avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1542 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Completare Registru Inventar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Completare Registru Inventar

Sunt invatatoare (Meditator) si nu stiu ce trebuie sa complectezi in Registrul Inventar? Eu emit chitanta pentru suma incasata o trec in Registrul-jurnal de plati si incasari dar in acel registru mentionat mai sus nu stiu daca trebuie sa complectezi eu .
Cel mai recent răspuns: NICULIN , utilizator 16:31, 23 Ianuarie 2011
@trope_doi ziceti:
"Am citit… Eu emit chitanta pentru suma incasata o trec in Registrul-jurnal de plati si incasari dar in acel registru mentionat mai sus nu stiu daca trebuie sa complectezi eu…"
la care dvstr raspundeti asa:"banuiesc - scrie despre chitanta emisa pentru incasarea tarifului pentru orele de meditatie… Ori, aceste sume… n-au ce cauta a fi evidentiate in registrul inventar… Ma insel?
Raspunsul meu:

1.Intrebarea care se deduce este :ce anume se trece in acel registru,nicidecum daca acea chitanta se trece sau nu in Registrul-inventar
2.In legatura cu ce anume se trece in acel Registru-inventar,am rugat-o pe @ana suciu sa precizeze ce cod de imprimat are registrul dsei.
3.Este clar ca tine evidenta in partida simpla,atata vreme cat are registrul -jurnal de incasari si plati conform precizarii dsei.
4.La intrebarea daca dsa trebuie sa completeze registrul-inventar,raspunsul este DA cu mentiunea ca trebuie sa aibe Registrul-inventar adecvat pentru Pfa,iar modul de completare este dat de rubricatura imprimata,pentru nelamuriri intampinate la completare o rog sa revina,imi propun sa o ajut .
5.Nu! NU m-am suparat ! E spre folosul meu sa fiu contra-zisa daca nu am dreptate ! Am doar de castigat !
1. In registrul inventar se scriu atat mijloacele fixe cat si obiectele de inventar… adica, ceea ce a fost cumparat in calitate de PFA, “obiecte” (birou, scaune, PC, manuale altele de gen) care sunt necesare pentru buna desfasurare a activitatii – acesta ar fi fost raspunsul simplu.
2. Banuiesc ca registrul este cel prevazut in Ordin – altfel ar fi fost refuzat la “viza” de functionarii finantelor – registrele PFA se snuruiesc si se “vizeaza”.

5. Nu v-am contrazis! Ceea ce ati scris e conform legii – dar… “in alta limba” si mi-am imaginat ca as fi primit acest raspuns… Ochii mei s-ar fi adunat la radacina nasului - pentru ca n-as fi inteles decat ca e scris in romaneste. :)

:bow:
Imi puteti spune si mie daca in cazul PFA la norma de venit e obligatoriu completarea acestui registru?
Multi zic ca da....''Pai nu se completeazain baza datelor din contabilitate?In cazul meu nu sunt obligata sa o tin, deci nu ma leg la cap ca nu ma doare.Apoi se mai spune ca se completeaza cu datele de la inventariere.Pai eu sunt singura si nici nu am voie sa angajez ca-s PFA. Cine face parte din comisie?..."
Deci, va rog sa ma ajutati, registrul inventar este obligatoriu sau nu pt. PFA , impozit la norma de venit
Multumesc
A trecut jumatate de an si nu am primit nici un raspuns, desi sunt sigura ca pe forum sunt destui cunoscatori ai legislatiei in domeniu. Va rog sa nu ocoliti intrebarea mea adresata in postul anterior, chiar daca v-am bagat putin in ceata.
De asemenea, faptul ca nu sunt obligata sa tin contabilitate, si dispun de banii incasati si bunurile mele achizitionate dupa bunul plac, ma obliga vreo lege sa intocmesc NRCD si Bon de consum?
Nu intra in discutie PFA-urile impozitate in sistem real, care trebuie sa tina contabilitate in partida simpla.
Deci, cum ramane cu registrul de inventar pentru PFA care sunt impozitati la norma de venit.E obligatoriu sau nu??
Astept raspuns.Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 14 Noiembrie 2010
Bravos, utilizator
Am pus si eu aceasta intrebare intr-o alta postare si am sa-ti spun ce mi s-a raspuns. Si eu sunt PFA,cosmetica,norma de venit,neplatitor de tva.Mi s-a raspun asa: Am obligatia sa -mi iau un jurnal de vanzari si unul de cumparari conform legii 571/2003 din Codul fiscal,art.49
Conform legii 252/2003 Registrul unic de control nu este obligatoriu.
Acesta este raspunsul pe care l-am primit,si eu cred ca le pot cumpara de la orice librarie, nu de la administratia financiara.

Alte discuții în legătură

Pfa registru inventar prazaro prazaro Sunt PFA [traducator autorizat] si am inteles ca trebuie sa tin un registru inventar. Poate cineva, va rog, sa ma ajute la completarea lui? Eu nu inteleg mai ... (vezi toată discuția)
Registre la pfa norma fixa sub_bass2002 sub_bass2002 Daca am un pfa cu norma fixa trebuie sa conduc registru incasari si plati, sau nu trebuie nimic daca impozitul este fix? (vezi toată discuția)
Ii cu doua obiecte de activitate Laura 86 Laura 86 Buna ziua, O intreprindere individuala avand doua obiecte de activitate cum anume trebuie sa isi tina contabilitatea? Intr-un singur registru de incasari si ... (vezi toată discuția)