avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Activitate CLASS FIN - EXPERT SRL

Activitate CLASS FIN - EXPERT SRL

Răspuns la discuția CONTROL FISCAL
legalpro a scris:

Probleme ar fi fost daca dvoastra nu inregistrati in contabilitate facturile si daca se incasau cu chitanta sume mai mari de 5000 lei.


Conform Normă metodologică din 30/11/2004 Publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 1224 din 20/12/2004 pentru aplicarea prevederilor art. 5 şi 6 din Ordonanţa Guvernului nr. 15/1996 privind întărirea disciplinei financiar-valutare
"11. Persoanele fizice, persoanele fizice autorizate sau persoanele care exercită profesii libere, producătorii agricoli, persoane fizice, nu intră sub incidenţa prevederilor ordonanţei."

Deci incasarile mai mari de 5.000 in aceste cazuri sunt legale.
Am tot respectul pentru informatiile date de colegii de breasla dar ar fi in avantajul tuturor daca s-ar verifica mai intai.

istudor adriana a scris:

valoarea reziduala inclusa in rate nu este deductibila ....


unde nu este deductibila???
Răspuns la discuția STAMPILA LA CONTABIL
Discutam recent cu un expat de importanta care se da notarului in Romania. O casta inchisa, care legalizeaza fara a avea nici o raspundere! asa zise "documente oficiale" . Se amuza teribil de acea stampila "seaca" pe care notarul o foloseste cu multa greutate, la propriu, in colturile paginilor. In tarile civilizate activitatea notariala nu este nici pe departe cu un regim atat de special. IN SUA de ex, notar poate fi si bacanul de la coltul strazii.
O sa mai dau un copy/paste aici la zisele unui stimat domn Alberto Kurtyan:

"Stampila este pentru patron sau functionarul de stat exact ceea ce este sceptrul pentru imparat. Un semn exterior al puterii. Dar ca valoare juridica ... zero barat.

Ar trebui scris un tratat despre stampile.
La noi, functionarii sunt cu atit mai fericiti cu cit vad mai multe parafe, stampile, sigilii, apostile, duble apostile, stampile
patrate, triunghiulare, ovale, etc.
Iar daca documentele poarta timbre seci, timbre judiciare sau fiscale pe coltul carora sunt aplicate alte stampile atunci intregul proces juridic atinge punctul culminant al euforiei.
Sa nu uitam culorile stampilelor, splendidele datiere si dispozitivele de inseriat mecanic.
De asemenea, diplomele sau atestatele trebuie sa poarte neaparat un abtibild auriu rotund, in colturi cu timbru embosat (sec) in centru.
Iar daca documentul are si un snurulet si gaurele (cum au actele emise de notarii din Moldova de peste prut) ... deja ma cuprinde emotia.
Fericirea este direct proportionala cu numarul stampilelor. Poate nu v-ati gindit la efectul psihologic al stampilei. Daca un act are mai multe stampile atunci este "mai valabil" este "legalizat".
Sau, cu cit ai stampila mai mare ... cu atit esti mai tare.
Multi juristi au devenit niste adevarati cavaleri ai stampilelor.
Si in final, (dupa parerea mea) IATA culmea stampilelor: Sa-ti faci stampila cu propria semnatura ! Cit de valabil este acest consimtamint???"

Alberto Kurtyan


ei bine culmea lui Alberto exista in lumea reala: avem clienti care au stampila cu propria semnatura :">B-)
Răspuns la discuția STAMPILA LA CONTABIL
De ce avem cate un seif plin cu sute de stampile pe care cateodata le cautam innebuniti (e aia roz cu funda rosie!), de ce o folosim de n-spe ori pe an?
Pentru ca in Romania stampila reprezinta celula de baza a economiei, chintesenta prosperitatii. Orice foaie mazgalita, orice colt de hartie igienica devine un important document oficial daca aplicam o stampiluta, rotunda, patrata, in colturi.
diana81 a scris:


ULTIMA FACTURA PRIN CARE SE TRANSFERA BUNUL IN PROPRIETATE E CU TVA NEDEDUCTIBIL


Si acea factura are valoare zero :)
Asa cum ati si declarat, sfatul meu este sa solicitati un raspuns in scris, asa cum am primit si noi: TVA aferenta valorii reziduale, chiar daca este cuprinsa in rate este nedeductibila.
Răspuns la discuția suspendare activitate
mercur_ro a scris:

Deci, daca firma are datorii nu poate beneficia de regimul declararilor derogatorii... cel putin pana nu plateste tot.

da, insa suspendarea nu este conditionata de regimul derogatoriu. Acesta doar ajuta contribuabilul sa nu mai depuna un teanc de declaratii periodice inutile.


