avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Activitate adriana_ramona

Activitate adriana_ramona

E corect.
Cheltuielile nu sunt aceleasi in caz de vanzare, caci noi ar trebui sa suportam si cei 3% impozit pe vanzarea a jumatatii de imobil.

Dar pana la urma tot nu m-am lamurit. Daca mergem pe donatie simpla fara clauze, se emit doua CF-uri diferite? sau se emite un singur CF in care aparem si noi si bunicii ca proprietari?

eu iesirea din indiviziune o inteleg ca fiind delimitarea clara a suprafetelor detinute de fiecare in parte. Prin donatie se delimiteaza sau nu suprafetele detinute de fiecare?
Bunicii detin o casa care este impartita in 2 apartamente cu intrari separate si racordari la utilitati separate. Noi locuim cu ei, fiecare separat in apartamentele respective. Bunicii vor sa ne treaca pe nume jumatatea de casa prin donatie astel ca vom avea 1/2 din casa. Trebuie facuta iesirea din indiviziune? daca nu se face ce consecinte are acest fapt?

Va multumesc!
da
Firma este in lichidare si nu am depus declaratia la Finante in data de 01.03.2011 cum ca firma este in curs de lichidare. Acum am primit notificare de la Finante ca nu am depus aceasta declaratie si sa ma prezint la ei. Daca nu ma prezint ce mi se poate intampla??
Daca firma incheie un contract de colaborare cu o persoana fizica ce contributii trebuie sa ii retin ?
Discuție declaratia 112
Buna ziua!

Eu indeplinesc conditiile de depunere trimestriala a declaratiei 112, pana acum tot trimestrial am depus si tot asa voi depune si pana la sfarsitul anului. Trebuie sa depun pana la 30.10.2011 declaratie de mentiuni sau nu depun nimic decat in ianuarie 2012, cand voi trece la perioada lunara, deoarece anul acesta am depasit criteriile.

Va multumesc!
Buna ziua!

Ce aspecte fiscale presupune transferul unui autoturism complet amortizat din patrimoniul firmei in patrimoniul asociatului unic, o data cu lichidarea voluntara a firmei?
Se factureaza? La ce valoare? Este considerat dividend? Daca imi puteti da articolele din Coful Fiscal care reglementeaza aceste lucruri?

Va multumesc!
Multumesc!

As dori sa stiu daca pentru anii anteriori aceste contributii nu au fost deduse pentru ca nu au fost calculate si nici declarate, adica anul acesta vor fi declarate aceste contributii restante, le pot deduce anul acesta sau trebuie sa fac rectificative la Declaratia 200?
Pentru profesiile libere, la calculul impozitului pe venit se deduc contributiile sociale achitate la pensii, sanatate, somaj?

Va multumesc!
Nu prea inteleg cum trebuie completata aceasta declaratie...

De exemplu : Cand vine de la Finante Decizia de impunere pentru plati anticipate pe anul 2010 , se depune o declaratie initiala la Sanatate pentru anul 2010 . Pe urma in anul 2011 cand vine Decizia de impunere finala pentru veniturile realizate in anul 2010, se depune o declaratie rectificativa la Sanatate sau una initiala tot pentru anul 2010?