avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Activitate giovanacluj

Activitate giovanacluj

Răspuns la discuția dovada vechimii
Cel mai bine, faci cerere de eliberare a cartii de munca de la ITM pt 24 ore, mergi cu ea la notar si cu copii xerox dupa ea, notarul iti legalizeaza copia xerox, asa nu vei avea probleme cu "dosar incomplet". Poti atasa si acele adeverinte emise de catre angajator. Nu uita sa iei buletinul si o imputernicire de la firma la ITM. Cei care au dreptul de a scoate cartile de munca de la ITM: angajatorul, juristul (pe baza de imputernicire de la firma). Acum depinde de ITM (fiecare cu regulile ei).
Bafta!
Răspuns la discuția Furt in Elvetia
i-a legatura cu un avocat din Elvetia, iti dau un link: [ link extern ] .
Multumesc pt raspuns.
Asta am sa fac. Plangere impotriva tuturor. De cand politia comunitara taie pomi? O sa-i chem in primavara sa-i curete, si asa nu stiam pe cine sa chem.
Pacat ca i-a taiat, acum iar se holbeaza toti la noi in curte, nu mai avem intimitate de cand au construit acest bloc. Mai rau este ca ne si fotografiaza masinile si le pun pe intrenet. Nu am dovezi, ca i-asi fi dat de mult in judecata. Conform legii distanta la care au fost plantati acesti pomi este mai mare decat 6 m, nu inteleg atunci de ce i-au taiat.
Asta este, primarul e pdl-ist, prefectul la fel. Doar in instanta mai avem o sansa.
Multumesc pt raspuns.
Am copia de la cartea funciara cu istoricul:statul si apoi noi incepand cu 1992. Statul nu mai figureaza ca si proprietar din 1992. La primarie figuram tot noi ca si proprietari. Stiu ca acea bucata de teren ramane statului, prin expropiere, insa restul de proprietate, care figureaza pe numele nostru in toate documentele? Am depus o cerere scrisa la care nu primim raspuns scris, doar verbal, cum ca noi figuram in acte. Tot in instanta va trebui sa ne adresam si pentru aceasta problema. Dece ei sustin ca au alte masuratori si ca masuratorile de la cadastru nu mai sunt bune si nici cele din cartea funciara, asta nu inteleg. Doar de anul acesta primaria are alte masuratori cadastrale care, cica difera, de cele de la cadastru si carte funciara.
Buna ziua,
am urmatoarea problema cu primaria-directia de urbanism. Bunicul meu a primit in baza Decretului nr.493/1954 un teren de 1000 mp pentru fososinta vesnica si constructia unei case. In 1989 am primit o hartie prin care ne instiintau ca 300 mp teren se i-au de catre stat pentru a construi un bloc (expropiere). Au venit, au masurat, ne-au obligat sa ne mutam gardul si ei au inceput sa sape fundatia pt bloc. In 1990 lucrarile s-au oprit si s-au reluat dupa 2 ani. In 1992 am primit actele de proprietate pe terenul ramas de 700 mp printr-un ordin al prefectului, devenind proprietari de drept asupra terenului si a casei, avand CF pentru ele. Primaria nu ne-a despagubit pentru terenul confiscat in 89, neavand alt teren...sau bani.
Problema este urmatoarea:
in blocul construit pe acel teren (care a fost initial al nostru) stau doar directori de la o companie importanta (nu are rost sa spun numele ei). Avand masini de lux si neavand garaje s-au gandit sa le construiasca pe terenul nostru...Din 1995 incepand, primim plangeri la primarie, cum ca noi trebuie sa ne retragem inca 200 mp, ca ei sa-si construiasca garajele, ca terenul nostru nu este bine masurat, ca pomii din gradina le tin lor umbra in apartamente. De fiecare data au venit de la primarie si au masurat, au spus ca este ok, ca avem actele pe teren, ca terenul nostru este in regula.....pana astazi, cand ne-am trezit cu drujbele in curte. Au venit de la politia comunitara si au inceput sa taie, peste gardul de sarma (nu avem voie sa facem gard de lem, inalt pana in 2 m- interdictie de la primarie). Au taiat toti pomii, pana a venit politia -pe care am chemat-o noi. Le-am aratat actele de proprietate pe teren si ei au oprit taiatul pomilor (care defapt nu mai erau decat cioturi). Am fost la primarie, iar doamna de acolo, foarte obraznica si intepata mi-a raspuns ca actele mele de proprietate sunt false, ca CF meu e fals si nu mai corespunde (CF din 2006-ultimul) ca ei au masuratorile lor cadastrale, si ca terenul nostru e domeniu public, asa ca sa fac bine sa-mi mut gardul.
Vreau sa merg in instanta insa cu cine sa ma judec? Plangerea o fac impotriva politiei comunitare si a primarului? Sau impotriva politiei comunitare si a institutiei primariei?
Am cerut sa vad documentatia la primarie si au spus ca nu am dreptul legal si ca doar in instanta pot sa vad acele hartii. Desi platim impozit pe teren si casa incepand cu anul 1955, au spus ca nu este valabil, ca e o gresala si ca sa facem bine sa ne mutam gardul in decurs de 30 zile pentru ca e terenul statului si ca ne vor amenda.
Cu ce trebuie sa incep? Sa merg la cadastru si sa i-au toate schitele incepand cu 1955, si la regia apelor, ca trecea si un rau pe acolo, care l-au secat pentru a construi acel bloc? Ce acte imi trebuiesc la dosar si ce fel de plangere trebuie sa fac si impotriva cui?
Va multumesc pentru sfaturi.
Sper ca am scris suficient de coerent, sunt foarte nervoasa,se pare ca nu mai exista legi in tara asta, doar puterea banului vorbeste.

