avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... reevaluare garantie imobiliara - idei? solutii?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

reevaluare garantie imobiliara - idei? solutii?

Buna seara,

Astazi am primit o scrisoare de la Volksbank prin care imi cere sa primesc un evaluator platit de ei care imi va reevalua apartamentul pus ca si garantie acum 3 ani la un credit de nevoi personale.
In contract este o clauza care ma obliga sa-l primesc precum si o alta clauza care pe scurt spune ca "daca creditul este insuficient garantat banca poate cere plata anticipata (totala sau partiala) a creditului".
Se pare ca exista o cerere de la BNR pentru ca bancile sa-si revizuiasca portofoliile.
Pe de alta parte, Volksbank este cunoscuta pentru clauzele abuzive introduse in contracte (la data cand am semnat nu stiam :-(). Se pare ca recent a fost nevoita sa returneze comisionul MRR (de rezerva obligatorie) si are procese pe rol si pentru comisionul de risc (care-l platesc si eu).
Iarasi, se pare ca exista sentinte definitive impotriva Volksbank prin care clauzele 8.1 c) si d) si 10.2 din contract au fost declare abuzive de instanta (cf legii 193/2000). Clauza 8.1 d) este cea cu "creditul insuficient garantat".

Poate cineva sa ofere solutii concrete si la obiect (nu ma intereseaza generalitati de genul "adreseaza-te anpc") in acest caz. Eventual nume, adrese si/sau numere de telefon ale avocatului (avocatilor) care au obtinut aceste sentinte.

Mie imi este clar ca este destul de greu ca eviti legal vizita proprietatii dar ce vreau sa evit este modificare contractului conform acestei reevaluari.

Stima,
Cristian
Cel mai recent răspuns: mismandra , utilizator 13:36, 8 Iulie 2011
Puteti contesta evaluarea dupa ce a fost facuta dar nu aveti cum sa o refuzati.
Daca va fi in dezavantajul Dvs / valoarea considerata este prea mica pentru a acoperi creditul actual, sesizati OPC-ul. In principiu nu cred ca va fi cazul, un credit de nevoi personale, chiar daca a fost pe 10 ani nu poate fi la nivelul unui apartament.
Ma gasesc in aceiasi situatie, adica instintat ca imi va fi reevaluat imobilul ipotecat acum aprox. 3 ani

Va rog sa imi spuneti unde se contesta un raport de evaluare (ANEVAR sau OPC)

Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Aprilie 2010
Badger, utilizator
Daca spuneti ca exista precedent in ceea ce priveste constatarea ca abuzive a clauzelor respective, nu va ramane decat sa promovati si dumneavoastra o actiune in temeiul Legii nr. 193/2000.
Asemenea actiuni in constatare au fost sau sunt pe rolul Judecatoriei Sector 3 Bucuresti. Vedeti pe portal instante. De exemplu Dosarul nr. 4998/300/2009. Puteti vedea despre ce clauze este vorba comparand cu contractul dumneavoastra. Nu stiu ce s-a intamplat la recurs, dar puteti verifica tot pe portal.
Din cate stiu multe asemenea actiuni sunt promovate de ANPC, in urma reclamatiilor consumatorilor, dar pot fi facute si direct la instanta, fara sa va adresati ANPC.
Buna ziua!
Vin si eu cu o problema legata de Volksbank, referitor la OUG 50. Mi-am exprimat refuzul semnarii actului additional la contractul de credit in scris (prin posta cu confirmare de primire). Nu am primit confirmarea de primire din partea bancii, insa conditiile contractuale au fost modificate.
Intrebarea mea este: daca am trimis notificarea prin care am refuzat intregul act aditional, este normal ca ei sa modifice conditiile contractuale? Banca spune ca DA.
Va multumesc
Buna ziua. Azi am fost anunti de catre Bancpost ca trebuie sa ni se reevalueze apartamentul pentru un credit ipotecar. Toate bune si frumoase pana cei de la banca ne-au comunicat ca noi trebuie sa achitam reevaluare apartamentului in valoare de 500 ron. Din ce am citit aceasta reevaluare s-ar face de catre banci pe cheltuiala lor.
Care este adevarul pana la urma? Suntem obligati sa achitam aceasta suma sau este un abuz din partea bancii?
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dae 0% in contract de credit alina2814 alina2814 Am un contract de credit de nevoi personale la o banca, semnat in septembrie 2007. Desi in cuprinsul sau sunt specificate atat dobanda anuala (variabila, ... (vezi toată discuția)
Societate bancara- reevaluare ?! Badger Badger Buna ziua, Sunt un client volksbank Romania, aceasta banca detine o ipoteca de rang 1 pe un imobil al meu din anul 2008, iar acum in 2010 ma trezesc cu o ... (vezi toată discuția)
Comision de risc gociman gociman va rog sa-mi spuneti cum pot obtine eliminarea comisionului de risc dintr-un contract de credit. Am un credit imobiliar din 2007 la Volksbank cu un comision ... (vezi toată discuția)