avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Intocmire raport de gestiune zilnic
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Intocmire raport de gestiune zilnic

Buna,

Nu stiu daca mai este obligatoriu a se intocmi raportul de gestiune zilnic, si as vrea sa stiu, pentru ca cei de la Garda Financiara au cerut asa ceva la o societate care vinde en detail.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: taie , utilizator 09:41, 9 Aprilie 2010
Este obligatoriu si necesar, pentru a sti zilnic valoarea stocului existent.
Multumesc pentru raspuns
Ati putea sa-mi spuneti si baza legala?
Am cautat pe net dar nu am gasit nimic.

Multumesc
Ordin nr. 3512/2008 privind documentele financiar-contabile
35. Metoda global-valorica se aplica pentru evidenta marfurilor si ambalajelor aflate in unitatile de desfacere cu amanuntul (magazine, restaurante, bufete etc.), folosindu-se formularul comun "Fisa de cont pentru operatiuni diverse" (cod 14-6-22) si raportul de gestiune, dupa caz.
Potrivit acestei metode, contabilitatea analitica a marfurilor si ambalajelor se tine global-valoric, atat la gestiune, cat si in contabilitate, iar verificarea concordantei inregistrarilor din evidenta gestiunii si din contabilitate se efectueaza numai valoric, la perioade stabilite de unitate.
Raportul de gestiune se completeaza pe baza documentelor de intrare si de iesire a marfurilor si ambalajelor si de depunere a numerarului din vanzare, iar in fisele valorice (tinute pe gestiuni in cadrul conturilor de marfuri si ambalaje din contabilitate) inregistrarile se fac pe baza acelorasi documente.
Soldurile valorice ale marfurilor si ambalajelor aflate in gestiune se verifica pe baza raportului de gestiune predat la contabilitate sau cu ocazia inventarierii, dupa caz.
Multumesc pentru ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registrul stocurilor pentru abc-uri ronaldinia21 ronaldinia21 Daca am 5 abc-uri in judet, am obligatia sa conduc la toate cate un registrul al stocurilor, ma obliga legea cu asa ceva fiindca eu nu am gasit un temei legal. (vezi toată discuția)
Trebuie raport de gestiune?? denisa2011 denisa2011 buna ziua, la o covrigarie, productie, trebuie sa am raport de gestiune, programul nu-mi afiseaza nimic, cateva sfaturi.. va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Aplicare tva 9% la stoc MIV MIV la 01.09 am in stoc faina, sunt un magazine en-gros, pe care o am in evidente intrata cu 24% tva. la 31.08 am facut un inventar. cum trebuie sa procedez de ... (vezi toată discuția)