avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 201 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Suspendare firma
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Suspendare firma

Buna ziua,

Am o firma fara activitate.
Inca nu am bani sa o pot lichida, dar vreau sa o suspend ( daca nu ma insel, limita 3 ani ) sa nu mai depun declaratiile si bilanturile
Ce trebuie sa fac?

Multumesc

Cel mai recent răspuns: Salagean Vasilica , Consilier juridic 11:40, 19 Aprilie 2010
Buna ziua !
Cititi aici : [ link extern ] /.
Cu stima !
Trebuie intocmit un dosar care sa cuprinda :
- Cerere de înregistrare (original);
- Hotărârea adunării generale a asociaţilor/acţionarilor/decizia asociatului unic privind suspendarea temporară a activităţii sau
reluarea activităţii societăţilor comerciale (original);
- Certificatele constatatoare emise în baza declaraţiilor-tip pe propria răspundere pentru autorizarea activităţii
- Declaraţia-tip pe propria răspundere din care să rezulte că persoana juridică nu desfăşoară la sediul social sau la sediile secundare ori în afara acestora activităţile declarate o perioadă de maxim 3 ani
- Dacă este cazul, împuternicire specială (în formă autentică), avocaţială sau delegaţie pentru persoanele desemnate să indeplinească formalităţile legale (original);
- Dovezile privind plata taxelor/tarifelor legale: taxa judiciară de timbru, în original; timbre judiciare; taxe de registru; tariful de publicare în Monitorul Oficial, Partea a IV-a (practic chitante eliberate de cei de la ONRC)
Copiile de pe actele doveditoare vor fi certificate pentru conformitate cu originalele .
Redactarea actelor, obţinerea autentificării sau, după caz, darea de dată certă, acordarea de îndrumări pentru completarea corectă a cererii de înregistrare pot fi efectuate, contra cost, prin serviciile de asistenţă din cadrul oficiului registrului comerţului.Formularele se distribuie la sediul ORC sau se pot prelua de pe Internet (www.registrulcomertului.ro/www.onrc.ro).
Apoi, impreuna cu decizia emisa de catre ONRC se merge la Administratia Financiara si se solicita regim derogatoriu. Pentru aceasta trebuie ca fisa pe platitor a societatii sa fie curata, fara datorii..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura si actele necesare suspendari activitati firmei ContSters127791 ContSters127791 Buna ziua frati de suferinta romani !!! Am un SRL si datorita <<bucuriilor>> facute zilnic de Guv. BOC X-(X-(sunt nevoit sa suspend activitatea ... (vezi toată discuția)
Suspendare firma MISKI MISKI Buna ziua! Ce pasi trebuie sa urmez pentru a suspenda activitatea unei societati comerciale pe o perioada de 2 ani si 11 luni? Care sunt costurile? Va ... (vezi toată discuția)
Suspendare firma alin1980 alin1980 buna ziua as dorii niste informatii daca se poate in legatura cu suspendarea ctivitati .. Cum se procedeaza si ce trebuie sa fac pt a putea suspenda firma ... (vezi toată discuția)