I.T
Buna ziua,

s-au publicat in M.Of noile coduri de procedura civila, penala? Eu nu le gasesc.
Multumesc pt ajutor.
In 8 ani de cand intru in instanta, pana acum, nici o hotarare judecatoreasca nu a fost data pentru pensie de intretinere sotiei...sau a sotului, exceptie pensia alimentara pentru cresterea minorului. In Germania, in general, barbatii castiga mai mult, si ca atare....platesc pensie de intretinere nevestelor.
De aceea am intrebat daca se aplica legislatia romana in cazul acesta?! Ati face un barbat fericit :)
Buna ziua
am auzit ca cetatenii germani de nationalitate romana pot divorta dupa legislatia romaneasca daca au fost casatoriti in romania. E adevarat? Aceasta inseamna ca sotul nu mai este obligat sa-i plateasca pensie de intretinere sotiei?Daca sotul a castigat mai mult cu firma lui, iar sotia doar a schimbat serviciile, mai mult a stat acasa, la partaj, sotul este obligat sa-i dea jumatate din tot ce a castigat in timpul casniciei? Am inteles ca divortul se pronunta in germania insa avocatul va trebui sa tina cont de legislatia romana.
Unde anume gasesc aceasta informatie?
Va multumesc anticipat.
Buna ziua,

va pot impartasi din ceea ce am patit eu insa cu eon-gaz. La fel mi s-a intamplat azi vara cu contorul de la gaz, a luat-o razna, si in loc sa platim factura de 10lei/luna a venit 1000 lei/luna. I-am chemat pe cei de la gaz (GRESALA MARE) iar ei mi-au luat contorul si si au montat altul. Problema era cu 1000 de lei pe care le-am spus ca nu o platesc. Mi-a sosit scrisoare oficiala acasa in care mi s-a impus plata acestei facturi deoarece eu trebuia sa chem pe cei de la METROLOGIE sa verifice contorul, sa mi se de-a o hartie cu rezultatul METROLOGIC care constata defectiunea, si cu acea hartie in mana, scapam de plata facturii.
De aceea te sfatuiesc sa faci o plangere catre METROLOGIE, pe urma sesizezi OPC-ul. N-ai nici o sansa
Buna ziua,
pe mine ma interesaeza Elvetia. Vreau sa ma mut in Elvetia, iar ca sa obtin pe 6 luni dreptul de a sta acolo, m-am gandit sa fac export prin firma pe care o am deschisa aici. Acolo o sa am punct de lucru? Din ce am citit pe net, contabilitatea se va tine si acolo si in romania, impozitele se platesc conform acodrurilor bilaterale? Daca platesc acolo, trimit copii dupa ele in Romania lunar, ca sa nu ma amendeze. Cum ramane cu TVA? Marfa pleaca de aici, facturile vor fi cu tva? Daca e cu tva, unde se face rambursarea? Aici e 19% tva si acolo e 7,6%. Acolo stiu ca doar vama trebuie sa o achit.
Unde trebuie sa platesc contributiile? Acolo sau aici? Mentionez ca sunt unic asociat in firma. Pot sa platesc aici pensia, somajul, sanatatea?Asi plati minimul pe economie. Impozitul forfetar sunt obligata sa-l mai platesc?
In legatura cu actele firmei, ele trebuiesc toate traduse in germana: actul constitutiv, certific de inmatriculare,etc?
Ce acte imi trebuiesc sa pot pleca acolo, Formul E 101? altceva?
Va multumesc anticipat pt raspunsuri.
Puteti sa-mi rasp si pe mail : toader_ioana@yahoo.com