avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... inchiriere locuinta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

inchiriere locuinta

ce se intampla la o reclamatie privitoare la ocuparea unei locuinte fara contract de inchiriere ?
Orice proprietar, locatar, chirias ce locuieste intr-un bloc poate sa reclame la politie atunci cand nu se pot odihni din cauza zgomotului altor vecini. Eu, ca proprietar, locatar...nu am de unde sa stiu, si poate nu ma intereseaza, daca vecinii de langa mine au contract sau nu, inregistrat sau nu, dar ma intereseaza si am dreptul sa aplelez la politie pentru a se face liniste.
Am facut acest lucru la tel 112 si au aparut politistii in 10 minute.
Conducerea asociatiei poate sa ia legatura cu politia in cadrul actiunii de a completa cartea de imobil pentru efectuarea unui control in apartamente. Facem macar odata pe an aceasta treaba. Presedinte, administrator, un membru al comitetului de pe scara respectiva si 2 politisti avand cartile de imobil pe fiecare scara, legitimeaza persoanele din apartament. Bineinteles ca numai pe cei necunoscuti. La aceste verificari am gasit de fiecare data chiriasi fara documente, fara contract, fara mutatie. Politia le-a dat un termen scurt sa se conformeze. Acestia au anuntat proprietarii si in cateva zile au rezolvat cu actele si-au adus o copie la asociatie.
Asa se simt si chiriasii intr-o casa cu stapan.
Proprietarul nu are dreptul sa lase niste cunoscuti sa locuiasca in casa lui fara sa incaseze chirie in baza unei intelegeri verbale ?

Fara contract scris nu pot fi trecuti in cartea de imobil ?

Am locuit multa vreme in alta tara si nu am auzit de aceasta carte de imobil .

Ultima modificare: Joi, 21 Octombrie 2010
Iael, utilizator
Proprietarul are dreptul sa lase sa locuiasca in apartamentului sau pe oricine, numai sa fie declarate persoanele la administratie, trecute in cartea de imobil. Inscrierea in aceasta se face infiferent daca locuiesc cu contract sau fara.

Inscrierea in cartea de imobil nu inseamna insa si rezolvarea problemei cu evidenta la politie care trebuie facuta special, la sediul politiei unde se prezinta chiriasii si proprietarul care ii ia in spatiu.
E necesar sa-i iei in spatiu ?Ei pot avea alt domiciliu .
Trebuie sa li se aplice viza de flotant.

Alte discuții în legătură

Galagie vecini ghitanelenaalina ghitanelenaalina Buna ziua, Am o mare problema cand vine ora 22 noaptea vecinii de la etajul superior i-au foc la propriu, adica fac un zgomot infernal. 1. Eu am inchiriat o ... (vezi toată discuția)
Administrator bloc-contract chirie Irina_S Irina_S Buna ziua, locuiesc in chirie, am anuntat administratia de faptul ca locuiesc in respectivul apartament, am oferit administratorului detaliile mele ... (vezi toată discuția)
Apartament închiriat în regim hotelier, dar care practic este bordel. poate cineva să mă lămurească ce documente/acorduri sunt necesare acestui tip de închiriere? cristina60 cristina60 Locuiesc intr-un complex rezidential, adicalea cu pretentii. Nu a trecut mult timp sa-mi dau seama ca apartamentul meu are un perete comun cu un bordel. Am ... (vezi toată discuția)