avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... radiere srl
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

radiere srl

cum se face radierea unei firme care nu a avut activitate niciodata?
firma a fost înfiintată în anul 2005
au fost depuse declaratii ca nu a avut activitate
anaf a declarat-o inactivă din mai 2009
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 18:11, 18 Aprilie 2010
Buna ziua.
Este vorba la faliment ,procedura simplificata,unde la art.122 alin.1 din lege,in fara de raportul acela cu cauzele care se face in 60 de zile,se mai menţioneaza de un raport de administrare a lichidarii.Am acum niste cazuri de faliment si nu stiu daca sa-l depun sau nu la grefa.
Scuze, raportul acela cu cauzele care se face in 60 de zile de catre lichidator,este la art.25 lit.a din Lege.
Ultima modificare: Duminică, 18 Aprilie 2010
Marius Bote, Practician in insolventa
Si termenele din Legea 85 sunt la fel ca in procesele civile,pe zile libere sau calendaristice ?
În încheierile instanţei,in afara stabilirii termenelor cu dată a tabelelor,s.a. nu prea se dau amanunte asupra a ceea ce trebuie facut,se specifica in mare ca sa se procedeze conform Legii 85, pe scurt .De aceea trebuie citita atent Legea 85 bine, pentru ca lichidatorul sa facă lucrarile incredintate in conditii optime,fara lipsuri.
Dupa parerea celor care scriu carti , important este raportul asupra fondurilor obtinute din lichidare si planul de distribuire intre creditori intocmit la fiecare 3 luni
Dupa parerea mea "programul de administrare a lichidarii" este necesar in cazul unor societati mari cu numeroase active si pentru care lichidatorul isi stabileste prioritatile
Deci dvs.nu ati mai facut pana acum la proceduri simplificate acest program ?
Ca de procedura simplificata-faliment ,respectiv lichidare dupa dizolvare este vorba in acest caz , nu de administrare judiciara la reorganizare .

Si la intrebarea cu termenele,pe zile libere sau calendaristice ce spuneti cum e ?

Multumesc oricum pentru atentie,vom mai aborda subiecte pe viitor,daca va face placere, pentru ca munca aceasta este complexa.
O seara buna va doresc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate comerciala activa sau inchisa? sbgkd sbgkd Buna... Detin o societate comerciala din 1995,in anul 1998 a-m depus o cerere la finante ptr. inchidere temporara,ulterior a aparut problema cu marirea ... (vezi toată discuția)
Firma dizolvata nicoga nicoga Am solicitat informatii la Registrul Comertului; mi s-a comunicast ca firma este dizolvata. Stiam ca dizolvarea este insotita de lichidare. Ce sa inteleg, ... (vezi toată discuția)
Lichidare, insolventa....cesiune parti sociale Duddi Duddi Buna ziua In anul 2005 am infiintat o societate comerciala, SRL din care fac parte 2 asociati, ambii administratori. Eu m\'am restrat din societate pentru ca ... (vezi toată discuția)