avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Activitate drandaadina

Activitate drandaadina

Buna ziua.
O firma de transport doreste vanzarea unui utilaj catre alt SRL , cu plata in 12 rate egale.
Este legala aceasta operatiune sau se considera un fel de leasing?
Cum se Procedeaza ? Se emite factura pe valoarea totala si se inregistrareaza incasarea partiala conform ratelor din contract ? Sau se emit facturi pentru fiecare rata si la final factura finala ?
In cazul in care se emite factura pe valoarea totala, Tva-ul aferent se inregistreaza ca incasat partial aferent fiecarei incasari, sau dupa 3 luni trebuie inregistrat oricum ca incasat ? (ambele srl-uri sunt cu TVA la incasare).
Multumesc anticipat
Bună ziua,
As dori sa stiu daca beneficiez de scutirea taxei de timbru pt masina in condițiile în care am un copil de aproape 2 ani cu un handicap accentuat. Cei de la finante spun ca nu, eu citind legea spun ca da. Oare am dreptate sau nu? Si daca da ce am de facut?
Multumesc pentru raspuns.

Totusi mai am o nelamurire. In primul citat scrie clar ca trebuie sa fac dovada calificarii. Cel de al 2-lea si al 3-lea citat le-am regasit in ghidul solicitantului si banuiesc ca pot sa beneficiez de cei 3 ani de gratie pentru dobandirea calificarii, in baza unei declaratii pe propria raspundere ca ma angajez sa urmez cursurile de calificare.
DAR in capitolul E al cererii de finantare sunt 2 paragrafe diferite, si anume la punctul 8.1, respectiv 8.2 apare copie dupa diploma SAU "adeverinta cum ca urmez un curs calificat de 150 ore cu obligativitatea prezentarii diplomei la data acordarii finantatii SI declaratie pe proprie raspundere prin care ma angajez sa urmez in decurs a 36 luni un curs de formare profesionala".

Nu inteleg bine acest "SAU " si "SI" din cererea de finantare.

Durata cursurilor de calificare de 150 ore banuiesc ca dureaza in luni calendaristice minim 2 luni, maxim 4 luni de zile. Avand in vedere ca majoritatea cursurilor de formare profesionala se demareaza in momentul in care este un numar minim de solicitanti, si avand in vedere faptul ca este sfarsitul lunii august, iar urmatoarea sesiune a proiectului este in Noiembrie, as vrea sa inteleg clar ce vor sa spuna prin "SAU " si "SI" din cererea de finantare, sa nu ma trezesc ca devin neeligibila din cauza acestui curs de calificare.
Buna seara,
Intentionez sa aplic pentru masura 112 in sesiunea din noiembrie 2011. Citind mai cu atentie ghidul solicitantului si cererea de finantare, am descoperit faptul ca trebuie sa urmez cursuri de calificare in domeniul agricol si sa prezint la semnarea contractului, diploma de calificare (minim cursuri de 150 ore).

Intrebarea mea este: Care sunt cursurile de calificare? Unde as putea sa ma inscriu in judetul Cluj ?

P.S. cursurile gasite de mine sunt de "lucrator in cultura plantelor". Oare este suficient acest curs ?
Buna,
As vrea sa aflu daca pot sa transfer dreptul de proprietate al unui teren pentru care am obtinut Titlul de proprietate, dar nu am facut intabularea terenului. Mentionez faptul ca terenul se afla intr-un sat, partial intravilan si partial extravilan.
Daca se poate face transferul de proprietate, as vrea sa stiu daca se poate si prin donatie.