avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate construi casa pe un teren aflat in propr ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate construi casa pe un teren aflat in propr altcuiva ?

Buna ziua,

Doresc sa cumpar un teren, care nu poate fi vandut decat cu constructie intabulata pe el. ( asa e restrictie in contractul de vanzare-cumparare). Nefiind nici o posibilitate sa-l cumpar, as dori ca actualul proprietar sa obtina certificatul de urbanism si proiectul de casa pe care il vreau eu, apoi eu sa incep sa construiesc casa, pana cand casa e gata si e intabulata. Fiind intabulata, imi poate vinde apoi terenul ... Exista o astfel de posibilitate ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: sorel_789 , utilizator 17:19, 20 Aprilie 2010
Sfatul meu este ca redactarea contractului sa fie facuta de un avocat care sa stie sa faca o redactare corespunzatoare a contractului.
Nu incercati sa va redactati singur actul pentru ca este foarte posibil sa il faceti intr-un mod defectuos.
Daca proprietarul terenului este de acord sa construiti casa trebuie incheiat un act juridic.
Ar fi bine sa fie vazute si actele de proprietate si cunoscute toate detaliile referitoare la intelegerea partilor contractante.

avocat Claudiu Lascoschi
acestea sunt actele pe care proprietarul le are asupra terenului : [ link extern ]

Exista vreo posibilitate sa cumpar cumva acest teren ? Daca nu, exista vreo posibilitatea sa imi pot construi casa pe el, sa o intabuleze, iar apoi sa intru in posesia terenului ?
Se poate incheia orice act juridic ati mentionat.
Nu m-am uitat insa pe acte.Daca actele sunt in regula se poate.

avocat Claudiu Lascoschi
in acte scrie asa :
"Noi, partile contractante suntem de acord ca prezenta vanzare-cumparare sa se realizeze prin conditie rezolutorie , respectiv vanzatorul in calitate de cumparator, daca pierd, sub orice forma dreptul de prioritate asupra imobilului teren cumparat in baza prezentului contract, sau daca, pana la finalizarea constructiei aflata pe imobilul teren, ce face obiectul prezentei vanzarii, intervine orice alta situatie juridica prin care pierd calitatea mea de beneficiar al constructiei".

actele : [ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 19 Aprilie 2010
sorel_789, utilizator
nu stie nimeni ce s-ar putea face intr-o astfel de situatie ?

Alte discuții în legătură

Am cumparat o casa pe un teren care era grevat de o conditie rezolutorie. ContSters57747 ContSters57747 Buna ziua, Am cumparat un imobil si un teren de la o societate comerciala. Respectiva societate comerciala a devenit proprietarul terenului prin ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare imobil fara teren marcel.damaschin marcel.damaschin Se poate vinde de catre o societate o constructie din tabla, cu destinatie de spatiu comercial, fara a fi si proprietar pe teren? Si in ce conditii? Multumesc! (vezi toată discuția)
Autentificarea unui antecontract de vanzare-cumparare vickm vickm Este obligatoriu sa merg la notar pt autentificarea unui antecontract de vanzare-cumparare? Daca nu este obligatoriu care ar fi avantajele? Ce taxe se ... (vezi toată discuția)