avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva teren achizitionat de la pf
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva teren achizitionat de la pf

Buna seara.Am cumparat in 2007 un teren pe firma de la o pers. fizica.Ideea a fost sa ridic o pensiune dar nu mai merge si vreau sa-l vand.Intrebarea mea este daca platesc tva 19 % avand in vedere ca in 2007 nu mi-am dedus aceasta taxa.VA MULTUMESC !
Cel mai recent răspuns: mihh71 , utilizator 21:30, 17 Aprilie 2010
daca terenul este construibil, iar firma dvs. este inregistrata in scopuri tva, vanzarea este taxabila.
Multumesc .
Indiferent daca l-ati cumparat de la o firma sau de la o persoana fizica , odata intrat in patrimoniul societatii acest teren , la vanzare veti plati TVA-ul aferent tranzactiei!
:luck:
ms. am facut o afacere proasta#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil de pe firma catre persoana fizica prest prest Buna ziua O societate a achizitionat in 2004 un imobil de la o persoana fizica. Mentionez ca,imobilul este monument istoric. Acum doreste sa-l vanda tot ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren la pf bubby bubby Buna ziua , Am urmat situatie : un SRL a cumparat teren agricol de la o pers.fizica am urmat inreg 211 = 404 cu val 62000 lei -nu am avut TVA Acum vrea ... (vezi toată discuția)
Vanzare activ firma Lia Gradinariu Lia Gradinariu Sunt asociat unic la un SRL si as dori sa vand un teren care este achizitionat pe firma. Vanzarea este purtatoare de TVA sau e "scutit fara drept de deducere"? ... (vezi toată discuția)