avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 164 soluții astăzi
Forum Activitate lucian_

Activitate lucian_

Concret: sunt noul proprietar al unei garsoniere si doresc inlocuirea termopanelor vechi. Acestea nu au fost inlocuite de firma care s-a ocupat in urma cu cativa ani de reabilitare (fostul proprietar refuzand inlocuirea acestora cu tamplarie noua la vremea aceea).
Acum, eu fiind noul proprietar ma gandesc sa le schimb (mi se par foarte usoare, par a fi dintr-o prima generatie de termopane si nici nu cred ca sunt foarte eficiente ).
Ar fi vreo problema legala, blocul fiind deja anvelopat si reabilitat termic?
Dar din punct de vedere practic, exista posibilitatea de a afecta reabilitarea pe exterior facuta anterior? Eu ma gandesc ca nu.
Mama a castigat la tribunal procesul cu casa de pensii (prin care a cerut recunoastrea sumelor primite in acord, premii, precum si corectarea unor venituri mentionate in buletinul de calcul deoarece nu erau in concordanta cu sumele mentionate in carnetul de munca).
Sentinta mentioneaza:
1) anuleaza deciziile de pensii emise in baza OUG 4/2005 si OUG 19/2007 si obliga casa de pensii sa emita decizii revizuite conform acelorasi OUG 4/2005 si OUG 19/2007 tinand cont de salariile corecte din cartea de munca. SI in plus obliga casa de pensii sa mai emita inca o decizie care sa ia in calcul sumele primite in acord si premii, de la data cererii initiale adresata de mama mea casei de pensii(2011).
2) s-a dat cu apel in termen de 30 zile de la comunicare
3) obliga casa de pensii sa plateasca cheltuielile de judecata


Intrebari:
1) Mama a primit o singura decizie - scrie pe ea conform Sentintei civile nr..../2015 si in baza legii 263/2010.
Este corect ? Nu trebuia sa primeasca trei decizii - dupa cum a precizat tribunalul in sentinta?

2) la aproximativ 2 saptamani dupa comunicarea sentintei primim decizia emisa de casa de pensii in baza legii 263 pe 2010. De asemenea dupa inca o saptamana mama primeste un talon gri cu drepturile restante.
Cum putem stabili daca au fost calculate corect ? Nu am primit si buletinul de calcul impreuna cu decizia iar termenul de contestare al acesteia este de 30 zile!

3) Primirea deciziei de la casa de pensii inseamna ca au renuntat la apel?

4)Cum putem stii daca cheltuielile de judecata au fost sau nu incluse in banutii primiti impreuna cu talonul de pensie gri?
Daca nu au fost incluse si cheltuielile de judecata ce trebuie sa facem pt a le recupera efectiv de la casa de pensii ?

Va multumesc.

Inteleg. Dar daca tata s-ar recasatori dupa ce se incheie actul de donatie? Ar avea sotia lui drepturi asupra bunului(sau copiii acesteia din prima casatorie) ? Adica ei ar putea cere anularea actului de donatie sau pot veni la succesiune pt a cere acest bun? Multumesc.
In cazul in care tatal meu imi doneaza un bun imobil printr-un act de donatie cu scutire de raport , cine poate ataca acest act? Mentionez ca sunt unicul fiu si tata este divortat dar locuieste cu alta femeie(fara a fi casatorit cu ea).
Buna ziua. Cat trebuie sa stau in preaviz daca am semnat contractul de munca in 2010 cand termenul de preaviz era de 15 zile calendaristice? Nu am semnat acte aditionale pt schimbarea termenului de preaviz la 20 zile lucratoare urmare a schimbarilor din Codul Muncii.
Multumesc.
Răspuns la discuția Declaratie fond mediu
Daca este vorba de ambalaje declaratia se depune lunar pana pe 25 ale lunii urmatoare.
Plata se face doar anual, pana pe 25 ianuarie pt tot anul trecut.

