avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Activitate Primoris SRL

Activitate Primoris SRL

Pentru activitatea de restaurant (CAEN 5610) nu aveți nevoie de Autorizație de Mediu decât în cazul în care aveți peste 100 locuri pentru clienți.
În procedura de autorizare la APM (Mediu) există o perioadă de opozabilitate, în care orice persoană, care justifică un interes legitim, se poate opune, însă, dacă aveți mai puțin de 100 locuri, vi se va emite o simplă Negație, pentru care nu aveți nevoie de acordul nimănui și nu există nici o procedură, în care cineva să se poată opune.
Numai bine!
Salutare,
Pentru desfășurarea legală a activității de restaurant, aveți nevoie să faceți mai multe demersuri de autorizare (DSV, DSP, ISU, APM, Primăria Sectorului..., etc).
În vederea obținerii Autorizației de Funcționare, veți întocmi și veți depune un dosar la primăria sectorului, în care se află spațiul, iar pe formularul cererii, va trebui, să specificați orarul de funcționare.
Dacă veți funcționa în intervalul 08.00 - 22.00, nu veți avea nevoie de acordul vecinilor!..
Dar dacă doriți să funcționați în afara acestui interval orar, primăria de sector (oricare dintre ele), vă va solicita să obțineți acordul vecinilor, cu care vă învecinați în mod direct, pentru a vă putea emite Autorizația de Funcționare.
Numai bine!
Ce este necesar pentru solicitarea unui Certificat pentru Situație de Urgență?
- datele de identificare ale firmei; obiectul de activitate; etc
- motivul solicitării CSU,
- declarația pe proprie răspundere a reprezentantului legal (semnată electronic de reprezentantul legal, sau de un împuternicit)
- informații privind sumele facturate/ versus/ sumele încasate în fiecare dintre lunile ianuarie, februarie și martie 2020.
Vă urez sănătate și să depășiți cu bine această perioadă!
Bună ziua,
Într-adevăr, Certificatul pentru Situații de Urgență poate fi solicitat pe site-ul [ link extern ] /
Certificatul pentru Situații de Urgență poate fi folosit atunci când solicitați amânarea ratelor la bancă, sau a plății chiriilor, dar și pentru a amâna plata utilităților, sau a altor obligații contractuale.
Atenție: Am înțeles, că la un moment dat, aproximativ 30% dintre certificate fuseseră revocate datorită lipsei semnăturii digitale calificate!.
Dacă nu aveți așa ceva, pe net puteți găsi destule oferte rezonabile, cum ar fi cea de aici:
[ link extern ]
Succes!
Răspuns la discuția Asociat/administrator decedat
Bună ziua,

În primul rând verificați în actul constitutiv al firmei dacă există clauze referitoare la felul în care se convoacă AGA și felul în care se adoptă hotărârile.

Succes!
Bună ziua,

D-le Popa Gheorghe, nu știu cum ați ajuns la concluzia că legislația a fost încălcată, dar puteți găsi informații despre procedura de transfer a autorizației de mediu inclusiv pe site-ul Agenției de Protecția Mediului!
De asemenea, puteți găsi destul de multe informații pe această temă cu o simplă căutare pe Google.

Spre exemplu, aici (pe site-ul ANPM) veți găsi o listă cu autorizațiile de mediu transferate în cursul anului 2018: [ link extern ]

În principiu, procedura de transfer este concepută pentru situații în care se schimbă agentul economic, dar spațiul de lucru propriu-zis rămâne același!

Toate cele bune!
Bună ziua,

Majoritatea demersurilor de autorizare trebuie reluate de la zero, dar există și câteva situații în care veți putea face transferul.
Autorizația de Mediu poate fi transferată în anumite condiții.
De asemenea, Acordul de Preluare al apelor uzate, de care ați avut nevoie în dosarul de autorizare la Mediu, poate fi transferat printr-o procedură oarecum similară...

Succes!
Bună ziua,

Containerul ce va fi utilizat ca bucătărie este tot o construcție, fie ea și provizorie!
Mai întâi, trebuie să faceți demersuri de natură urbanistică și abia ulterior vă veți putea ocupa de demersurile de autorizare în vederea funcționării.

O bună parte dintre demersuri sunt similare cu cele descrise aici în forum:
www.avocatnet.ro/forum/discu...

Trebuie să aveți răbdare și să fiți perseverent!
Succes!
Bună ziua,

Există o serie de obligații legale reglementate la nivel național, care sunt relativ ușor de identificat, pe lângă care trebuie să mai aveți în vedere și eventuale reglementări locale, prin care autoritățile pot stabili anumite obligații ale antreprenorilor din diverse domenii!

D-voastră ați început paragraful afirmând că ați dori să faceți ”un spațiu educațional de îngrijire copii (o grădiniță)”, după care faceți referire la bucătărie, iar la final întrebați care este codul CAEN și ne spuneți că ați vrea să faceți firma separat de grădiniță!

Voi avea nevoie de lămuriri, deoarece povestea nu e deloc clară!
Vă referiți la demersurile de autorizare a grădiniței?
Vă referiți la activitatea de alimentație publică asociată activității de grădiniță, pe care ați dori să o desfășurați pe o altă firmă?..

Vă recomand două link-uri edificatoare:
Primul duce chiar către site-ul ARACIP-ului: [ link extern ] /

Cel de-al doilea îl găsiți aici: [ link extern ]
[JuristFirme.ro]

Succes!
Bună ziua,

Conform Hotărârii Consiliului Local Sector 2 nr. 72 din 2018 se supun procedurii de autorizare doar activitățile cuprinse în 4 coduri CAEN, respectiv:
- 5610 Restaurante
- 5630 Baruri si alte activitati de servire a bauturilor
- 9321 Balciuri si parcuri de distractii
- 9329 Alte activitati recreative si distractive

Aici găsiți link-ul către actul normativ sus-menționat publicat chiar pe site-ul Primăriei Sectorului 2: [ link extern ]

De asemenea, găsiți informații utile și explicații aici: [ link extern ]
[JuristFirme.ro]

Mai precizez faptul că în Sectorul 2 trebuie să faceți demersurile de autorizare la Poliția Locală Sector 2, care este o instituție din subordinea Primăriei Sectorului 2.
Nu trebuie să vă adresați direct primăriei!

Succes!