avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decontare transport
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decontare transport

sediul angajatorului este in Bucuresti, salariatul este sofer si este din vaslui; societatea il trimite in Italia pentru a deplasa chipurile un camion dintr-un oras in altul; dupa trei luni soferul vine acasa in vaslui cu cel mai ieftin mijloc de transport( cu autocarul); dupa o saptamana se reintoarce in Italia tot pe banii lui; din Italia, soferul are CMR-uri( scrisori de trasura) prin care poate face dovada ca a lucrat acolo la o firma cu care angajatorul din bucuresti are incheiat un contract de inchirieri auto( camioane).
contravaloarea transportului nu ar trebui sa i se deconteze salariatului?
Cat este diurna acordata pentru Italia?
Mentionez ca salariatul nu a fost detasat!
Va multumesc mult!
Diana.
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 13:03, 19 Aprilie 2010
pentru Italia diurna legala a institutiilor bugetare este de 35 euro/zi.
Pentru societatile comerciale, nivelul diurnei, din punct de vedere al deductibilitatii cheltuielilor, se situeaza la nivelul de 2,5 X diurna legala .
Codul muncii, art.44 (2) Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport şi cazare, precum şi la o indemnizaţie de delegare, în condiţiile prevăzute de lege sau de contractul colectiv de muncă aplicabil.
Pentru deplasari in strainatate se poate acorda diurna la nivelul 2,5 ori fata de prevederile HG 518/2005.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul - diurna 2011 - amsterdam camelia_mihai camelia_mihai Buna ziua, Duminica 13 martie plec pentru 4 zile in interes de serviciu in Amsterdam si as vrea sa stiu care este calculul diurnei pentru Amsterdam in ... (vezi toată discuția)
Drepturi diurna pentru deplasare in exteriorul tari. tanasiecristian tanasiecristian Buna ziua.am avut contract de munca cu o firma de transport din Romania desfasurindu-mi activitatea pe teritoriul U.E. vreau sa intreb daca am dreptul la ... (vezi toată discuția)
Acordare diurna adriana adriana In cazul in care angajatilor li se deconteaza transportul,cazarea si masa in delegatie mai trebuie acordata diurna si in bani in limita plafonului neimpozabil ... (vezi toată discuția)