avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... procedura
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

procedura

Care este procedura in instanta pentru a imparti un teren mai multor persoane apeland la uzucapiune, teren obtinut prin mostenire de catre bunicul meu? Mentionez ca se doreste impartirea terenului intre tatal meu, fratii lui, respectiv verii lui si ca terenul a fost mostenit in 1992. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 00:14, 9 Aprilie 2010
Da, asa este. pe el il intereseaza sa obtina act de proprietate numai pe ce este al sau. Dar vrea sa evite succesiunea deoarece este foarte complicat.

As vrea sa stiu cum se procedeaza. Si pareri ale unor oameni care s-au mai ocupat de asa ceva.

Multumesc.
Vad ca parerile nu se grabesc sa soseasca:)

Eu zic asa: avem doua variante, fie incercati uzucapiunea, si daca va respinge instanta actiunea sau intervin ceilalti mostenitori sa va opuna titlul de proprietate macar ati incercat si nu aveti ce pierde,
fie intentati actiune de partaj succesoral si lasati instanta sa se descurce cu toate ramificatiile si toti mostenitorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament strabunicii mei au avut 4 copii si au lasat un testament ... simon1991 simon1991 Testament strabunicii mei au avut 4 copii si au lasat un testament unde scrie cate terenuri primeste fiecare copil si unde. titlul de proprietate nu este pe ... (vezi toată discuția)
Cedare mostenire Iosua Iosua Tata si matusa mea imi pot ceda partea de teren la un notar contra unei sume de bani? Terenul si casa este pe numele strabunicului meu. (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate denisa-m denisa-m Am primit o copie a titlului de proprietate pentru trei parcele de teren arabil si care impreuna insumeaza 28.300 mp ( in judetul Olt, ), din partea ... (vezi toată discuția)