avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Activitate Adi Lungu

Activitate Adi Lungu

Bună ziua. Există un termen în care o instanță de apel este obligată să-și motiveze soluția? Mulțumesc.
Bună ziua și LA MULȚI ANI!
Am o dilemă; mi-am reînnoit permisul auto în 2018, cel nou fiind valabil 10 ani, deci până în 2028. Anul aceste împlinesc 70 de ani, vârstă de la care trebuie efectuată vizita medicală anual. Ce dispoziție prevalează? Mulțumesc pentru atenție.
Multumesc.
Aici e aici. Dosarul fiind înapoiat procuraturii, probabil prescripția a fost întreruptă. Și, de atunci, 2011, nimic. Mă gândeam că va opera prescriptia specială (8 ani X 2 = 16 ani). De aceea am bănuit că respectiva Decizie a CCR ar putea avea vreo influență asupra acestui interval de 16 ani. Mulțumesc pentru atenție.
Bună ziua. Speta la care mă voi referi este o infracțiune pentru care pedeapsa prevăzută este de șapte ani. Astfel, termenul de prescripție este de opt ani, fără întreruperea cursului prescripției, sau de 16 ani, în cazul întreruperii. În 2011, cauza a fost înapoiată organelor de cercetare, în vederea refacerii dosarului. De atunci, liniște. Întrebarea mea este: urmare a deciziei recente a CCR cu privire la prescripție, referitor la periada cuprinsă între anii 2014-2018-2022 (nu stăpânesc prea bine), termenele menționate mai sus vor suferi vreo diminuare? Mulțumesc.
Bună seara. La știrile de la ProTV a tot fost repetat faptul ca autoturismul care a luat foc în Pasajul Unirii avea asigurare obligatorie care va acoperi dauna. Care ar fi acea asigurare?
Cărui departament din Primărie mă pot adresa dacă sunt nemulțumit de conduita președintelui &comp.?
Bună ziua. Poate un membru al Asociației de Proprietari să solicite administrației blocului o situație a investițiilor din ultimii, să zicem, cinci ani? Dacă da, sub ce formă și ce are de făcut dacă solicitarea este neglijată? Mulțumesc.
Buna ziua.
Am primit de la Serviciul Public de Taxe si Impozite instiintare de plata pentru sume ce constituie obiectul unor dosare de executare silita din anii 2006, 2007 si 2011-2014. Aceste sume nu sunt supuse prescriptiei?
Multumesc.
Vă mai deranjez cu o întrebare: chiar dacă această anomalie a devenit ceva normal, care ar fi forul căruia să-i sesizez o asemenea lentoare, din care sunt conștient că mai nimeni nu-i poate scoate?