditiile de participare la concursul de promovare in grad (functie publica de executie), dar care, intre timp a fost promovat temporar intr-o functie publica de conducere, mai poate participa la concursul pentru promovare in grad (la functia de executie)? Va multumesc.
Buna seara
Pentru examenul de promovare in grad al functionarilor publici (instit.publica locala)se solicita avizul anfp sau doar se instiinteaza? art. 126, al.2 din HG 611/2008 modificata prin HG 1173/2008 arata ca prevederile art. 21-75 se aplica in mod corespunzator, cu exceptia art...22, iar art.21 unde e precizata obligativitatea solicitarii avizului se refera la organizarea concursurilor pt care competenta de organizare apartine Agentiei sau autoritatilor pb centrale. Nu ami inteleg nimic. Poate cineva sa ma lamureasca?
Promovarea in clasa se face cf. Ordinului Presedintelui ANFp 1932/2009. Inainte de organizarea examenului nu se instiinteaza Anfp? Se solicita doar ulterior avizul pt. transformarea posturilor? Va multumesc.