avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 328 soluții astăzi
Forum Activitate nicoleta-luiza

Activitate nicoleta-luiza

Discuție Litigii munca
Buna seara
Am lucrat pana acum 10 luni, la o firma care la momentul respectiv era in reorganizare. Din cei vreo 200 de salariati au ramas doar 17 (si-au dat demisia sau au fost disponibilizati). Nici pana acum nu am incasat tot salariul restant (in decembrie am incasat doar 2/3 din salariul restant). De cate ori sun la contabilitate sa intreb cand se mai dau bani, se eschiveaza si ma tot amana ca nu sunt bani (firma este de confectii si acum nu mai produc nimic). Am inteles ca au fost si reclamatii la ITM. Au fost in control dar nu stiu care a fost rezultatul.
Ce ma sfatuiti sa fac? Mai am ceva bani si de la masa credala de incasat.
Multumesc pentru raspunsuri
Buna ziua
Eu am încetat activitatea într-o firma acum 6 luni. Firma este in reorganizare. Nu am incasat nici pana acum toate drepturile restante...mai am o treime. Am auzit ca acum vor face concedieri colective. Un coleg m-a sfătuit să fac cerere pentru a imi recupera banii in 30 de zile...astfel nu se stie cand ii voi încasa. Ce pot face in acest caz? Multumesc.
Răspuns la discuția Rezilierea contract UPC
Multumesc frumos pentru raspuns.
Cum pot rezilia un contract UPC inainte de termen fara sa platesc taxa de reziliere? Mentionez ca la adresa respectivă nu mai sta nimeni. M-am mutat in alt oras.
Buna seara
As dori si eu sa stiu daca se poate plati un slariu in functie de relizarile din productie, adica 75% si nu 100%, pentru un program de 8 ore/zi, 5 zile pe saptamana.
Eu personal nu lucrez in productie. Am un salariu fix, nu in functie de cate zile lucratoare sunt in luna.

Va multumesc,
Buna ziua
DIn ce am citit pe net referitor la noua lege privind responsabilul cu protectia datelor personale, eu inteleg ca la o societate cu angajati, unde se completeza Revisal, se fac state de plata...trebuie numita o persoana responsabila cu protectia datelor. Trebuie facuta o decizie de numire? Se face o noua fisa de post sau se completeaza cea actuala? Eu nu stiu ce anume trebuie sa cunosc eu ca responsabil...cine ma verifica? Cica responsabilul ar trebui sa aibe "cunoștințe de specialitate în dreptul și practicile din domeniul protecției datelor." De unde le pot procura..sa zic asa?
Ma poate lamuri va rog cineva?
Buna seara
La firma unde lucrez (in confectii) se are in vedere ca salariatele sa lucreze la domiciliu. Am citit in Codul muncii ca trebuie incheiat un contract de munca la fel ca cel actual, dar in care se va adauga si mentiunea ca se lucreaza la domiciliu...si altele..art 108-110. Ele au CIM pe durata nedeterminata norma intreaga. Cum trebuie sa procedez daca se va alege munca la domiciliu? Incetez CIM actual si fac altul nou cu munca la domiciliu in aceleasi conditii, adica trimitere in Revisal cel tarziu cu 1 zi inainte de inceperea activitatii? Cum se face plata? Cum le evidentiez in state si in declaratia 112? Trebuie facuta fisa de post, dar de evaluare? Tichete am inteles ca nu vor primi daca nu lucreaza la sediul angajatorului.
va multumesc anticipat..
Cei de la CASCO ca si cei de la RCA imi cer copii de pe talon, permis, buletin sofer vinovat. Cei de la CASCO vor face regres catre RCA, dar cica nu vor da acceptul de plata pentru dosar. Ambii asiguratori mi-au dat documentul de a introduce masina in reparatie..dar surpriza..tot eu trebuie sa alerg dupa celalalt sofer.. Parerea mea este ca se cam spala pe maini cei de la asigurari..ei nu sunt institutie de constrangere...cica...
Buna seara
As dori un ajutor din partea voastra referitor la o problema: acum o saptamana am fost implicata intr-un accident auto. Am fost lovita de un sofer ce nu mi-a acordat prioritate iar autoturismul a fost avariat destul de bineAm cazut de comun acord sa mergem pe constatare amiabila. Eu am facut copie de pe polita lui RCA, iar a doua zi am acompletat si semnat amandoi constatarea amiabila. Am programat sapt. aceasta masina mea la centrul de daune la asiguratorul lui pentru a-mi repara masina. In ziua cand trebuia sa mergem la centrul de daune, el nu a venit, motivand ca are masina la varul lui ce este plecat din localitate. Eu am deschis dosarul de daune pt. masina mea, urmand ca el sa vina in alta zi sa faca poze la masina lui si sa semneze actele. De luni, cand trebuia sa vina la centrul de daune si pana azi m-a tot amanat ca vine sa facem copii de pe actele lui sau ca merge el cu masina la poze - asta in cazul in care raspunde la telefon cand are el chef. Am renuntat sa-mi repar masina mea pe polita lui RCA si am transferat dosarul de daune la asiguratorul meu CASCO. Aici surpriza: am nevoie de copii de pe actele lui pentru a-mi repara masina. Desi l-am anuntat ca imi repar masina pe polita mea CASCO, nu a catadicsit sa-mi dea actele de care am nevoie pentru reparatie.
Va rog sa-mi spune-ti ce pot face ca sa intru in posesia acetelor sale. Casco repara, dar nu da accept de plata pt. ca nu are actele lui in copie. Eu sunt pagubita dar in imposibilitatea de a rezolva problema (reparat, inlocuit usa...):(
Buna ziua
Va rog sa ma ajutati intr-o mica problema. Avem o salariata ce cotizeaza la o pensie facultativa (pilonul III) si pentru care faceam noi retinerile la salariu, urmand ca cei 100 lei pe care ii retineam sa ii platim catre sociatatea de asigurare. Anul trecut a fost cam 6 luni in concediu medical, timp in care nu am mai facut retinerile catre pensia facultativa. Cand s-a reintors la servici a avut cateva discutii cu societatea de asigurare (ea ar fi trebuit sa plateasca din mana pensia facultativa) si ne-a rugat sa nu-i mai facem retinerile din salariu. Acum cateva zile salariata a sunat la noi si a intrebat de decucerea de la impozit pentru pensia facultativa daca am facut-o noi. I-am raspuns negativ. Intrebarea mea este (dupa ce am citit din nou in codul muncii - unde spune ca trebuie sa-i acordam deducerea de la impozit chiar daca plateste din mana cotizatia la pensia facultativa sau o plateste angajatorul) cum pot sa-i acord deducerea de la impozit in situatia in care nu eu ii fac retinerea pe fluturas in ceea ce priveste pensia facultativa? Daca platea anhajatorul era foarte usor, dar cum sa evidentiez in programul de salarii acest lucru?
Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Multumesc anticipat.