avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Efect de plata - CEC BARAT , rog o lamurire .......
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Efect de plata - CEC BARAT , rog o lamurire .......

:-/ -va rog sa ma lamuriti in urmatoarele probleme :
1 ) este corect ?! - completez fila care imi este lasata in alb de soferul care ridica marfa - eu sunt beneficiarul filei de CEC ( Barat) stipulat la ordin nu are nici un viciu de forma (este semnat de tragator,stampilat , la ordin , datat )
2) in cazul cand nu se deconteaza .... cine raspunde pentru nencasarea ei , bine inteles tragatorul care a emis fila ... ?!
3) are vreo problema in cazul nencasari filei de cec , persoana care a completat file de cec (beneficiarul) ?
Astept raspuns. Va rog cat mai urgent ...
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 11:16, 25 Februarie 2007
1) da este corect
2) daca motivul neincasarii este ca nu a avut disponibil in banca (cecul a fost refuzat) atunci vina este a tragatorului
3) daca cecul a fost completat corect cel care l-a completat nu are nici o vina (de ce ar avea?)
1. Nu este corect! Probabil a fost lasat ca o garantie de plata, se practica foarte des, dar este nul daca a fost completat de alta persoana decit titularul (banca oricum il va primi fiindca nu are de unde sa stie cine, ce si cum si nici nu o intereseaza, dar la o eventuala urmarire penala...sau daca il vei investi cu formula executorie...o sa vezi ! :D) Oricum, mi se pare tare ciudat si nu-mi miroase a bine, cec-ul fiind lasat de catre sofer... poate totusi plateste inainte de scadenta si nu vei mai folosi cec-ul.
2. Titularul filei cec ( aici e discutabil: administratorul societatii -daca a stiut- soferul care a lasat fila cec, ...).
3. Nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cec garantie la contract de mandat HoreaO HoreaO Am incheiat un contract de reprezentanta cu un producator, urmand sa primesc un stoc de marfa. Pentru garantarea stocului, am depus garantie o fila CEC in alb. ... (vezi toată discuția)
Emitere fila cec Andr33agav Andr33agav Buna ziua, Este adevarat ca emiterea unei file CEC in alb constituie infractiune? Am vazut printre conditiile de emitere a unei file CEC, ca aceasta ... (vezi toată discuția)
Cec in alb hanibal hanibal Nelamurirea mea se refera la corelarea dintre art. 14 si art. 84 pct. 3 din legea cecului. Pe de o parte, art. 14 pare sa permita emiterea cecului asa-zis ... (vezi toată discuția)