avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters95727

Activitate ContSters95727

Răspuns la discuția diploma Univ. Spiru Haret
am dat telefon la biroul de eliberari diplome si mi s-a spùs ca nu se stie cand.
Buna Ziua,
Am dat licenta in februarie 2009, dar nu mi s-a dat inca diploma. Mai jos puteti vedea raspunsul de la Minist. Educatiei.

...
Luand in considerare art 1, alin(2) din ordonanta mr10/2009 "Universitatea Spiru-Haret din Bucuresti demareaza in primul semestru al anului universitar 2009-2010 procedurile necesare pt asigurarea unei conduceri cu rector confirmat prin ordin al ministrului educatiei,potrivit legii" si faptul ca pana la acest moment nu exista ordin pt confirmarea rectorului Univ Spiru-Haret din Bucuresti, confirmat de Ministrul educatiei.
Avand in vedere ca M.E.C.T.S. a fost chemat in judecata pt obligarea de a emite adresa la monetaria statului de confectionare a stampilei pt universitatea mentionata mai sus,iar in conformitate cu principiul separatiei puterilor in stat prevazut de constitutia romaniei art 1 alin 4, statul se organizeaza potrivit principiului separatiei si echilibrului puterilor-legislativa,executiva si judecatoreasca-in cadrul democratiei constitutionale.
Fata de cele prezentate mai sus,Ministerul Educatiei nu poate elibera un aviz pt achizitionarea tipizatelor pt Univ Spiru Haret din Bucuresti pana la finalizarea spetei in instanta.

va multumesc anticipat pt raspunsuri
Va prezint un caz aparut in presa.
O surdo-muta nu poate obţine cetăţenia română pentru că legea prevede că trebuie să intoneze imnul de stat!
Ma gandesc ca ar trebui sa i se permita sa interpreteze imnul prin limbajul mimico-gestual.
Ce ar trebui sa faca aceasta femeie sa poata obtine cetatenia?
Cum s-ar putea modifica aceasta lege absurda?

va multumesc pt raspunsuri
Ma gandesc ca unui teren cu o suprafata rezonabila,intravilan,central sau ultracentral,zona buna,vecinatati(scoli,parcuri,institutii publice,etc),cu utilitati,cu acces auto usor,nu-i va scadea prea mult din valoare.In nici un caz cu mai putin de 50%.
Dvs. ce spuneti?
Discuție traducere
Traducerea simpla sau autorizata. Cum este mai bine?

Dispozitia PRIMARIEI din 6 februarie 2007 privind restituirea in natura a imobilului situat in..

primaria vazand sentinta nr din 15-12-2003,definitiva si irevocabila prin care tribunalul a admis contestatia formulata de ...(numele nostru)...in contradictoriu cu... chiriasii.. si consiliul local, a obligat parata sa restituie contestatorilor imobilul.
In temeiul art 1,art 2,art 7,art 9,art 10,art 21,art 25,si art 26 din legea 10/2001,in conformitate cu art 71 din legea 215/2001, dispune:
Restituie in natura imobilul dnei..(numele nostru)...conform sentintei-definitive si irevocabile din 15-12-2003 a tribunalului...
Avand in vedere faptul ca imobilul este ocupat de chiriasi,sunt aplicabile prevederile OUG 40/1999 si stabilirea chiriei aprobata prin legea 241/2001.
imobilul-teren care formeaza obiectul restituirii se identifica potrivit raportului de expertiza tehnica intocmit de... in dosar nr din 2003 aflat pe rolul tribunalului...
Prezenta dispozitie face dovada propietatii persoanelor indreptatite asupra imobilului si constituie titlu executoriu pt punerea in posesie...

Primaria muniicip..
directia evidenta si valorificare patrimoniu
proces verbal din 25-10-2007

incheiat intre consiliul local...si ...numele nostru...
vazand sentinta civila din 15-12-2003 pronuntata de tribunal ramasa definitiva si irevocabila si dispozitia din 6-02-2007 emisa de primar,ramasa definitiva la data de 3-04-2007 prin care se recunoaste dreptul de propietate asupra imobilului... dnei... numele nostru...
am procedat la redactarea prezentului proces verbal de punere in posesie a imobilului...
imobilul se preda conform sentintei din 15-12-2003 pronuntata de tribunal si disp din 6-02-2007 emisa de primar si incheierii de intabulare emisa de oficiu de cadastru
se predau de asemenea contract de inchiriere din 18.02.1999 titular...nume chirias...