Dar cred ca suspendarea nu va impiedica, eventual, efectuarea unei executari silite pt aceste datorii?

bineinteles ca nu. Doar intrarea in insolventa (aici domnii avocati iti pot explica mai scolastic :) ) te apara temporar de executare si de calculul majorarilor de intarziere.

Răspuns la discuția ob inventar sau mijloace fixe?
intrebare: de ce doriti acest lucru? B-)
Răspuns la discuția calcul impozit trim II-urgenta
Este foarte important sa specificati cu atentie detaliile cand aveti de solutionat o problema de calcul fiscal. In cazul prezentat ar fi necesar de stiut daca in cadrul cheltuielilor nedeductibile ati luat in considerare si impozitul pe profit claculat la Q1. Totusi in ambele variante, se pare ca pentru Q2 inregistrati pierdere fiscala si in consecinta veti plati impozitul minim conform OG34/2009 8600/12*2 = 1.433 lei
1. (431189-394988+29040) *16% = 10.439 lei impozit cumulat < decat cel inregistrat la Q1 (14.736 lei) . Conform OG 34/2009 veti fi obligata sa plati impozitul minim in valoare de 8600/12*2 = 1.433 lei
2. :( 431189-394988+29040+14736) *16% = 12796 lei , adica tot pierdere fiscala pentru aceasta perioada , rezulta impozit minim.
Răspuns la discuția vanzare sub pret
katica a scris:

... dar in acest caz diferenta : pret acizitie - pret vanzare = cheltuiala nedeductibila si se colecteaza si TVA pe aceasta diferenta.


A nu se face confuzie intr-un normativ de natura comerciala (og 99 ...inca in vigoare) si o interpretare fiscala. Ceea ce ati scris dvs. mai sus nu se regaseste in nici o reglementare vis-a-vis de impozitul pe profit (Titlul II) sau TVA (Titlul VI). Pentru a gasi referiri la colectarea TVA trebuie sa ajungeti pe undeva prin 2002 .... Legea nr. 345/2002 privind taxa pe valoarea adaugata... abrogata
Răspuns la discuția TVA leasing
Pai sa va citez din circulara, mai ales ca am fost unul dintre cei care au comentat-o cu reprezentantii ministerului de finante inainte de aparitia ei:

"Astfel, din coroborarea prevederilor menţionate mai sus cu reglementările introduse prin art. 32 punctul 10 din O.U.G. nr. 34/2009, rezultă cu claritate faptul că prevederile privind eliminarea dreptului de deducere a TVA nu vor fi aplicabile pentru ratele de leasing plătite de utilizatori societăţilor de leasing pe perioada derulării contractelor de leasing, întrucât acestea reprezintă din punct de vedere al TVA prestări de servicii în sensul art. 129 alin. (3) lit. a) din Codul fiscal, dar se vor aplica pentru valoarea la care se face transferul dreptului de proprietate la sfârşitul contractului de leasing, aceasta fiind considerată o livrare de bunuri.
Subliniem faptul că potrivit pct. 7 alin. (2) din normele de aplicare a Codului fiscal, se consideră a fi sfârşitul perioadei de leasing şi data la care locatarul/utilizatorul poate opta pentru cumpărarea bunului înainte de sfârşitul perioadei de leasing, dar nu mai devreme de 12 luni. În acest context, atragem atenţia că dacă opţiunea de cumpărare a bunului de către locatar/utilizator se exercită înainte de derularea a 12 luni consecutive de la data începerii contractului de leasing, se consideră că nu a mai avut loc o operaţiune de leasing ci o livrare de bunuri de la data de la care bunul este pus la dispoziţia locatarului/utilizatorului, situaţie în care prevederile privind eliminarea dreptului de deducere se aplică la întreaga valoare de achiziţie a vehiculului, în limitele şi în condiţiile prevăzute de lege.
Dacă opţiunea de cumpărare a bunului de către locatar/utilizator se exercită după derularea a 12 luni consecutive de la data începerii contractului de leasing, dar înainte de sfârşitul perioadei de leasing, se consideră că are loc o livrare de bunuri la valoarea la care se face transferul, valoare ce include şi ratele care nu au ajuns la scadenţă.

Eu zic sa cititi si sa mai suntati odata :) poate solicitati si raspuns in scris.