avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... timbru de mediu copil in intretinere cu handicap ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

timbru de mediu copil in intretinere cu handicap accentuat

Bună ziua,
As dori sa stiu daca beneficiez de scutirea taxei de timbru pt masina in condițiile în care am un copil de aproape 2 ani cu un handicap accentuat. Cei de la finante spun ca nu, eu citind legea spun ca da. Oare am dreptate sau nu? Si daca da ce am de facut?
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 07:49, 3 August 2014
Aveti dreptul la scutiri daca autoturismul este adaptat handicapului copilului dvs., cel putin asa prevede legea.

Din Legea nr.448/2006:

ART. 26
Persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiază de următoarele facilităţi fiscale:
a) abrogat;
b) scutire de la plata impozitului pe clădire şi teren;
c) scutire de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu ataş şi mototriciclurilor, adaptate handicapului;
d) scutire de la plata taxei pentru eliberarea autorizaţiei de funcţionare pentru activităţi economice şi viza anuală a acestora;
e) scutire de la plata taxei hoteliere.

ART. 28
Persoanele cu handicap, deţinătoare de autoturisme adaptate handicapului, precum şi persoanele care le au în îngrijire beneficiază de scutire de la plata tarifului de utilizare a reţelelor de drumuri naţionale, prevăzut în Ordonanţa Guvernului nr. 15/2002 privind introducerea tarifului de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 424/2002, cu modificările şi completările ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozite si taxe locale bratu nicolae bratu nicolae Buna ziua, as dori sa va adresez o intrebare.Un contribuabil proprietar al unui autoturism poate fi scutit de taxa asupra mijlocului de transport in baza ... (vezi toată discuția)
Certificat boala cu handicap grad accentuat utilizatoare utilizatoare Buna ziua, cine cunoaste respectivele legi ,imi poate raspunde si mie,va rog: pot inscrie masina pe numele copilului minor posesor al unui asemenea ... (vezi toată discuția)
Scutire ompozit persoana cu handicap jetli jetli Buna ziua! Sunt persoana cu handicap grav, fac hemodializa si spondilita cu poliartrita. Intrebarea este daca trebuie sa platesc impozit pe autoturism, ... (vezi toată discuția)