avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua,
Am o problema destul de delicata ,pe care nu o pot discuta cu nimeni.Asa cum spune si titlul subiectului este vb despre un divort .In cateva randuri , problema este urmatoarea :Sunt casatorita de 25 de ani , avem un fiu de 24 de ani (locuieste cu noi).Motivele divortului sunt numai doua:1/lipsa serviciului din partea sotului si incapatanarea lui de a se angaja(sub diverse pretexte) si 2/ bautura.
Detinem un apartament proprietate personala (in contract suntem amandoi trecuti) , un autoturism , un teren .Eu mai detin in urma succesiuni un apartament in care am locuit cu parintii.Momentan numai mama traieste .De-a lungul timpului , dar intotdeauna , de 26 de ani eu am fost cea care a sustinut din punct de vedere material familia , castigand intotdeauna mai mult decat sotul meu .In afara de asta , sotul mea are in 3 randuri periade de timp cuprinde intre 1-2 ani in care nu a avut servici .Si in acest moment se afla in aceasta situatie . Intrebarile sunt :
1/ Ce trebuie sa fac in primul rand pt. a inainta actiune de divort?
2/ Este bine sa-mi caut un avocat specializat in divorturi ? Daca -da - imi puteti recomanda?
3/ Apartamentul parintilor mei face obiectul partajului ?
4/ In definitivarea partajului se tine cont de aportul fiecarei parti la bunurile obtinute?
5/ Copilul (24 ani) intra in acest partaj ?
6/ Daca divortul si partajul se incheie in favoarea mea , il pot obliga pe sot sa paraseasca apartamentul in care locuim ?
Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: mamina , utilizator 14:04, 13 Aprilie 2010
in procesele de partaj se porneste de la premiza contributei de 50%-50% a sotilor, la dobandirea bunurilor comune .
daca unul dintre soti dovedeste cu inscrisuri, martori, etc. ca a avut o contribuite superioara la dobandirea bunurilor comune , instanta ii va atribui acestuia imobilul, obligandu-l la plata unei sulte catre celalalt sot .
cuantumul sultei se stabileste de catre instanta de judecata .
Se pare , ca nu-mi ramane decat sa ma hotarasc sa inaintez divortul .
Sigur ca am un deadline- iar acesta este in septembrie .
Asa cum se prezinta lucrurile in prezent - o sa am nevoie de un avocat si sper sa nu ma refuzati daca in septembrie o sa va solicit .
Va multumesc si va doresc spor la treaba .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort-partaj auracata auracata buna ziua. sint casatorita din 2002 si locuiesc intr-un apartament cu 3 camere proprietate comuna.(cu toata ca , casa este cumparata numai din banii mei).sotul ... (vezi toată discuția)
Partaj balazs.gabi balazs.gabi dupa pronuntarea divortului am parasit domiciliul in alt judet,in momentul actual locuiesc in chirie,la momentul deschideri actiuni de partaj se tine cont de ... (vezi toată discuția)
Impartire bunuri comune  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Sunt in divort si dupa ce voi termina divortul voi deschide o actiune de partaj. Am discutat cu fosta sotie si aceasta sustine ca nu o poate da nimeni afara ... (vezi toată discuția)