avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Activitate Amza Monica

Activitate Amza Monica

Răspuns la discuția schimbare nume cabinet
Merci mult pentru detalii.Sper si la mine sa fie asa ca sunt multe de schimbat odata cu numele cabinetului....
Răspuns la discuția schimbare nume cabinet
Merci mult. Ai idee in cat timp de la casatorie trebuie facute toate formalitatile la Barou si AFP?? Cam cat timp dureaza pana primesti noua decizie pentru cabinet si noul CIF de la AFP? Mai e vreo taxa de platit la AFP sau trebuie facut dovada ca esti cu impozitul platit la zi? Te intreb daca stii pentru ca la mine de la o Administratie se elibereaza CIF-ul si de la alta se ia un certificat fiscal si tot la aceasta din urma se plateste impozitul. Merci mult de ajutor inca o data, colega draga.
Buna ziua dragi colegi,

Aveti idee ce formalitati trebuie indeplinite la barou si Administratia Financiara in caz de schimbare nume cabinet de avocat , ca urmare a casatoriei titularei de cabinet?? Am incercat sa dau de cei de la Baroul Bucuresti telefonic dar cred ca stiti ca ba nu raspunde nimeni ba suna ocupatX-(. Merci mult.;)

P.S.conform statutului nu exista taxa pentru schimbare nume cabinet si am vazut pe site-ul BB ca respecta art. 315 din statut si nu au bagat ei vreo taxa pe care UNBR-ul sa nu o fi aprobat....
Răspuns la discuția Probleme credit nevoi personale
Din cate spuneti, aveti un contract de vanzare-cumparare cu clauza de uzufruct viager, asta inseamna ca sunteti proprietari de drept ai apartamentului iar tatal d-voastra are dreptul sa foloseasca, sa locuiasca in acel apartment atata timp cat traieste.
In ceea ce priveste rata restanta, intr-adevar se poate ajunge la rezilierea contractului si la executarea silita a sotului d-voastra daca nu a platit rata restanta in termen de 90 de zile de la scadenta. Ati garantat creditul cu vreun bun imobil, eventual cu acest apartament de care vorbiti sau este un credit de nevoi personale negarantat? Daca nu ati garantat cu vreun bun imobil, executarea silita de obicei incepe cu poprirea conturilor bancare ale sotului si in cazul in care nu exista conturi sau disponibilul pentru a acoperi creanta atunci se trece la executarea silita a apartamentului, asta dupa ce fac toate formalitatile si dupa ce afla de existenta unui bun imobil pe numele sotului d-voastra. Intr-adevar, o solutie pentru a stopa executarea silita a apartamentului este sa faceti o actiune in instanta pentru partajarea bunurilor comune, iar sotul sa fie de acord ca bunul imobil sa va revina d-voastra in proprietate exclusiva. Acest fapt insa, nu va stopa executarea silita a celorlalte bunuri detinute de sot inainte de casatorie si dupa partaj.
Actiunea o puteti introduce oricand la judecatoria in raza careia se afla bunul imobil partajabil iar taxa de timbru este de 19 lei. :luck:
Din pacate si eu achiesez la solutia lui avokitten.....din punct de vedere al unei solutii juridice. Totusi, trebuie avut in vedere ca si proprietarul a incalcat legea prin neinchierea unui contract de inchiriere.....acest fapt putand conduce la infractiunea de evaziune fiscala. Inainte sa se mearga pe calea legala descrisa si de colegul meu, mai incercati si alte variante amiabile iar daca nu merg chemati politia , faceti plangere etc.:luck:
Răspuns la discuția impozit forfetar
O societate aflata in dizolvare isi pastreza personalitatea juridica pana la radiere insa numai pentru operatiunile necesare lichidarii (vezi art. 233 alin.4 din legea societatilor comerciale Legea 31/1990). Acelasi articol spune ca de la momentul dizolvarii (Nu radierii!!!), administratorii nu mai pot efectua noi operatiuni. Nu, nu cred ca trebuie sa platiti impozit forfetar.
Răspuns la discuția Problema tva
Chiar daca instrainati blocul unei societati comerciale facturile emise anterior contractului de vanzare-cumparare nu pot fi decontate pe respectiva societate. Intr-adevar facturile emise ulterior si achitate de societate le veti putea deconta. Era mai bine sa va consultati cu un avocat inante sa demarati constructia si poate inca e indicat sa o faceti. Poate si o asociere in participatiune sa va ajute ....depinde de situatia actuala a constructiei cat si regimul de taxare si vanzare al imobilului. :luck:
De acord cu colega avocat. De ce nu intrati pe site-urile cabinetelor de avocatura din Austria si Germania??? Asa ar fi cel mai simplu.
Intr-adevar nu este obligatorie semnarea si stampilarea facturilor, conform Codului Fiscal.... Chiar sunt curioasa ce motivare v-a dat instanta. Daca puteti sa o postati aici, ar fi perfect. O zi placuta.
Răspuns la discuția Problema tva
Hmm...... De cand PFA-ul plateste 3% din cifra de afaceri????#-o......Mai precis unde scrie asta, ca eu cred ca nu am sarit paragraful si am vazut 16%..
Avand in vedere ca daca v-ati infiinta un SRL ati depasi plafonul privind impozitul pe venit , si ar tb sa platiti impozit pe profit de 16% , ceea ce ar fi egal cu cel platit de PFA, consider ca este mai bine financiar sa va infiintati fie mai multe SRL-uri platitorare de impozit pe venit (3%) si sa va faceti calcule sa nu depasiti plafonul de 100000
Euro pe fiecare societate ca sa nu deveniti automat platitor de impozit pe profit fie sa aveti o singura societate care sa desfasoare aceste activitati , cu riscul sa platiti , 16% din profit. Tinand cont ca veti avea cheltuieli care vor fi deductibile, dintr-un eventual plan de afaceri, va veti da seama ce varianta este mai profitabila pentru d-voastra.