avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă conceptul de normal / normalitate
Discuție deschisă în Discuţia la modă

conceptul de normal / normalitate

Cred ca ar fi interesant sa redefinim conceptul de normal; normalitate .
Eu m-am nascut doar o data, dar parca am trait cel putin trei vieti pana acum ...
Si parca ma obisnuiesc din ce in ce mai greu cu "normalitatea" din jurul meu.
Gasesc ca cel putin 30% din zi trebuie sa fac un efort pentru a ma integra in asa zisul "normal" . Gresesc eu oare ?

Astept parerile si trairile dumneavoastra !
=D>=D>:D
Pareri interesante, amuzante, adevarate !
Astept parerile utilizatorilor care nu au postat inca .
Sa stiti ca am constatat ca parerile va caracterizeaza !
Acum ma intreb : de ce tocmai eu am pus intrebarea !!! :D
Nu cred ca " NORMALUL " este in curtea mea !!!

:))

edit later : :happy:
Ultima modificare: Duminică, 11 Aprilie 2010
ContSters109653, utilizator
Corina Maran a scris:

Sa stiti ca am constatat ca parerile va caracterizeaza !

Oliooooooi, muicaaaaaaa!!!!
pai daca ne caracterizeaza parerile noastre atunci:
1. Corina Maran are nevoie, in unul din 3 cazuri, de eforturi pentru a se integra in "normalitate";
2. eu.ro.lex are probleme cu stabilirea unui sistem de referinta in ceea ce priveste normalitatea;
3. indines e ingrijorata de adancirea noastra in anormalitate si incearca sa ne convinga ca normalitate=echilibru;
4. r.gabi e inspaimantat de culisarea anormalului intr-o forma de normalitate;
5. talk4u e convinsa ca unicitatea noastra ne "asigura" o viata solitara si cam ... anormala;
6. trope_doi se intreaba daca e moral sa faci dragoste in zilele de sarbatoare. (este! ;) ).
7. Valentin76 contepleaza degradarea umana;
8. Magda Staicu contempleaza oarecum uimita neputinta noastra in ceea ce priveste definirea normalitatii.
9. GabyptVoi luptandu-se cu senzatia ca a trait deja si ca acum e un muribund care nu poate defini normalitatea;
10. karma isi pune fata de "pisica normala" doar pentru a fi lasata in pace
11. godspeed inverseaza izvorul material al legii cu cel formal si sustine ca statul trebuie "sa ne tina in frau"
12. adrianmarin se intreaba: "te traim sau doar te visam, normalitate?"
13. u.b.i.k. isi inchipuie ca e "dastept" daca defineste statistic normalitatea;
14. legaly spune ca fiecare individ are normalitatea lui (atunci si Hannibal Lecter e normal ?)
15. tudorvaleriu, este foarte spartan si crede ca ceea ce ne deranjeaza e anormal iar ceea ce ne place e invers;
...
:slap:

Fara suparare! Scuze! Dar nu ma pot abtine!!!

@u.b.i.k. =D> :happy: :happy:
N-am voie, conform regulamentului, decat la trei icon-uri...
Cu multa pofta am ras la descrierea facuta (tuturor) mai sus!

Nu, nu ma intreb daca e normal si / sau moral sa facem dragoste in zile de sarbatori religioase... In nici un caz nu ma intreb asta! Pur si simplu stiu ca e normal ca oamenii sa faca dragoste... Cine vrea sa "tzina post" posteste; cine nu... sa-si traiasca viata intens! Avem doar o viata - daca ne ridicam singuri bariere...

Sunt, cumva, "anormala"? :D :giggle:
Scuze!!!!!!
:)Daca normal este sinonim cu moral,putem fi o adunatura de nefericiti.
Pentru a putea observa anormanul...in diferitele lui fatete,e nevoie sa am starea de normalitate.Sa fiu echilibrata,sa pot spune:"iubesc","sufar","am gresit","ai gresit","sunt fericita","sunt nefericita"sau toate cuvintele tacute...
Pe plan personal,este ideal sa gasesti "a doua normalitate".In rest,este ideal sa distingi starea de normalitate.
Citesc ce am scris si "disting"ca nu sunt prea normala.Stiu,dar lucrez la asta.:))
Ultima modificare: Duminică, 11 Aprilie 2010
ContSters76710, utilizator
Interesant subiect. Un subiect in care toata lumea este de acord dar in particular fiecare defineste normalul dupa perceptia si simtamintele sale. Si mi se pare normal o astfel de atitudine si gindire.
Normalul trebuie raportat la perioada istorica, la zona geografica, la nivelul de cultura,
la natura sexuala a individului, la starea emotiva si psihologica in care se afla la momentul de referinta, la ... etc.
Ce este normal pentru mine poate fi anormal pentru altul (muncitor necalificat -proprietar sau sef, hot - politist, politician roman - poporul roman, etc) si invers.
Foarte concis si obiectiv tudorvaleriu. Pentru ca nu poate fi data o definitie universal valabila acestui concept.

Alte discuții în legătură

Cum apreciati ? handsu handsu Toti oamenii ar vrea sa traieasca fereiciti . Totusi asa de multi sunt nefericiti . Aproape toti , majoritatea covarsitoare ar dori pace . De ce oare se ... (vezi toată discuția)
Pasivitatea silviu. durlã silviu. durlã B-) Nu cu mult timp în urmă am iniţiat o acţiune prin care doream să observ reacţia oamenilor la recomandarea de a ieşi din pasivitate şi de a lua ... (vezi toată discuția)
Amenda daca esti prins ca hranesti cainii vagabonzi codulmuncii codulmuncii Pentru starpirea cainilo vagabonzi, maidanezilor, cainilor fara stapani etc. municipalitate a gasit si urmatoarea solutie: cetateanul care va fi prins de catre ... (vezi toată discuția)