avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fluturas salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fluturas salariu

Buna ziua. Am o problema: lucrez de 4 ani la un privat, cu peste 50 angajati. In luna martie am avut 6 zile concediu medical pentru incapacitate temporara. Pe fluturasul de salariu imi apare net 1550. Seful meu, in urma undei decizii interne de 6 luni semnata de toata firma, mi-a retinut 100 lei din salar. Ca urmare am primit 1500 in mana in lok de 1550. Metoda lui de calcul e salariul net/nr zile lucrate in martie*6 zile CM*0.25= salarul ce mi l-a dat, dar neconform cu fluturasul. Spune-ti-mi daca este in regula aceasta oprire de 50 lei. Mentionez: nu suma conteaza ci nerespectarea Codului Muncii. Ma insel? Ce pot face ? Va rog sa ma ajutati. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: aleunam , utilizator 13:11, 16 Aprilie 2010
[ link extern ]
La pct.4 deschideti "Lista cuprinzand clasificarea internationala a maladiilor poate fi descarcata de aici" si veti gasi codificarea maladiilor ce nu are legatura cu retinerea ilegala facuta de angajator.Ar trebui sesizat ITM.
Ultima modificare: Vineri, 16 Aprilie 2010
ContSters42179, utilizator
[ link extern ]
In decizia interna se face referire la codurile ce apar pe partea Verso a Concediului Medical, asa cum reiese din linkul de mai sus. Daca merg la director si ii spun toate cele ca nu e corecta retinerea din salar, risc sa fiu considerata impertinenta. Nu stiu ce sa fac sau cum sa procedez corect.
probabil nu cunoiaste legea el stie doar ca codul 6 acordat pe fila de c.m reprezinta plata urgenta 100 % , cod. 8-sarcina si lehuzie, cod. 1-nu este urgenta( boala obisnuita )-si crede el ca este 75 % din salar cuvenit dupa ureche ceea ce circula dar legal nu este asa-contabilad e salarii va da detaliile-cazul dvs. nu este corect platit.
Nu conteaza sub nici un aspect existenta unui cod sau altul, "fluturasul" este documentul final in care ce este consemnat ca venit de luat trebuie sa fie incasat. "Fluturasul" este documentul rezultat in urma contabilizarii statelor care contin de la fisele de pontaj, salariul contractual, impozitele si taxele angajatului si angatorului, retinerile de orice fel, inclusiv rate daca asa au fost stabilite, asa ca ce rezulta este suma finala pe care salariatul trebuie sa-l primeasca.
-asa cum spun colegii, daca ar fi fost legala decizia trebuia sa se regaseasca in calculul de pe fluturas.....ceea ce inseamna ca este un fals
-dupa ce ca agajatorul recupereaza de la Casa de sanatate suma platita angajatului pe perioada concediului medical, mai si fura de la bietii oameni!!!

Offf Romanie!

Mentionez ca doar primele 5 zile calendaristice de concediu medical le plateste angajatorul (se intampla sa plateasca doar 3 zile ca urmatoarele 2 sunt sambata si duminica pe care nu le plateste)
Ultima modificare: Vineri, 16 Aprilie 2010
lorelayold76, utilizator

Alte discuții în legătură

Deducere impozit pensie facultativa nicoleta-luiza nicoleta-luiza Buna ziua Va rog sa ma ajutati intr-o mica problema. Avem o salariata ce cotizeaza la o pensie facultativa (pilonul III) si pentru care faceam noi retinerile ... (vezi toată discuția)
Calcul salariu pentru concediu medical Linda Linda Am si eu o intrebare referitoare la plata concediului medical. Sunt in medical pentru doua saptamani, din cauza unei traheo-bronsite cu complicatii. Pe prima ... (vezi toată discuția)
Plata la "gri" V14D V14D Buna ziua, De cateva luni am si eu o problema. Invocand criza (in mare masura nejustificat) patronul nostru ne plateste la gri, adica cu sume foarte mici pe ... (vezi toată discuția)