avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Activitate ruxyradu

Activitate ruxyradu

Răspuns la discuția partaj voluntar
Intre timp, fratele din Romania nu mai doreste partajul voluntar si vrea in prima instanta sa ia 1/2 din suma de bani, stiind ca partajul in instanta pentru apartament este foarte anevoios pentru cel din strainatate, Cu procura pentru partajul voluntar pot merge la banca pentru a face impartirea banilor conform certificatului de mostenitor sau e necesara alta procura? E mai bine sa se faca impartirea banilor odata cu partajul in instanta al apartamentului?
Răspuns la discuția partaj voluntar
Reprezint pe unul din frati, domiciliat in strainatate. si am fost cu celalalt frate la notar. In procura primita scrie ca partajul se va face astfel: apartamentul de 3 camere il primeste unul, iar celalalt toata suma de bani din contul bancar. La momentul succesiunii, suma de bani era mai mica decat cea actuala (s-au acumulat dobanzi) Cui revine dobanda?
Discuție partaj voluntar
In cazul in care 2 mostenitori ai unui imobil si a unei sume de bani doresc partaj voluntar prin care imobilul sa revina unuia dintre ei se poate face trecerea imobilului direct de pe numele defunctului pe numele unuia dintre ei?
Răspuns la discuția Repartizare costuri incalzire
Puteti sa-mi spuneti baza legala pentru acest calcul?
Răspuns la discuția Repartizare costuri incalzire
Multumesc, dar as vrea sa stiu unde gasesc aceste norme.
As dori sa stiu cum se face plata caldurii pentru apartamentele deconectate de la RADET (cu centrala proprie) : in blocul nostru acesti proprietari platesc o suma minima pentru conductele ce trec prin apartamente, dar nu platesc nimic pentru caloriferele din partile comune.
As dori sa stiu daca si cum se poate obtine un act de proprietate pentru un teren agricol dintr-o zona de munte care nu a fost niciodata colectivizata. Primarul comunei spune ca nu s-au dat niciodata titluri de proprietate si mi-a eliberat doar adeverinta de rol (nu e valabila la succesiune). Nu stiu in ce baza s-a constituit rolul, daca nu exista act de proprietate!
Răspuns la discuția Acte doveditoare vechime in munca
multumesc pentru raspuns. In cazul in care s-a pierdut cartea de munca, se poate dovedi vechimea tot cu astfel de adeverinte?
Buna ziua, as dori sa stiu ce acte sunt necesare la pensionare pentru perioada de dupa desfiintarea cartilor de munca.
Răspuns la discuția Contributie sanatate
au fost cheltuieli personale, s-au ridicat ca dividende