avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Activitate leovigild

Activitate leovigild

Răspuns la discuția impozitare tichete masa
Pai, daca va fi o cheltuiala nedeductibila pentru angajator, cum ar putea sa fie impozitata si la salariat? Beneficii asimilate veniturilor din salarii ar fi fost daca cheltuiala era deductibila la angajator dar, in conditiile date, oare cum poti considera ca bucata aia de hartie, bon valoric after all, poate fi considerata moneda ca sa fie impozitata si la angajator si la salariat (s-ar impozita in mod normal si si, daca s-ar transforma acea valoare in lei si s-ar adauga la salariu, exact ca o crestere salariala).
Salut tuturor!

Problema mea e urmatoarea: firma "x" emite un BO stipulat la scadenta catre firma "y", care il gireaza catre firma "z", chestia e ca, cu forte putin timp inainte de scadenta, firma emitenta, "x", alege sa achite simplu, cu OP, suma din BO DIRECT in contul firmei "z" cu explicatia platii: "contravaloarea debitului firmei "y"!!

Intrebarea mea este: cum se poate considera ca, in modul descris mai sus, se sting: debitul lui "x" catre "y" si debitul lui "y" catre "z"??
Parerea mea e ca s-ar fi stins ambele debite, in cascada, daca ultima firma, "z" ar fi introdus BO-ul in banca la data scadentei, dar asa, in felul aratat, mie mi se pare ca "x" plateste o suma nedatorata lui "z", ramanand debitul lui "x" catre "y", precum si debitul lui "y" catre "z" - nestinse.

Va rog sa ma lamuriti. Multumesc frumos.
Toata stima doamna,
tocmai despre asta e vorba, in statul de plata nu sunt absente motivate sau nemotivate, nu sunt concedii fara plata, in schimb apare un alt salariu brut, mai mic decat cel din CIM (repet, nu exista act aditional de modificare a salariului).
Care sunt concluziile in situatia asta?
Mie mi se pare "cam" ilegala treaba.
OK, poate am fost eu gresit inteles, salariul din CIM este salariul de baza (brut) acesta nefiind obtinut din ceva de genul: salariu fix + comision etc, adica, mai clar, indiferent de cantitatea muncii si de realizarile personale, salariul este cel din CIM; mai exact, daca eu am in CIM 4000 lei brut, rezultand din asta un salariu net de 2806 lei (salariu pe care l-am primit cu regularitate), de ce incepand de la acea data (vezi in post-ul anterior) am primit salariu net, ba 2500, ba 2000, ba 2400 samd.
Asta e problema, ce-mi poate opune legal conducerea firmei vis-a-vis de practica asta?
Salut!
Am o situatie: la o firma oarecare, salariatii incaseaza un salariu care, pe statul de plata, este mai mic decat cel din CIM, asta, in conditiile in care nu este incheiat niciun act aditional la CIM (si inregistrat la ITM) prin care sa se modifice salariul (in sensul scaderii); cu alte cuvinte, directorul general hotaraste in mod discretionar cat incaseaza fiecare salariat, de o buna perioada de timp (incepand cu aprilie 2009 - prezent).
Cat este de legala/ilegala treaba asta? Impozitul si contributiile se platesc aferent salariilor de pe stat (nu aferente celor din CIM), oare nu trebuie sa fie platite conform salariului din CIM?
Va rog, dati-mi cateva puncte de vedere.
Multumesc frumos.
Salut tuturor,
Am o mare nelamurire, oare cum poate un ordonator care organizeaza o licitatie si care solicita de la ofertanti garantii de participare, sa NU returneze garantiile de participare ofertantilor necastigatori si sa le inregistreze in propria contabilitate la venituri? Oare nu cumva se incalca art 1092 Cod Civil :Orice plata presupune o datorie; ceea ce s-a platit fara sa fie debit este supus repetitiunii.
Parerile Dvs care sunt?
Multumesc.
Buna ziua,
in conditiile prezentate in art. 446 noul Cod Penal :"(1) Prezentul cod intră în vigoare la data care va fi stabilită în legea pentru punerea în aplicare a acestuia, cu excepţia dispoziţiilor alin. (2) şi alin. (3), care intră în vigoare la 4 zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, a prezentului cod.
(2)Legea nr. 301/2004 - Codul penal, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 575 din 29 iunie 2004, cu modificările ulterioare, şi Legea nr. 294/2004 privind executarea pedepselor şi a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 591 din 1 iulie 2004, cu modificările ulterioare, se abrogă.(3) În termen de 12 luni de la data publicării prezentului cod în Monitorul Oficial al României, Partea I, Guvernul va supune Parlamentului spre adoptare proiectul de lege pentru punerea în aplicare a Codului penal. "
, inseamna ca cel in vigoare este Codul Penal din 1997, right?
Sunt pe deplin edificat. Multumesc frumos.
Pai atunci, conform celor aratate de dl "themis", rezulta ca nu pot ocupa in acelasi timp functia de Director Reasigurare in cadrul compartimentului de profil in compania de asigurari (in care sunt din 2008) - CIM durata nedeterminata, 8 ore si functia de consilier juridic (neinscris la CCJ) la o alta companie - CIM durata nedeterminata, timp partial (2 ore), iar opinia dl-ui "Mihail" in pagina 1 este total contrara celor aratate mai sus!!!


Revin cu intrebarea de baza: pot exercita functia de consilier juridic la o companie privata fara sa fiu inscris in vreun Colegiu CJ? Multumesc.