avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită cod procedura fiscala in vigoare martie 2010
Discuție deschisă în Executare silită

cod procedura fiscala in vigoare martie 2010

Ma puteti ajuta cu urmatoarea problema: am nevoie de textul codului de procedura fiscala actualizat 2010? Am gasit atatea modificari pe net ca nici eu nu mai stiu ce e in vigoare in prezent. Ma intereseaza in special procedura executarii silite prin infiintarea popririi reglementatata de codul de procedura fiscala. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 13:07, 11 Aprilie 2010
nu, adresa de infiintare a popririi se comunica doar tertului poprit, impreuna cu o copie a titlului executoriu.
daca va uitati cu atentie, titlul executoriu este pe numele societatii dvs. si nu pe numele tertului, deci neexistand un titlu executoriu pe numele acestuia, nu se poate incepe procedura executarii silite impotriva sa.
din momentul primirii adresei de infiintare a popririi, tertul este obligat sa vireze sumele de banii ce vi le datoreaza, in conturile inscrise in adresa.
practic, nu ati cesionat o creanta, pentru ca in continuare firma dvs. este debitoare a fiscului.
conform codului de procedura fiscala, doar drepturile de rambursare sau restituire pot fi cesionate, pe de o parte, iar pe de alta parta ANAF-ul isi poate cesiona creantele, prin mai multe metode prevazute de lege.
Ultima modificare: Vineri, 2 Aprilie 2010
danike, utilizator
Si daca debitorul meu nu isi indeplineste obligatia de a vira banii in conturile indicate care e procedura de urmat?
Ultima modificare: Miercuri, 7 Aprilie 2010
manuelle, utilizator
in ce sens? procedura de urmat de catre cine?
De catre ANAF in primul rand. Ma intereseaza sa recuperez banii astia in contul bugetului de stat
ANAF-ul nu poate obliga debitorul dvs. sa va dea banii, doar o instanta judecatoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprirea tertilor de catre finante cristi.statescu cristi.statescu In cazul in care s-a primit de la finante o poprire pentru creantele datorate ale unui colaborator, dar in momentul respectiv nu exista nici-o suma. S-a facut ... (vezi toată discuția)
Obligatie poprire LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Pe adeverinta unui salariat pentru obtinerea unui credit de la o banca, firma a taiat acel paragraf care prevedea angajamentul firmei de a retine bani din ... (vezi toată discuția)
Dubla cesionare/creanta-la administratia financiara bogdan.netejoru bogdan.netejoru Buna ziua, Va rog sa aveti amabilitatea de a citi randurile de mai jos: Am un Srl o agentie de publicitate, un furnizor a dus toate facturile restante la ... (vezi toată discuția)