avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general trebuie raport de gestiune??
Discuție deschisă în Contabilitate în general

trebuie raport de gestiune??

buna ziua, la o covrigarie, productie, trebuie sa am raport de gestiune, programul nu-mi afiseaza nimic, cateva sfaturi..
va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: denisa2011 , utilizator 12:47, 26 Septembrie 2012
In raportul de gestiune se inscriu atat cumpararile si vanzarile de marfuri la pretul de vanzare cu amanuntul, cat si alte intrari sau iesiri de marfuri si ambalaje, care au ca efect modificarea in plus sau in minus a soldului de marfuri sau ambalaje, cum ar fi: modificarile de pret, transferul intre gestiuni, distrugerea marfurilor degradate.
La activitatea de productie nu va trebuie. Acolo aveti fise de magazie pe care le completati zilnic.

Raportul de gestiune se completeaza in cazul in care pentru evidenta marfurilor si ambalajelor se foloseste metoda global valorica( in unitati de comert cu amanuntul)
Ordin 3512/2008 privind documentele financiar-contabile(M.Of.870/2008 si 870bis) :
[ link extern ]
[ link extern ]
pag 11 din monitorul 870 :
35. Metoda global-valorica se aplica pentru evidenta marfurilor si ambalajelor aflate in unitatile de desfacere cu amanuntul (magazine, restaurante, bufete etc.), folosindu-se formularul comun "Fisa de cont pentru operatiuni diverse" (cod 14-6-22) si raportul de gestiune, dupa caz.
Potrivit acestei metode, contabilitatea analitica a marfurilor si ambalajelor se tine global-valoric, atat la gestiune, cat si in contabilitate, iar verificarea concordantei inregistrarilor din evidenta gestiunii si din contabilitate se efectueaza numai valoric, la perioade stabilite de unitate.
Raportul de gestiune se completeaza pe baza documentelor de intrare si de iesire a marfurilor si ambalajelor si de depunere a numerarului din vanzare, iar in fisele valorice (tinute pe gestiuni in cadrul conturilor de marfuri si ambalaje din contabilitate) inregistrarile se fac pe baza acelorasi documente.
Soldurile valorice ale marfurilor si ambalajelor aflate in gestiune se verifica pe baza raportului de gestiune predat la contabilitate sau cu ocazia inventarierii, dupa caz.
Model raport de gestiune:
[ link extern ]

Daca va referiti la un raport de productie, aveti un model aici :
www.avocatnet.ro/content/con...
Pentru evidenta corecta a stocurilor de materii prime, materiale , produse finite,..., metoda folosita este cantitativ valorica.( pct 33 din norme - monitorul 870)
va multumesc frumos, iar la marfa neaparat trebuie raport de gestiune,am si cateva produse inregistrate direct pe 371;va multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registrul stocurilor pentru abc-uri ronaldinia21 ronaldinia21 Daca am 5 abc-uri in judet, am obligatia sa conduc la toate cate un registrul al stocurilor, ma obliga legea cu asa ceva fiindca eu nu am gasit un temei legal. (vezi toată discuția)
Incarcare in gestiune danielamihai10 danielamihai10 Va rog sa ma ajutati sa trec peste acest impas ,am in fata documentele contabile de la o cantina sportiva ,vinde si la liber si la sportivii clubului fara ... (vezi toată discuția)
Intocmire raport de gestiune zilnic taie taie Buna, Nu stiu daca mai este obligatoriu a se intocmi raportul de gestiune zilnic, si as vrea sa stiu, pentru ca cei de la Garda Financiara au cerut asa ceva ... (vezi toată discuția)