avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cartier rezidential infestat de raie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cartier rezidential infestat de raie

Blocuri noi, masini scumpe si cateva femei cu tupeu care in dispretul celorlalti coproprietari au hranit si inmultit o gramada de maidanezi pe linga blocuri.
Daca pina acum am incercat sa chemam hingherii care in Bucuresti vin si iau cainii dupa care ii aduc inapoi, situatia era cat de cat suportabila.... De o saptamina insa am aflat ca sunt toti infectati de raie si ne-au imbolnavit si o parte din cainii nostri de rasa. Sunt in pericol si copiii care se joaca in parc.
Platim bani pentru a ne insanatosi animalele, bani pe care nu ar trebui sa-i cheltuim astfel, plus deranjul si sanatatea in pericol.
Cu totii ne intalnim intr-un parc al complexului si lumea nestiind ca acei caini sufera de raie, s-a infectat. Microbul inteleg ca persista si in iarba, de aceea noi nu mai folosim acel parc, proprietatea noastra.
Spuneti-mi va rog, ce masuri legale se pot lua, catre ce institutie sa apelam pentru a fi pedepsite persoanele care au hranit cainii si care ne-au imbolnavit? Ce se poate face????
Rog, daca se poate sa mi se raspunda la intrebarea mea, nu ma voi lansa in polemici cu "iubitorii" de maidanezi.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Costica33 , utilizator 08:57, 15 Aprilie 2010
Sesizati Primaria, DSV, ASP.
1. Nimic. Cei care au hranit potaile maidaneze nu aveau cum sa anticipeze ca alea or sa faca raie.
2. Scabia (raia) e produsa de un parazit care iti intra pe sub piele nu de un microb.

Stiu ca exista o lege care reglementeaza ca cine ingrijeste un animal este responsabil si de starea lui de sanatate, mai ales cand e in pericol sanatatea unei comunitati. Daca doar dai de mincare si altceva nu te intereseaza cred ca ar contravine acelei legi, din pacate nu stiu numarul ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecini murdari mihaidavid mihaidavid buna ziua!! am o problema.. stau la parter iar vecinii din fata noastra au strans in spatele blocului la 6-7 m de bucatarii 5 caini care miros ingrozitor si ... (vezi toată discuția)
Mai exista hingheri? Antoanela Geaman Antoanela Geaman Zi de zi , ca si mai toti concetatenii mei suntem agresati de haite de caini...unii au inceput sa-si achizitioneze arme impotriva lor....ceeste de facut? unde ... (vezi toată discuția)
Adapost improvizat de caini la mine in curte Me and my dogs Me and my dogs Buna ziua. Sunt o iubitoare de caini ,am strans de pe strazile din sat mai multi caini I, peste 50. In urma unor reclamati\" anonime\" , am primit inspectie ... (vezi toată discuția)