Mai multe detalii poti gasi pe www.afm.ro
Multumesc pentru raspuns domnule Grigore.
Dar am eu acesta posibilitate sa-i dau in judecata din moment ce ei nu au dat inca o decizie, un act administrativ scris prin care sa propuna o suma ca despagubiri ?
Carei instante anume ar trebui sa ma adresez? Eu sunt din Bucuresti.
Buna seara.
Apelez la dumneavoastra pentru a va solicita sfatul in urmatoarea problema :

Mama mea are un dosar de despagubire la ANRP pe legile fondului funciar. S-a trimis dosarul unui evaluator agreat de ANRP iar acesta a intocmit raportul si l-a inaintat atat ANRP cat si mamei mele. Am contestat raportul de evaluare si in urma contestatiei evaluatorul a refacut raportul pe care ni l-a retrimis si pe care l-am contestat din nou pentru ca valoarea era nesemnifacativ mai mare decat in primul raport (ca sa va faceti o idee mi s-au oferit 0.1 euro/mp in loc de 2 euro/mp cu cat se vand terenurile extravilane in zona). Am contestat din nou raportul dar fara succes deoarece pana acum nu am primit nici un raspuns ci doar asigurarea ANRPului ca evaluatorul trebuie sa raspunda si la aceasta noua obiectiune a mea.

Intre timp, pentru a dovedi veridicitatea afirmatiilor mele am apelat la o alta persoana, tot evaluator acreditat ANEVAR, pentru a-mi intocmi un raport de evaluare independent fata de cel intocmit de evaluatorul numit de ANRP. Acest raport l-am inaintat printr-o adresa ANRPului la inceputul lunii octombrie.
In adresa de inaintare le solicitam sa tina cont de continutul raportului inaintat de mine, care cuprinde valoarea de piata reala a terenului evaluat si sa emita decizia de despagubire tinand cont de sumele propuse in acest raport.

Problema este ca nici pana in ziua de astazi , desi a trecut cu mult peste 30 zile de la data adresei mele, nu am primit nici un raspuns scris de la ANRP. Mama a fost la ei, si i s-a spus verbal ca mai trebuie sa astepte cateva saptamani ca o sa soseasca si raspunsul, dar ca in nici un caz acest nou raport inaintat de noi nu va fi acceptat. In schimb, i s-a spus tot verbal, ca dosarul de despagubire va fi transmis unui alt evaluator pentru o a 2-a evaluare. Acum vreau sa va intreb ce masuri credeti ca ar fi cele mai potrivite in situatia mea:

1) In ce termen pot sa ma adresez instantei de contencios administrativ pentru a-i obliga sa-mi raspunda ? Dupa cum spuneam cele 30 zile de la depunerea adresei au trecut demult si nu vreau sa pierd vreun termen asteptand rapsunsul acasa cum mi-au sugerat cei de la relatii cu publicul. Carei instante anume ar trebui sa ma adresez ?

2) Pot sa-i oblig sa-mi emita decizia reprezentand titlul de despagubire pe sumele mentionate in raportul inaintat de mine, avand in vedere ca la dosarul de despagubire sunt deja 2 rapoarte de evaluare (cel al evaluatorului agreat de ANRP cu care nu sunt de acord si cel al evaluatorului agreat de mine) ?

3) Daca sa presupunem ca acest al 2-lea evaluator agreat de ANRP intocmeste un alt raport de evaluare in care pune iar niste sume derizorii pe care eu iar le contest…ce o sa faca ANRPul o sa numeasca iar alt evaluator, al 3lea, al 4lea, ….al 1000-lea pana cand o sa fiu de acord cu sumele de nimic propuse de evaluatorii agreati de ei???

4) Daca sa presupunem ca as accepta suma propusa printr-un raport de evaluare al unui evaluator agreat ANRP, pentru a obtine emiterea deciziei de despagubire, as mai putea apoi sa contest in instanta acest titlu de despagubire si sa determin instanta sa-mi ia in considerare raportul de evaluare facut de evaluatorul ales de mine ?

5) Cum vedeti in cazul meu cea mai usoara si rapida varianta de a obtine drepturile care i se cuvin mamei ?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri. Sper ca veti avea timpul si rabdarea sa cititi acest post pana la capat si sa-mi dati macar cateva indrumari la nelamuririle mele pentru ca m-am saturat de batut drumurile in lung si in lat din cauza nepasarii institutiilor statului !
Buna ziua.

Apelez la dumneavostra pentru a va intreba daca pot sa cer intocmirea unui nou raport de evaluare pt un teren in cazul in care sunt nemultumit de cuantumul masurilor reparatorii stabilite de evaluatorul desemnat de ANRP. In caz afirmativ, stiti care ar fi procedura care trebuie urmata si cui trebuie sa ma adresez? Exista vreun termen limita? Nu prea stiu cum sa procedez mai departe...