avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva vanzare auto
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva vanzare auto

Buna ziua, am o mare nelamurire, ca perosoana juridica daca vand un autoturism tva-ul este deductibil, il mai calculez tva (trebuie sa-l evidentiez in factura)?
La achizitie in afara de ratele de leasing , stiu ca nu se deduce tva-ul, daci la vanzare cum se procedeaza ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: leila-sema , utilizator 08:50, 19 Aprilie 2010
daca la achizitie dreptul de deducere nu a fost limitat, atunci la vanzare trebuie sa colectati tva.
Buna ziua, livrările de bunuri a căror achiziţie a făcut obiectul excluderii dreptului de deducere, deoarece reprezinta vehicule rutiere motorizate care au greutate maximă autorizată care nu depăşeste 3.500 kg şi care nu au mai mult de 9 scaune de pasageri si au fost achizitionate incepand cu 01/05/2009, sunt scutite de TVA si nu trebuie evidentiat TVA-ul in factura.

Factura de vanzare trebuie sa cuprinda obligatoriu sintagma "operatiune scutita conform art. 141 alin (2) lit g) Cod Fiscal".



Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Aprilie 2010
ContSters75906, utilizator
Va multumesc mult pentru raspuns.

O zi buna !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva vanzare autoturisme carolinav93 carolinav93 O societate platitoare de tva, inregistrata in Registrul Operatorilor Intracomunitari a achizitionat autoturisme din UE inregistrate in contabilitate ca ... (vezi toată discuția)
Este deductibil tva-ul din facturile de leasing pt achizitia unui autoturism? Serban Tanase Serban Tanase din codul fiscal am inteles ca nu este deductibil tva-ul din achizitia de autoturisme deci nici din facturile de leasing pentru acest tip de achizitie este ... (vezi toată discuția)
Deducere tva la achizitionarea unei autoutilitare .pfa. CosminMcm CosminMcm Buna ziua, PFA, platitor de TVA. Doresc achizitionarea unei autoutilitare cu greutatea maxima autorizata pana in 3500kg, se poate deduce TVA-ul la ... (vezi toată discuția)