avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sesizare la ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sesizare la ITM

Buna ziua.
Mi s-a calculat gresit salariul pe luna februarie, datorita unui concediu medical. Nu mi s-a luat in calcul indemnizatia de crestere copil, ci salariul minim pe economie. Am dus o adeverinta cu valoarea indemnizatiei, dupa plata salariului pe februarie, si am reusit sa ii conving pe cei de la salarii ca au gresit, si ca se ia in calcul valoarea indemnizatiei (initial sustineau ca legal e salariul minim pe economie). Au zis ca in viitor imi vor calcula concediile cu valoarea indemnizatiei. Am rugat sa imi recupereze si sa imi plateasca diferenta de bani pe luna februarie, si nu primesc nici un raspuns de mai bine de o saptamana. Cand am intrebat ce se intampla, mi se raspunde ca e foarte complicat de modificat, si ca au cerut aprobari de la superiori. Am scris si superiorilor, si din nou nu primesc nici un raspuns, ca da sau nu, sau cand se va intampla asta. Problema e ca sunt presata de timp, urmeaza sa intru in concediu de sarcina si lauzie, si imi vreau diferenta aceea de bani (destul de mare), pentru a mi se lua in calcul la plata concediului de maternitate si apoi la plata indemnizatiei de crestere copil. Si nu stiu cat ar putea dura procedurile respective. Intrebarea mea e daca pot face o sesizare la ITM in privinta aceasta si daca ei pot rezolva ceva.
Diferenta de bani o voi recupera direct de la CAS, sau de la angajator, care apoi isi va recupera la randul lui banii de la CAS?
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:17, 2 Aprilie 2010
puteti face sesizare la iTM, inspectorii vor veni in control, vor constata si daca sunt nereguli vor da amenda.insa nu va pot garanta remedierea situatiei
Nu cred ca ITM-ul va va ajuta in acest sens.. intrucat nu cred ca intra in atributiile lor sa calculeze salarii sau indemnizatii ... adresati-va instantei de judecata.
Ultima modificare: Vineri, 2 Aprilie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care e baza de calcul pentru concediul medical? allison allison Salut! Imi puteti spune, va rog, cum se calculeaza plata concediului medical in cazul meu? Am revenit din concediu de ingrijire copil in 15 ianuarie, iar in ... (vezi toată discuția)
Neconcordanta indemnizatie concediu nastere si lauzie edward_zone edward_zone Sotia mea a nascut in octombrie 2008 dupa care a beneficiat de concediu de maternitate si lauzie de 126 zile timp in care a primit indemnizatia pentru acet tip ... (vezi toată discuția)
Indemnizatii - care este venitul pentru baza de calcul? grandanat grandanat Buna ziua, Daca veniturile reale are unei mamici sunt urmatoarele. pana iulie inclusiv= salariu august, septembrie= indemnizatie concediu de ... (vezi toată discuția)