avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Activitate nicoleta-luiza

Activitate nicoleta-luiza

Răspuns la discuția Bunuri înainte de căsătorie
Buna ziua
Trebuie facut cumva înainte de căsătorie contract prenuptial?
Asa mi s-a sugerat, desi nu mi se pare normal, odată ce bunurile sunt pe numele meu in contracte.
Multumesc inca o data pentru răspunsuri.

Alexandrarares a scris:

Buna ziua!
Viitorul sot nu va avea nici un drept asupra bunurilor pe care dvs .le-ati dobandit inainte de casatorie,sunt bunuri proprii.In caz de divort,bunurile va raman dvs,nu fac obiectul partajului.

Buna ziua
Va rog sa ma ajutati cu următoarea speță: urmează să mă căsătoresc anul viitor si as dori sa stiu daca bunurile achiziționate de mine înainte de căsătorie devin comune după căsătorie, in caz de divorț. Mentionez ca dețin pe numele meu o garsoniera si un autoturism.
Mulțumesc frumos pentru informație.
Discuție Litigii munca
Buna seara
Am lucrat pana acum 10 luni, la o firma care la momentul respectiv era in reorganizare. Din cei vreo 200 de salariati au ramas doar 17 (si-au dat demisia sau au fost disponibilizati). Nici pana acum nu am incasat tot salariul restant (in decembrie am incasat doar 2/3 din salariul restant). De cate ori sun la contabilitate sa intreb cand se mai dau bani, se eschiveaza si ma tot amana ca nu sunt bani (firma este de confectii si acum nu mai produc nimic). Am inteles ca au fost si reclamatii la ITM. Au fost in control dar nu stiu care a fost rezultatul.
Ce ma sfatuiti sa fac? Mai am ceva bani si de la masa credala de incasat.
Multumesc pentru raspunsuri
Buna ziua
Eu am încetat activitatea într-o firma acum 6 luni. Firma este in reorganizare. Nu am incasat nici pana acum toate drepturile restante...mai am o treime. Am auzit ca acum vor face concedieri colective. Un coleg m-a sfătuit să fac cerere pentru a imi recupera banii in 30 de zile...astfel nu se stie cand ii voi încasa. Ce pot face in acest caz? Multumesc.
Răspuns la discuția Rezilierea contract UPC
Multumesc frumos pentru raspuns.
Cum pot rezilia un contract UPC inainte de termen fara sa platesc taxa de reziliere? Mentionez ca la adresa respectivă nu mai sta nimeni. M-am mutat in alt oras.
Buna seara
As dori si eu sa stiu daca se poate plati un slariu in functie de relizarile din productie, adica 75% si nu 100%, pentru un program de 8 ore/zi, 5 zile pe saptamana.
Eu personal nu lucrez in productie. Am un salariu fix, nu in functie de cate zile lucratoare sunt in luna.

Va multumesc,
Buna ziua
DIn ce am citit pe net referitor la noua lege privind responsabilul cu protectia datelor personale, eu inteleg ca la o societate cu angajati, unde se completeza Revisal, se fac state de plata...trebuie numita o persoana responsabila cu protectia datelor. Trebuie facuta o decizie de numire? Se face o noua fisa de post sau se completeaza cea actuala? Eu nu stiu ce anume trebuie sa cunosc eu ca responsabil...cine ma verifica? Cica responsabilul ar trebui sa aibe "cunoștințe de specialitate în dreptul și practicile din domeniul protecției datelor." De unde le pot procura..sa zic asa?
Ma poate lamuri va rog cineva?
Buna seara
La firma unde lucrez (in confectii) se are in vedere ca salariatele sa lucreze la domiciliu. Am citit in Codul muncii ca trebuie incheiat un contract de munca la fel ca cel actual, dar in care se va adauga si mentiunea ca se lucreaza la domiciliu...si altele..art 108-110. Ele au CIM pe durata nedeterminata norma intreaga. Cum trebuie sa procedez daca se va alege munca la domiciliu? Incetez CIM actual si fac altul nou cu munca la domiciliu in aceleasi conditii, adica trimitere in Revisal cel tarziu cu 1 zi inainte de inceperea activitatii? Cum se face plata? Cum le evidentiez in state si in declaratia 112? Trebuie facuta fisa de post, dar de evaluare? Tichete am inteles ca nu vor primi daca nu lucreaza la sediul angajatorului.
va multumesc anticipat..
Cei de la CASCO ca si cei de la RCA imi cer copii de pe talon, permis, buletin sofer vinovat. Cei de la CASCO vor face regres catre RCA, dar cica nu vor da acceptul de plata pentru dosar. Ambii asiguratori mi-au dat documentul de a introduce masina in reparatie..dar surpriza..tot eu trebuie sa alerg dupa celalalt sofer.. Parerea mea este ca se cam spala pe maini cei de la asigurari..ei nu sunt institutie de constrangere...cica...