avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Activitate raglub

Activitate raglub

Speta: un sportiv (handbalist) fara contract, junior II, ce doreste a se transfera la un alt club.
Clubul il doreste gratis sau pe cat mai putin.
Ce se poate face pentru a se realiza transferul, acesta fiind in folosul sportivului pentru cresterea tehnica si a sanselor de evolutie?
si eu am avut aceeasi speta, fara sa detin parti sociale in societate ci numai minorii si tot prin judecatorie a fost numit un curator special (o cunostinta) pentru copii, dupa ce initial mi-a respins numirea ca si curator special (ca mama se pare ca as fi avut un interes)
Răspuns la discuția Viza de legalitate
Conform prevederilor legislatiei in vigoare, strategia de contractare inlocuieste notele justificative din vechea legislatie.
Ca urmare, strategia de contractare ar trebui semnata si de catre jurist ca si contractul, ce este un document juridic incheiat cu acordul partilor.
Răspuns la discuția contract sau SEAP ?
Firma trebuie sa se inscrie in SEAP si sa posteze ofertele in catalogul electronic
Autoritatea se autosesizeza privind evaluarea printr-un raport aprobat de conducatorul acesteia.
Cu acceptul SEAP-lui, pentru a putea sa va dea cativa pasi inapoi, se revine asupra evaluarii PT si se reevalueaza toate ofertele cu informarea operatorilor economici privind aceasta reevaluare.
In mod clar nu se va aplica achizitia directa intrucat, val. estimata a lucrarilor celor 2 strazi este de minim 708.500 lei, conf. celor declarate de Dvs.
Atentie: se au in vedere art.17 alin.4 lit.b din Anexa la H.G. nr.395/2016 si art.7 alin.1, alin.2 si alin.5 din Legea nr.98/2016 privind achiziţiile publice
fiind aceeasi necesitate a autoritatii, se insumeaza valorile si in functie de aceasta valoare se alege procedura si se explica in Strategia de achizitie, considerandu-se ca fiind un alt lot, respectiv lucrari de canalizare pe o alta strada.
Acum se vor respecta prevederile Legii nr.98/2016
Răspuns la discuția ACHIZITII PUBLICE 2016
-referat de necesitate,
-nota justificativa privind achizitia cu precizarea valorii estimate si justificarea alegerii modalitatii de achizitie directa conf. art. de lege
-nota justificativa a achizitiei in care justificati alegerea facuta de la un anumit operator eco. fata de altul, valoarea totala a achizitiei conf. detaliilor de achizitie din catalogul electronic din SEAP si a modalitatii de finalizare a acesteia (contract, comanda)
ART. 22 din HG 395/2016:
...
(2) Documentele prevăzute la art. 20 alin. (1) lit. b) - d) şi art. 21 alin. (3) vor fi semnate cu
semnătură electronică extinsă, bazată pe un certificat calificat, eliberat de un furnizor de servicii de certificare acreditat şi încărcate în SEAP în secţiunile specifice disponibile în sistemul informatic şi numai de către autorităţile contractante înregistrate.