avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TAXARE INVERSA LA DOBANZI?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TAXARE INVERSA LA DOBANZI?

Buna ziua

M-ar interasa si pe mine urmatoarea problema:

In cazul in care primesc factura de la o persoana juridica impozabila care nu este membra UE si imi factureaza o dobanda aferenta unui imprumut intre cele doua societati la ce categorie de servicii incadrez aceasta factura.

Fac taxare inversa sau nu?

Conform art 141 alin 2 lit a "serviciile de natura financiar-bancara"sunt scutite de tva.Ar putea sa se incadreze dobanda la un astfel de serviciu?

Mersi!:sorry:
Ultima modificare: Vineri, 9 Aprilie 2010
Irina-2005, utilizator
Cel mai recent răspuns: Irina-2005 , utilizator 09:34, 16 Aprilie 2010
Eu sustin ca nu se face taxare inversa . De ce ?

Danike a adaugat corect la postarea mea :
pct 13 din norme
(8) Serviciile prevăzute la art. 133 alin. (2) din Codul fiscal, prestate de prestatori stabiliţi în România către beneficiari persoane impozabile care sunt stabiliţi în afara Comunităţii, sau, după caz, sunt prestate de prestatori stabiliţi în afara Comunităţii către beneficiari persoane impozabile care sunt stabiliţi pe teritoriul României, urmează aceleaşi reguli ca şi serviciile intracomunitare în ceea ce priveşte determinarea locului prestării şi celelalte obligaţii impuse de prezentul titlu,

Este un argument in plus prin care locul prestarii este Romania.

13) Serviciile pentru care se aplică prevederile art. 133 alin. (2) din Codul fiscal de care beneficiază persoane impozabile stabilite în România şi care sunt prestate de un prestator persoană impozabilă care nu este stabilit în România, au locul prestării în România, fiind aplicabile cotele de TVA prevăzute la art. 140 din Codul fiscal sau, după caz, scutirile de TVA prevăzute la art. 141, 143, 144 sau 1441 din Codul fiscal. Atunci când prestatorul este o persoană impozabilă stabilită în alt stat membru, beneficiarul persoană impozabilă stabilită în România realizează o achiziţie intracomunitară de servicii care se declară în declaraţia recapitulativă prevăzută la art. 1564 din Codul fiscal, dacă serviciul nu este scutit de taxă.

Serviciul d-voastra este scutit de taxa cf art 141 si tocmai de aceea nu este posibila taxarea inversa .

Astept si alte pareri ale colegilor din forum cu experienta mai bogata in domeniu, este posibil sa gresesc .
Ultima modificare: Joi, 15 Aprilie 2010
alcibiade, utilizator
serviciul fiind scutit fara drept de deducere in romania, nu se inregistreaza taxare inversa.
Multumesc foarte mult pt raspunsurile acordate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura furnizor servicii online buburucea buburucea Buna ziua, Firma noastra , platitoare de TVA , are cont de firma pe site-ul de anunturi cu locuri de munca si depunere cv-uri XX ( un fel de AA international ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii intracomunitare-declaratia 390-decont tva roxanag roxanag Buna seara, Am prestari de servicii intracomunitare(servicii traducere ,servicii de turism),pe care evident le -am declarat in declaratia 390-VIES.Firma ... (vezi toată discuția)
Non eu sorinapopescu sorinapopescu Buna ziua, Am a problema legata de o factura de prestari servicii pe cale electronica dintr-o tara NON EU. As dori sa va intreb in D300 in care rand intra? ... (vezi toată discuția)