avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Problema mea este urmatoarea :
Am facut un credit ipotecar de 15.000 E in anul 2005 la o banca comerciala pe 10 ani. Nereusind sa mai platesc la data stabilita,apoi nici intreaga rata,creanta a fost vanduta unei firme de recuperare.Am incercat sa contactez persoana care se ocupa de cazul meu,dar nu am putut sa intru in cladire si prin telefonul portarului mi s-a comunicat ca ma contacteaza ei.Am efectuat platile catre aceasta firma dar dupa cateva luni acestia au revandut creditul catre alta firma de recuperare
In mod sigur legat de iminenta aparitiei "Legii falimentului persoanelor fizice "
am fost invitat de acestia sa semnez un acord prin care ma oblig sa achit timp de 11 luni rata din contract iar in luna a 12-a suma totala , altfel casa va fi scoasa la vanzare.
Mentionez ca niciodata plata ratei nu a depasit 30 de zile consecutiv deci sunt departe de cele 90 de zile consecutive de neplata.Dupa 5 ani de plati din
15.000E am achitat mai putin de 2000 E la o rata de 200 E la inceput la 261 E(ultimele rate) pe luna.Casa este a mamei mele si nu stiu cum voi reusi sa achit dupa un an 11.000-12.000 E sa nu-mi las mama pe drumuri.
Cred ca este doar o intimidare si nu exista o incalcare a contractului dar ma preseaza ca sa nu intre in vigoare legea.Daca stiti un avocat bun care sa ma reprezinte sau v-ati confruntat cu o situatie asemanatoare va rog sa ma ajutati !
Va multumesc !
Ultima modificare: Miercuri, 21 Aprilie 2010
divinul, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 21:04, 13 Aprilie 2010
Buna ziua !
Daca este vorba de executare, se pot executa numai bunurile dumneavoastra, imobile si mobile. Suneti ca aceasta casa este proprietatea mamei dvs. In cazul acesta nu are cum sa fie executata.
Cu stima !
User divinul

interventie moderator

Va rog sa stergeti din mesajul dvs. denumirea societatilor implicate in discutie.Ati incalcat Regulamentul si riscati sa va fie sters mesajul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit nevoi personale dalama dalama In anul 2008 am obtinut un imprumut pt nevoi personale de la ........., initial rata era de 118, 86 euro, in ziua de azi platesc 178 euro....mentionez ca in ... (vezi toată discuția)
Datorie societate telefonie mobila laurentiueu laurentiueu am primit de la SERVICIUL JURIDIC\'\'combaterea fraudei si executarii silite\'\' o scrisoare prin care imi spun ca in termen de trei zile trebuie sa platesc o ... (vezi toată discuția)
Credit nevoi personale - recalculare rate, posibil? dalama dalama In urma cu 2 ani am solicitat un credit de nevoi personale....acum salariile s-au micsorat, dar rata a ramas aceeasi ...intrebare: pot solicita bancii o ... (vezi toată discuția)