avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Societate bancara- reevaluare ?!
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Societate bancara- reevaluare ?!

Buna ziua,

Sunt un client volksbank Romania, aceasta banca detine o ipoteca de rang 1 pe un imobil al meu din anul 2008, iar acum in 2010 ma trezesc cu o "instintare" prin care imi fac dansi cunoscut faptul ca vor sa reevalueze imobilul ipotecat (mentionez ca la acordarea creditului s-a facut o evaluare, deasemenea mi-am respectat toate indatorile contractuale, adica sunt cu ratele la zi, etc)
Intrebarea mea este, au vre-un drept real sa reevalueze imobilul, faptul ca au constituita o ipoteca de rang 1 le permite sa imi ceara si ma obliga pe mine sa le ofer acces?

Sincer mie imi pare abuz in sensul ca nu imi cer acordul ci ma instinteaza ca se va face o evaluare (formularea imi pare in neregula), dealtfel nu e prima oara cand comit abuzuri (reamintesc prelungirea abuziva a unor comisioane, gen MRR)

Ce se poate intampla daca le refuz accesul, si le spun sa reevalueze in baza raportului intocmit in 2008 raportat la noua piata imobiliara (au toate datele imobilului acolo, suprafata, locatie, poze, etc)?

Va multumesc pt timpul si sprijinul Dvs.
Ultima modificare: Joi, 15 Aprilie 2010
Badger, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters79003 , utilizator 19:24, 21 Aprilie 2010
cand ati facut contracul initial au venit la dvs sa evalueze ap?
daca au venit atunci, pot reveni numai daca aveti clauza in acest sens in contract. daca nu au venit atunci, sa-l reevalueze si acum dupa pretul pietei
oricum, le permiteti accesul daca vreti.
daca nu le permiteti accesul si e scris in contract ca au dreptul sa reevalueze fizic ap pe parcursul desfasurarii contractului, pot rezilia ca nu ati respectat contractul si veti avea toata suma scadenta.
daca le permiteti accesul si logic, apartametul nu mai valoreaza la cat l-au evaluat, pot sa va solicite si alte garantii si poate nu le aveti .
daca in schimb , in contract nu e vb de reevaluare si nu le permiteti, daca reziliaza contract, puteti sa-i actionati in instanta, mai ales ca platiti si ratele la zi si factor de risc
- Da, s-a facu evaluarea fizica in 2008 de evaluatorii agreati de banca

-am citit mai atent contractul si este stipulat la unul din nenumaratele articole:
Debitorul are obligatia "sa asigure si sa permita accesul reprezentantilor bancii in scopul verificarii scriptice si materiale ale garantiei si sa depuna diligentele unui bun administrator in utilizarea si conservarea bunurilor aduse in garantie"

Acest articol le da dreptul sa reevalueze sau doar sa verifice starea in care se afla imobilul ipotecat ?

Mentionez ca dupa forma "instintarii" primite nu sunt singurul in situatia asta, probabil ca este tot o actiune in masa ca si MRR-ul

Va multumesc anticipat
deocamdata aveti obligatia contractuala de a le permite accesul.
parerea mea e ca tocmai cuvantul "materiale" incurca. cred ca e vb de reevaluare.
nu stiu ce interes au, cat dvs platiti ratele la timp.
aveti si ceva scris in continuare, cum ca ar putea sa va ceara si alte garantii?
ma gandesc sa asteptati o concluzie si apoi daca vor sa rezilieze pt ca nu le dati alte garantii, sa-i actionati in judecata
Multumesc

Se pare totusi ca BNR-ul solicita o astfel de reevaluare (nu sunt 100%, dar am gasit niste articole de genu pe internet)
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Aprilie 2010
Badger, utilizator
acum au anuntat la tv ca se fac reevaluari, dar ca acestea nu afecteaza clientii care isi platesc ratele la zi., au mai zis ca sunt abuzive orice schimbari fata de contractul initial

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reevaluare garantie imobiliara - idei? solutii? ioni69 ioni69 Buna seara, Astazi am primit o scrisoare de la Volksbank prin care imi cere sa primesc un evaluator platit de ei care imi va reevalua apartamentul pus ca si ... (vezi toată discuția)
Banca la care am rate are dreptul sa imi viziteze apartamentul? Kalashnikov Kalashnikov Buna seara. Stau de aproximativ 2 ani in garsoniera unei prietene, cumparata in rate pe 25 de ani. Platesc eu ratele, desi probabil ca e irelevant cine le ... (vezi toată discuția)
Preluare rate credit ipotecar georgia2 georgia2 Am un ap. cumparat prin credit ipotecar, din 2005. In 2008 am facut o refinantare la aceeasi banca. Pentru ca anul trecut am ramas fara loc de munca si eu si ... (vezi toată discuția)