Inalta curte de casatie si justitie
Sectuia civila
sedinta publica din 23 ianuarie 2006
in numele legii decide
respinge recursurile facute de ..nume chiriasi...Obliga pe recurenti la plata sumei ...cheltuieli de judecata fata de intimatii reclamanti...numele nostru
irevocabila 23 ianuarie 2006
Suntem mai multi copropietari al unui imobil cu teren pe care l-am castigat in urma legii 10/2001.Fostii chiriasi au stat pe o chirie modica de 120 ron (pt un imobil ultracentral si teren de 400 mp) pana in 1-12-2008.De la 1-12-2008 nu ne-a mai platit nici o chirie.
Le-am trimis urmatoarea notificare:

Notificare

"Prin care va aducem la cunostinta faptul ca la data de 1-12-2008,contractul de inchiriere incheiat intre dvs in calitate de chiriasi si subsemnatii in calitate de propietari ai imobilului,a incetat prin expirarea termenului convenit si ca noi nu mai dorim incheierea unui alt contract de inchiriere.
La art 6 din fostul contract privind innoirea prin prelungirea perioadei de inchiriere,se stipuleaza la punctul .6.1. faptul ca,acest contract "poate fi prelungit la sfarsitul perioadei initiale prevazute intre 1-12-2007 si 1-12-2008,in conditiile oug nr.40/1999 si og nr 8/2004,daca partile nu modifica prin acord expres durata inchirierii."
Efectele OUG nr 40/1999 privind protectia chiriasilor si stabilirea chiriei pt spatiile cu destinatia de locuinte au incetat la 8 aprilie 2004.
In temeiul OG. 8/2004 ,numai un contract de inchiriere a unei locuinte privind un imobil apartinand statului poate fi prelungit cu cinci ani la cererea locatarului.
Subsemnatii am devenit propietari ai acestui imobil prin sentinta... pe care tribunalul a admis contestatia formulata in baza legii 10/2001.
Pe de o parte de la data retrocedarii,decembrie 2003 pana in prezent decembrie 2008 au trecut cei 5 ani prevazuti de oug 40/1999 daca aceasta ar mai fi fost in vigoare,iar pe de alta parte,contractul de inchiriere incheiat in baza OG nr 8/2004 intre dvs si primaria ar fi expirat la data de 11.02.2009,avand in vedere ca OG nr 8/2004 isi inceteaza si ea efectele la 01-04-2009.
Pt aceste motive, noi propietarii,dorim sa va procuram,fara echivalent banesc(fara plata),un avantaj.
In perioada 1.12.2008-11.02.2009 va acordam posibilitatea de a folosi locuinta sub forma unui imprumut de folosinta la care ne dam consimtamantul,considerand ca si consimtamantul dvs exista deja,din moment ce locuinta s-a aflat pana in prezent in posesia dvs.
De asemeni va somam ca,la data de 11-02-2009 sa avacuati imobilul,in caz contrar incepand cudata de 12-02-2008 vom proceda la executarea silita."

Chiriasii continua sa stea pe gratis ,nu vor nici sa plece,nici sa accepte un nou contract de inchiriere.Ei spun ca nu au bani sa plateasca chirie,dar cand le-am cerut adeverinte de salariu nu au vrut sa arate nimic.Amandoi lucreaza la Transporturi,si banuiala mea ca au salarii mari,mi s-a confirmat.Am intrat zilelele astea pe site-ul primariei si am vazut hotararile consiliului si lista de prioritati pe 2009.Lista este facuta in functie de stare sanatate,venituri,nr membrii familie,situatie sociala,etc,iar ei sunt la sfarsitul listei.Pe lista primariei ei apar cu stare de sanatate buna,venit pe membru de familie 920 ron, in total 2760 ron. Sunt inaintea lor pe lista destui oameni cu venituri mici,cu multi copii,pensionari,pers cu dizabilitati,etc,care intr-adevar au nevoie o casa.
Au spus ca ei nu pleaca pana nu le da primaria casa,ca nu vor sa faca nici un contract cu noi, ca nu au bani sa plateasca chirie, culmea tupeului,sa le mai trimitem o instiintare de evacuare doar de forma "cu care sa sperie primaria sa le dea casa".
Noi nu vrem sa fim sperietoarea primariei si nu le vom trimite nimic.,ca sa otina ei casa mai repede.
Nici macar nu stim daca sunt facturile platite la zi(curentul,apa,cablul,etc).
Cum sa-i facem sa accepte un contract de inchiriere ,sau sa-i evacum?Pana vom gasi cumparator pt teren(imobilul este demolabil) macar sa luam o chirie,nu sa stea gratis.
Eu ziceam sa trecem toate utilitatile pe numele nostru(curentul,apa,gazele,cablul,etc),sa le intrerupem,si daca vor sa mai stea, sa semneze un nou contract de inchiriere si sa plateasca o chirie.
Un alt copropietar crede ca ei nu vor sa plateasca chirie,nu vor sa semneze contract de inchiriere ,pt ca primaria nu o sa le mai dea casa. Mi se pare o aberatie.
Au profitat de naivitatea noastra.Ce trebuie sa facem?

Dumneavoastra ce spuneti?Cum sa facem?Cum putem sa-i facem sa accepte contract de inchiriere?sau sa-i evacuam?